به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حسن کاظمی قمی امروز در همایش آمریکا بدون رتوش2 که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان این مطلب که اربعین فریاد دفاع از عاشورای حسینی است، گفت: نامگذاری 13 آبان به نام روز مبارزه با استکبار جهانی بر مبانی سه رخداد مهم در تاریخ انقلاب پایه گذاری شد و اولین آن اعتراض امام در سال 43 به لایحه کاپیتولاسیون بود.
سفیر سابق ایران در عراق رخداد دوم را هجوم رژیم پهلوی به دانشگاهها و مدارس کشتار دستهجمعی دانشجویان و دانش آموزان در بحبوحه انقلاب دانست و تصریح کرد: رخداد سوم تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان انقلابی و شکستن طرحریزیهای عداوت آمیز امریکا علیه ملت ایران و انقلاب بود.
وی ادامه داد: آنچه در 13 آبان مهم است و نباید فراموش شود، این است که ما در این سه رخداد، مسئله زیادهخواهی آمریکا، حضور شجاعانه جوانان در صحنه انقلاب و ایستادگی با بصیرت امام و مردم در صحنه را مشاهده میکنیم به همین دلایل است که ما 13 آبان را گرامی میداریم.
عضو ارشد مذاکرات ایران و آمریکا در سال 2003 بیان کرد: با پیروزی انقلاب واژه جدیدی در جهان به وجود آمد که همان واژه استکبار است.
کاظمی قمی ضمن اشاره به این مطلب که پیش از اینکه آمریکا به عنوان نماد استکبار اعلام شود مکتب مارکسیسم مورد نفرت ملتهای تحت ظلم بود، تصریح کرد: این امر نشان میدهد که مسئله استکبار تنها در جبهه لیبرال دموکراسی نبوده است؛ بلکه در رژیم مارکسیست هم دیده میشد که نمونه آن را در دفاع جبهه شرق از صدام در دوران جنگ هشت ساله مشاهده میکنید.
سفیر سابق ایران در عراق افزود: اما امروز روحیه استکبار در آمریکا مشاهده میشود و اینکه امام آمریکا را نماد استکبار دانستند به این دلیل بود که ویژگیهای استکبار بر اساس آنچه در قرآن آمده است امروز در آمریکا وجود دارد.
آمریکا سردمدار جنایت علیه بشریت است
وی خودبرتربینی، حق ناپذیری، مجاز شمردن هرگونه جنایت علیه بشریت، فریبکاری و حرکت منافقانه و بدعهدی را ازجمله ویژگیهای آمریکا برشمرد و تصریح کرد: امروز سردمدار جنایت علیه بشریت آمریکا است حال آنکه سردمدار بالا بردن پرچم دموکراسی نیز همین آمریکا هست...
کاظمی قمی در ادامه با بیان این موضوع که امنیت و ژئوپلیتیک خاورمیانه تحت تأثیر تحولات موجود در منطقه است، گفت: تحولاتی که در منطقه در حال رخ داد است، برآیند مقابله دو جبهه در منطقه است که سرآغاز به وجود آمدن این دو جبهه را باید در ابتدای انقلاب جستجو کرد بود.
وی ضمن بیان این موضوع که بهپیش بینی من این است که برای بیش از یک دهه شاهد این درگیریها در منطقه خواهیم بود، بیان داشت: امروز ما شاهد افول قدرت آمریکا و شکسته شدن ابهت آن در غرب آسیا هستیم؛ اما شرارت و خسارت آنان در منطقه کاهش نیافته است.
سفیر سابق ایران در عراق ادامه داد: آمریکا به دنبال شکلدهی یک خاورمیانه جدید بود که یکی از دلایل آن پایدار کردن امنیت اسرائیل بود که خوشبختانه آمریکا در این موضوع ناکام ماند همچنین آمریکا در کشورهای عراق، سوریه، یمن و فلسطین دچار بحران است و دلیل این شکست به جمهوری اسلامی ایران و مقاومتی که به خرج داده است باز میگردد.
کاظمی قمی به شکست آمریکا در عراق اشاره و خاطرنشان کرد: زمانی که آمریکا میخواست به عراق لشکر کشی کند حاضر نشد از شورای امنیت مجوز گیرد؛ چراکه میخواست به دنیا تفهیم کند که امروز رویه بین الملل تغییر کرده است.
