اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران در دومین اجلاسیه روسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه که صبح امروز با حضور رؤسای ۱۳ دانشگاه برتر ایرانی و ۲۰ دانشگاه برتر روسیه در باغ نگارستان دانشگاه تهران آغاز به کار کرد، برگزاری این نشست را نشانه عزم دو کشور به توسعه فعالیت های علمی و فناورانه بین دانشگاه های دو کشور دانست و گفت: هدف اصلی برگزاری این اجلاس ها استفاده از توانمندی های دو طرف در جهت توسعه علم و فناوری و مشارکت در تامین نیازها و یافتن راه حل برای چالش ها در کشورهای روسیه و ایران با استفاده از توسعه شبکه بین دانشگاهی از یک طرف و اتصال آن به حوزه های فناوری است.
وی با تاکید بر اینکه مجموعه دانشگاه های حاضر در این نشست را باید از سرمایه های اصلی دو کشور در حوزه آموزش عالی، علم و فناوری دانست، افزود: ایجاد یک شبکه کارا و فعال بین این دانشگاه ها و همچنین همکاری دوجانبه بین اعضای این نشست در زمینه های مورد نیاز منجر به نتایج ارزشمندی برای دو کشور و جهان است.
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: بررسی فعالیت های انجام شده در بین این دو نشست نشان از افزایش همکاری های فی مابین دانشگاه های ایران و روسیه در حوزه های علوم، مهندسی هوا و فضا و مواد، زبان فارسی وروسی، بیوانفورماتیک، مطالعات روسیه و شرق شناسی، شیمی، بیو دارو، پتروشیمی، مهندسی نفت و گاز از طریق تبادل دانشجو، راهنمایی مشترک رساله دکتری، برگزاری دوره های مشترک، اینترنشیپ در مقطع دکتری، کارگاه ها و سمینارهای مشترک دارد.
نیلی احمد آبادی با اشاره به موافقت با تاسیس مرکز مشترک، راه اندازی دفتر روسکی میر در چند دانشگاه ایران، تهیه و تدوین پیشنهاد پروژه های پژوهی مشترک و همچنین عقد تفاهم نامه های مختلف در زمینه های مورد علاقه با تاکید بر لزوم توسعه همکاری های دو کشور، بیان داشت: در اجلاس تهران ضمن امکان تعامل تمامی دانشگاه ها، امکان تبادل نظر و استفاده از تجاب هم در قالب سه نشست همکاری های علمی و آموزشی دانشگاه ها و رقابت پذیری آنها، تامین منابع انسانی برای تحقق اقتصاد نوآورانه و همچنین نقش پارک های علم و فناوری در توسعه دانشگاه ها پیش بینی شده است.
وی وظیفه سنتی دانشگاه ها را حفظ و انتقال مجموعه دانش تمدن جهان دانست و افزود: دانشگاه های مدرن پژوهشی امروز ضمن خلق علوم جدید، باید به چالش های اصلی امروز، مثل تغییر اقلیم، دسترسی همگان به اب شیرین، غذا، بهداشت، نابرابری ها و توسعه پایدار بپردازند؛ علاوه بر این باید اهتمام بیشتری به امر آموزش، توسعه شرکت های نوپا و دانش بنیان و تامین و تربیت نیروی کارآزموده داشته باشند.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه دنیای امروز با تکنولوژی های مخربی مواجه است که همه جنبه های زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است؛ تصریح کرد: چگونگی مواجهه دانشگاه با این شرایط و تطبیق خود با جامعه و شرایط پیچیده و مبهم اقتصاد و جامعه باید مشخص شود. همچنین باید مشخص شود که چه نوع دانش و مهارتی برای تامین چشم انداز لازم توان مولد و رقابتی نیاز است و دانشگاه ها چگونه می توانند وظایف خود را در جهت توسعه و تامین مهارت های لازم تفکر خلاق و نوآوری و کارآفرینی محقق کنند.
احمد آبادی با اشاره به کوچک شدن دنیا به دلیل توسعه تکنولوژی های جدید مانند اینترنت، موبایل و قابلیت جابجایی، افزود: حل مشکلات جهان بدون همکاری های بین المللی ممکن نیست و همکاری بین دانشگاهی باید در مرکز این همکاری ها قرار بگیرد، ضمن اینکه توسعه دهنده دیپلماسی علمی هم هستند.
وی گفت: پیچیدگی های موجود، توسعه سریع علم و دانش، افزایش هزینه های تحقیق و پژوهش و ماهیت علم که درون مرزهای جغرافیایی نمی گنجد، توسعه علم و فناوری بدون توسعه همکاری های بین المللی را غیر ممکن کرده؛ بنابراین پیش بینی راه کارهای لازم و پیاده سازی آنها جهت تامین این نیاز باید نتیجه این نشست باشد.
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه جامع و نماد آموزش عالی ایران، توسعه همکاری های بین المللی و گفتگو بین ملت ها با زبان علم و همچنین توجه جدی به همکاری جامعه و دانشگاه را اولویت های خود می داند.
احمد آبادی ادامه داد: حضور بیش از ۹۵۰ دانشجو در دوره های مشترک و بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در دوره های کوتاه مدت از بیش از ۶۰ کشور، توسعه دوره های مشترک با دانشگاه های معتبر جهان، تاسیس مراکز آموزشی بین المللی و تبادل دانشجو و استاد از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: ایجاد مراکز پژوهشی همگرا در راستای تحقق انقلاب چهارم صنعتی است و مشارکت با معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری در تاسیس آزمایشگاه هایی مانند آزماشگاه مدرن تصویربرداری مغز از جمله راهکارهای دانشگاه تهران برای پیوند تکنولوژی های جدید و نیازهای جامعه با استفاده از منابع انسانی ملی و بین المللی است.
رئیس دانشگاه تهران در پایان پیشنهاد کرد که شبکه کارآموزی دانشجویان در مقاطع کارشناسی، فعالیت های ورزشی، هنری و فرهنگی بین دانشگاه های دو کشور در برنامه های مشترک پیش بینی شود.