کد خبر:۵۵۱۰۴
در يك کنفرانس خبري؛

اهداف برگزاري هفته فرهنگي ايران در تايلند تشريح شد

اهداف برگزاري هفته فرهنگي ايران در تايلند طي يك نشست خبري با حضور جلال تمله، رايزن فرهنگي ايران و دکتر او تاي، رئيس دانشگاه سيليپاکورن، 15 دي‌ماه در محل دفتر رئيس دانشگاه تشريح شد.

به گزارش گروه فرهنگي «شبكه خبر دانشجو»، در اين كنفرانس كه با حضور پروفسور دکتر ماني پين، رئيس دانشکده هنر؛ سوپاکارن، رئيس امور دانشجويي و روابط عمومي دانشگاه سيليپاکورن به همراه جمعي از مسئولان مربوطه برگزار شد، خبرنگار تلويزيون بين المللي تايلند TPBS با پروفسور ماني پين، رئيس دانشکده هنر و رايزن فرهنگي ايران به طور جداگانه مصاحبه انجام داد و خبرنگار اين شبکه تلويزيوني سئوالاتي را پيرامون فعاليت‌هاي هنري و فرهنگي رايزني فرهنگي كشورمان در بانكوك مطرح كردند.

بر اساس اين گزارش، در اين كنفرانس، دکتر اوتاي دوليا کاسيم، رئيس دانشگاه سيليپاکورن در ارتباط با فعاليت‌هاي دانشگاه توضيحاتي را بيان كرد و ارتقاي اين دانشگاه را در سطح بين المللي را به اطلاع عموم رساند. 

رئيس دانشگاه در ادامه گفت: مدت 66 سال است که اين دانشگاه تاسيس شده است و در رشته‌هاي مختلفي به تربيت دانشجو مي پردازد و در حال حاضر دانشکده هنر اين دانشگاه در حال برنامه ريزي است تا نمايشگاه‌هايي از تاريخ و تمدن کشورهاي جنوب شرق آسيا و اروپا و حتي آمريکا در بخش هاي مختلف برگزار كند

وي گفت: در بخش زبان شناسي اين دانشکده، احداث رشته آموزش زبان فارسي را در دستور کار قرارداده است.

دکتر اوتاي دوليا کاسيم در تشريح رابطه فرهنگي ايران و تايلند گفت: در حدود 400 سال از رابطه بين دو کشور مي گذرد و اولين شيخ الاسلام سيام در شهر آيوتايا در آن زمان جناب شيخ احمد قمي بوده است که ايراني الاصل مي باشد.

اوتاي دوليا کاسيم در ادامه اظهار داشت: همانطور که تماس با فرهنگ اروپايي براي کشور ما لازم است، تماس فرهنگي بين تايلند و کشورهاي عربي و مسلمان نيز داراي اهميت است و در حال حاضر دانشگاه سيليپاکورن با رايزني فرهنگي ايران رابطه خوبي دارد و با انجام پروژه هاي فرهنگي سعي در توسعه اين روابط دارد.

در ادامه اين برنامه جلال تمله، رايزن فرهنگي ايران در تايلند گفت: اميدوارم که ملت و دولت تايلند سال پر برکت توام با موفقيت در پيش روي خود داشته باشند.

وي ضمن تشكر از همکاري مسئولان دانشگاه در فراهم آوردن شرايط به منظور توسعه دانش مردم نسبت به مباني فرهنگي و ديني خصوصآ دو دين بزرگ اسلام و بوديسم گفت: قرارداد فرهنگي دو جانبه‌اي بين دو دولت ايران و تايلند به امضاء رسيده است و دو کشور مناسبات فرهنگي خوبي با يکديگر دارند.

