به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، کمیسیون اتحادیه اروپا بر خلاف صدر اعظم آلمان توافق پناهندگان با ترکیه را به عنوان الگویی برای بستن توافق های مشابه با مصر یا دیگر کشورهای آفریقایی نمی بیند.
بر اساس اطلاعات هفته نامه "اشپیگل"، "یوهانس هان"، کمیسر گسترش اتحادیه اروپا به دلیل اظهارات مرکل در این باره جمعه هفته گذشته به دفتر صدر اعظم آلمان رفته بود. وی این مسئله را غیر سازنده دانست که ایده بستن توافق مشابه با ترکیه را با دیگر کشورها مطرح کنیم.
اتحادیه اروپا حدود 3 میلیارد یورو را به منظور اسکان و آموزش پناهندگان در اختیار ترکیه قرار می دهد. بخصوص وعده لغو صدور ویزا برای شهروندان ترک و تسریع در مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا از طرف بروکسل به آنکارا داده شده است اگر شمار پناهندگانی که از دریای اژه به اروپا می آیند کاهش یابد.
صدر اعظم آلمان اخیرا دوباره تاکید کرده است که توافق پناهندگان با ترکیه که به ابتکار وی منعقد شد نمونه ای برای بستن توافقات مشابه با کشورهای آفریقایی است.
مرکل قرار است فردا (یکشنبه) سفری را به کشورهای آفریقایی مالی، نیجریه و اتیوپی آغاز کند.
بروکسل این کشورها را با هم قابل قیاس ندانسته و تاکید کرد که در حالی که ترکیه حدود 2.7 میلیون سوری را پذیرفته است اما مثلا کشور مصر بخصوص یک منطقه عبوری برای پناهندگان محسوب می شود.
یک دیپلمات اتحادیه اروپا در این باره گفت: بخصوص این نگرانی وجود دارد که کشورهای آفریقایی بعد از اظهارات مرکل حالا یک ثروت بادآورده، مشابه کمکی که به ترکیه شده است را انتظار داشته باشند. سپس مرکل باید در پارلمان آلمان بنگرد که چگونه این پول برای این منظور باید جمع شود.
"یوهانس هان"، کمیسر گسترش اتحادیه اروپا می خواهد روز چهارشنبه با رئیس جمهور مصر در این کشور در این باره گفتگوهایی را انجام دهد.
بروکسل با نگرانی به این مسئله می نگرد که همچنین در بین پناهندگانی که به ایتالیا می آیند برخی جوانان مصری وجود دارند.
از ژانویه تا آگوست تقریبا حدود 12.400 نفر از مصر به ایتالیا پناهنده شده اند که حدود 5 هزار نفر بیشتر از همین دوره زمانی در سال گذشته است. در ماه های گذشته نیز همواره قایق های حامل پناهندگان فراوانی از سواحل مصر به اروپا آمده اند.
همچنین پارلمان اروپا هم درباره توافق پناهندگان مشابه ترکیه با کشورهای آفریقایی که مرکل پیشنهاد آن را ارائه داده است تردید دارد.
یکی از نمایندگان حزب سبز پارلمان آلمان در این باره اظهار داشت که البته این درست است که حالا با کشورهای آفریقایی یک نوع مسئولیت مشترک در این راستا داشته باشیم اما من اعتقاد ندارم که توافق ترکیه یک نمونه در این راستا می تواند باشد.