به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو برنامه معیارهای مذاکره در اسلام در روز دوشنبه ۳آبان ماه به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر(عضو دفتر تحکیم وحدت) برگزار شد.
در این برنامه حجت الاسلام حمید رسایی، نماینده مردم در مجلس نهم به تبیین معیارهای مذاکره با توجه به آیات قرآن و روایات پرداخت.
همچنین ابتدای برنامه شعرخوانی آقایان قاسم صرافان و حامد عسکری پیرامون عاشورا و استکبارستیزی برگزار شد؛ این برنامه با استقبال خوب دانشجویان این دانشگاه مواجه شد.
رسایی با بیان اینکه مذاکره معنای خیلی روشنی دارد و دو طرف که نزاعی با یکدیگر دارند در پایان با هم مینشینند و گفتوگویی میکنند گفت: یک مذاکره دیگر داریم که یک طرف حق است و طرف دیگر باطل، در چنین مواقعی مذاکره الزاماً ارزشمند نیست مگر اینکه با شرایطی همراه باشد.
وی ضمن تأکید بر این نکته که سودی که ما از مذاکره دریافت میکنیم باید از جنگ و نزاع بیشتر باشد، افزود: مذاکره باید همراه با ارزیابی درست از چهره حق و باطل باشد و از روی ضعف نباشد بلکه همراه با عزت باشد و اینکه مذاکره همراه با طرح و نقشه بهمنظور گرفتن امتیاز برای جریان حق باشد، این مذاکره در ذات خود تقابل و برائت از دشمن در آن وجود داشته باشد.
نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: قرآن به ما میگوید دشمنان خود را به خود نزدیک نکنید و نگذارید آنها بر شما ولایت داشته باشند. مشکلی که آنها با شما دارند دین شماست و اگر اینها به شما برسند اتفاقی که میافتد این است که با دستهایشان به شما فشار میآورند و این همان تحریم است.
رسایی بیان داشت: مذاکره کنندگان در حال لبخند به دشمن هستند یعنی اظهار دوستی میکنند (تولقون بهم موده)اما هنگامی که به کشور می آیند، با عصبانیت با منتقدان خود صحبت می کنند.
وی با اشاره به برخی از آیات قرآن گفت: مذاکره با 3 گروه فایدهای ندارد: آنهایی که با شما میجنگند، کسی که شما را از خانه بیرون میکند و دسته سوم کسانی هستند که از دو دسته قبل حمایت میکنند.
عضو جبهه پایداری همچنین یادآور شد: بعد از توافق ژنو صراحتا کری و وندی شرمن در مجلس سنای آمریکا می گویند که ما بیش از این نمی توانستیم ایران را تحریم بکنیم.کشورهای دیگر همراهی نمی کردند.زنجیر تحریم داشت پاره می شد. به اضافه اینکه حمله نظامی هم به ایران ممکن نبود. بنابراین بهترین گزینه این مذاکرات بود چون این ها عقب نشینی می کردند.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس درباره کسانی که اظهار میکنند عاشورا درس مذاکره است، گفت: چرا عدهای اظهار میکنند که عاشورا درس مذاکره بود؟ بسیاری از علما در این زمینه به آقای روحانی جواب دادند اما مجدداً محرم امسال آقایی آمد و در یکی از دانشگاههای تهران این موضوع مذاکره روز عاشورا را ایدئولوژیسازی کرد و با یک ادبیات دیگر چیز دیگری هم به آن موضوع اضافه کرد و آن این بود که امام حسین(ع) قصد داشت با یزید دست بدهد و یک نقل تاریخی هم آورد که هیچجا ما این نقل را ندیدهایم.
رسایی عنوان کرد: قضیه مذاکرات از ابتدا معلوم بود. عدهای رفتند و مذاکره کردند و حالا هم سرشان به سنگ خورده و نتیجهای هم نداشته است شروع به زدن حرفهایی میکنند که در شأن یک رئیس جمهور نیست و میگوید "ما در باغ بسته را باز کردهایم" و یا "برای به ثمر نشستن سیب و گلابی صبر لازم است".
وی افزود: رهبری چون دو دور مذاکرات را تجربه کرده است دور سوم ببا قاطعیت می گویند "من به این مذاکرات خوشبین نیستم.آن نتیجه ای که ملت ایران می خواهد از این در می آید." بعضی ها می گویند:"رهبری با چه جراتی گفت؟آمدیم و نتیجه داد!" این مثل این می ماند که شما بگویید گرگ نمی درد!در ذات گرگ درندگی است!
عضو جبهه پایداری با بیان اینکه در مجلس فضایی درست کرده بودند که کسی جرأت نداشت با برجام برخورد کند خاطر نشان کرد: اگر میبینید که من در مجلس کاغذ دست میگیرم و بیان میکنم من با برجام مخالف هستم این برای این بود که فضای حاکم بر مجلس شکسته شود.