رايزن فرهنگي ايران در تايلند افزود: در حال حاضر، رايزني فرهنگي ايران در بانکوک مشغول کارهاي فرهنگي از قبيل برگذاري نمايشگاه‌هاي عکس و کتاب، فستيوال فيلم، سمينار هاي علمي تخصصي در ارتباط با فرهنگ و تمدن ايران اسلامي، برگزاري کلاس‌هاي آموزش زبان فارسي و هنرهاي ايراني و ترجمه کتاب‌هاي تايلندي به فارسي و توليد فرهنگ دو زبانه فارسي، تايي و فعاليت‌هاي ديگر با دانشگاه‌ها و مراکز علمي و فرهنگي مي باشد.

تمله افزود: دين مبين اسلام و فرهنگ تمدن ايران اسلامي پيام‌هاي زيادي با ظرفيت جهاني دارد که مي تواند پاسخ گوي بسياري از نيازهاي مردم جهان باشد و تجربه جديدي را در اختيار مردم تايلند قرار دهد.

وي با اشاره به همايشي که با همکاري دانشگاه سليپاکارن برگزار مي‌شود، گفت: اميدوارم اينگونه فعاليت‌ها نقطه عطفي در شکوفايي ظرفيت‌هاي علمي و فرهنگي جوانان تايلندي باشد.

در ادامه اين كنفرانس؛ دکتر ماني پين، رئيس دانشکده هنر و ادبيات دانشگاه گفت: مدت 7 سال است که برنامه‌هاي کلاس‌هاي آموزش زبان فارسي در اين دانشگاه برگزار مي شود و رايزني فرهنگي ايران بخش عمده‌اي از اين هزينه ها را به عهده دارد.

وي افزود: بعد از بررسي بخش ادبيات و هنر دانشگاه مبني بر علاقه مندي دانشجويان به فراگيري رشته آسيا شناسي، اين رشته در اين دانشگاه تدريس مي شود.

ماني پين تصريح كرد: در حال حاضر دانشجويان ما دوست دارند با فرهنگ و ادبيات ايران بيشتر آشنا شوند، به همين منظور کتاب‌هايي راجع به فرهنگ و هنر ايران به زبان تايلندي ترجمه شده است و همکاري‌هاي به وجود آمده بين دو مرکز سبب رشد و شکوفايي صنعت توريسم بين دو کشور شده است، به طوري که در گذشته هيچ کس نمي دانست که ايران داراي چه ظرفيت‌هايي است و بعد از مقاله استاد پيرسنا آسوگ سين در مجله ساگون تاي که تاريخچه‌اي راجع به ايران نوشتند، مردم به به نقش مهم ايران در تاريخ و تمدن بشر پي بردند و در حال حاضر مسافرت‌هاي زيادي بين دو کشور اتفاق مي افتد و به همين جهت ما بايد برنامه‌هاي آموزشي جهت توريست و جهانگرد برگزار كنيم.

پروفسور ماني گفت: در حال حاضر فقط دانشگاه سيليپاکورن در رشته آسياشناسي فعال مي باشد و بدين جهت ما بايد از رايزني فرهنگي ايران به خاطر زحماتشان براي برقراري اين رابطه فرهنگي بين دو کشور تشکر و قدرداني كنيم.

در ادامه اين برنامه؛ سوپاکارن، رئيس امور دانشجويي و روابط عمومي در اين مصاحبه خبري به تشريح برنامه‌ها در طول جشنواره فرهنگي پرداخت.

شايان ذكر است، بعد از اتمام نشست خبري، فيلم کوتاهي راجع به آثار تاريخي و فرهنگي ايران به مدت20 دقيقه براي دانشجويان و شرکت کنندگان در اين نشست خبري نمايش داده شد و در آن لباس‌هاي محلي اقوام ايراني که هريک معرف و نماينده خصوصيات فرهنگي و جغرافيايي مناطق مختلف ايران مي باشند (ترکمن، بلوچ، لر و کرد و گيلک) توسط تعدادي از دانشجويان دانشگاه سيليپاکورن به نمايش درآمد.

خاطر نشان مي شود، اين نشست خبري در (سه شنبه)، 5 ژانويه 2010 از کانال بين المللي TPBS از کانال ملي تايلند همرا با نمايش فيلم هفت رخ (پشت صحنه) پخش شد./انتهاي پيام/ 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار