اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه شهید بهشتی در بیست و چهارمین کارگاه پیوستنگاری فرهنگی که صبح امروز به همت بسیج اساتید تهران بزرگ در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: یک سال است که از زمانی که قرار بود برنامه ششم توسعه ارائه شود گذشته است و دوستانی که باید این برنامه را آماده میکردند تأخیر کردهاند اما خود برنامه ششم و راهی که ادامه خواهد داشت راهی است که باید در آن پیوستنگاری فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
وی ضمن تأکید بر اهمیت برنامهریزی برای پیشرفت اضافه کرد: آیندهپژوهی، سیاستگذاری و بودن یک انسان حفیظ و علیم و انسانی که بر منابع حکومت دستدرازی نکند از مواردی است که در رابطه با برنامهریزی برای پیشرفت اهمیت پیدا میکند.
طهرانچی ادامه داد: شعاری که وجود دارد این است که اساسا چرا وقتی ما برنامهای مینویسیم محقق نمیشود و اگر برنامه محقق نمیشود اساسا چرا باید برنامه بنویسیم؟ اخیرا در دولت مطرح شد که برنامه عین عمل دولت است و چه نیازی دارد که ما برویم به مجلس و برنامه بدهیم و این دخالت در قوای دیگر است و اساسا برنامه را برای کشور تقلیل دادند و این دعوایی که کشور را بیش از یک سال برای ادامه برنامه پنجم و ارائه نشدن برنامه ششم درگیر کرده از این مسئله نشأت میگیرد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: یک عده در کشور میگویند اساسا کشور ما در حال توسعه است و برنامه ما این است که یک کشور توسعه یافته شویم و راه ما تقلید است و بس.
وی افزود: این تفکر که در آینده میخواهیم به مدرنیته برسیم پس باید راه رفته دیگران را طی کنیم در کشور ما وجود داشته و دارد ولی باید گفت این نگاه اصلا علمی نیست چون جریان توسعه مثل راه رفتن در برف و کولاک است که ردپایی از آن باقی نمیماند.
طهرانچی ادامه داد: آینده هر ملتی برای خود ملت است که با تکیه بر گذشته خصوصیات و همت آن ملت رقم میخورد. وقتی اختلافات جریان انقلاب با جریان غربگرا را واکاوی میکنیم بحث این است که آنها میگویند آینده را قدرت جهانی رقم میزند ولی ما میگوییم آینده را ملتها رقم خواهند زد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: مسئله علم جدید در دنیای غرب هم برگرفته از توسعه است و پژوهشهای متعلق به توسعه در جهان در حال توسعه، یک ضرورت است.
وی گفت: کسانی که پایبند به انقلاب هستند باید در جامعه بر اساس یک برنامهریزی درست قدم بردارند. پیشرفت تقلیدی نیست و پژوهشگران و دانشگاهیان ما باید همراستا با ارزشهای حاکم بر جامعه و ارزشهای دیگری که داریم اولویتهای پژوهشی خود را تعیین کنند.
وی افزود: در مورد آنچه ما به عنوان ترجمه از جهان غرب وارد میکنیم باید بدانیم که اساسا غربیها برای جهان توسعه یافته خودشان برنامهریزی کردهاند و ما را محور ندیدهاند. پس هر چه گفتهاند در باب جهان غربی گفتهاند و بقیه جهان را زاییده جهان غرب و وامانده در مسابقه پیشرفت حساب کردند.
طهرانچی گفت: برخی فکر میکنند توسعه فقط در این است که با غرب کنار بیاییم و میگویند اگر آنها ما را به عنوان جامعه جهانی بپذیرند، میتوانیم پیشرفت کنیم.
وی در ادامه به عدم وجود ارتباط مابین جریان علم و تدوین برنامههای توسعه اشاره کرد و گفت: امروز دانشگاههای ما باید برای برنامه هفتم و هشتم فکر کنند نه برنامه ششم.
وی عدم تدوین الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، عدم تبدیل علم به اطلاعات، تقلیدی بودن و انتزاعی بودن برنامههای توسعه را از مشکلاتی دانست که برای پیشرفت باید به آنها پرداخت.
طهرانچی در خاتمه پیروزی انقلاب را یک نعمت بزرگ دانست و گفت: ما یک رسالت داریم. طاعت الهی امروز زیر پرچم جمهوری اسلامی رقم میخورد و اگر این نعمت بزرگ را پاس نداریم دلیلی ندارد که این امنیتی که داریم باقی بماند. ما باید قدر نعمتی را که آرزوی ما بوده است را بدانیم.