وی تأکید کرد: برداشتن نظام سیاسی موجود و استقرار نظام سیاسی بر مبنای اندیشه آمریکا، تثبیت حضور نظامی خود در عراق و آمریکایی کردن ساختار نظامی عراق و مدیریت کردن روابط خارجی این کشور ازجمله اهداف آمریکا جهت حمله به عراق بود.
آمریکا نخستین شکست خود در این چندساله در عراق تجربه کرد
سفیر سابق ایران در عراق با تأکید بر این موضوع که آمریکاییها در هیچیک از این اهداف توفیق نداشتند، بیان داشت: آمریکا اولین شکست خود را در عراق تجربه کرد.
کاظمی قمی در ادامه سخنان خود ادامه داد: زمانی که قرار شد آمریکا به عراق حمله کند قرار بود که ابتدا رهبران عراقی بهنظام صدام حمله و چنانچه لازم شد از توان آمریکاییها بهره گیرند؛ اما بهیکباره اعلام شد آمریکا خود به عراق حمله خواهد کرد و چنانچه لازم شد از رهبران عراقی استفاده خواهد کرد حتی آمریکا پیش از حمله به عراق قانون اساسیای که باید در این کشور حاکم شود را نوشته بودن و در این میان ایران از اینکه نظام عراق مبتنی بر مردمسالاری دینی باشد از هیچ کوششی فروگذار نکرد.
راهبرد ما در عراق شکلگیری نظام سیاسی بر پایه خواست مردم بود
وی با اشاره به اینکه راهبرد ما در عراق شکل گیری نظام سیاسی بر پایه خواست مردم بود، بیان داشت: آمریکاییها تا به امروز توفیقاتی کسب نکردند بهطور مثال این کشور درصدد بود مدیریت کننده عملیات موصل باشند که نشد.
سفیر سابق ایران در عراق در خصوص اقدامات آمریکا در سوریه با بیان اینکه ایران از ابتدای ایجاد ناآرامی در سوریه به کمک این کشور آمد، افزود: باید این را بدانید چنانچه رویهای که امروز در منطقه پیش میرود و برای تمامی نظامهای سیاسی منطقه ایجاد بحران میکند با توفیقاتی همراه شود همین رویه در کشور ما نیز عمل خواهد شد و اینکه ایران حضور خود را در سوریه جزو منافع خود میداند صحیح است.
وی به حضور آمریکا در یمن اشاره کرد و گفت: آمریکا در توجیه جنایت خود گفت امنیت منطقه به دلیل اتفاقات یمن درخطر است، همچنین عنوان کرد اجازه اینکه امپراتوری فارس شکل گیرد نخواهیم داد به همین دلیل وارد یمن شد که تاکنون در تمامی اهداف خود در کشورهای منطقه با ناکامی مواجه شد.
سفیر سابق ایران در عراق در بخش دیگری از سخنان خود سناریوی دیگر آمریکا در منطقه را جنگهای نیابتی خواند و گفت: هدف این جنگها ایجاد بیثباتی و هرجومرج و تجزیه منطقه است و اینکه داعش در عراق به وجود آمد و موصل را گرفت و تشکیل خلافت اسلامی را مطرح کرد در چارچوب نظریه نیل تا فراتی بود که اسرائیل بود.
کاظمی قمی با بیان اینکه شاهد تقابل روز افزون دو اسلام آمریکایی و اسلام ناب هستیم، گفت: از دیگر مسائلی که در منطقه شاهد آن هستیم این است که شاهد گسترش جبهه مقاومت در منطقه هستیم.
وی با تأکید بر اینکه مسئله داعش سبب شد ائتلافات منطقهای با رهبری ایران شکل گیرد، گفت: در مقابل این ائتلافات، ائتلافاتی دروغینی است که آمریکا شکل داده بود که البته در حال حاضر از بسیاری از آنان خبری نیست و دچار اضمحلال شدهاند.
سفیر سابق ایران در عراق ابا اعلام اینکه امروز ناامنی منطقه خاورمیانه به اروپا که خود به وجود آوردنده بخشی از این ناامنیها بودند کشیده شده است، تصریح کرد: چنانچه آمریکا در منطقه دست به هر جناتی می زند به دلیل پاسداری از رژیم اسرائیل است و تا زمانی که اسرائیل باشد شاهد این اقدامات هستیم.
کاظمی قمی در خصوص علت تقابل آمریکا با ایران گفت: مسئله پایان یافتن منافع نامشروع آمریکا در ایران، مدل حکومتی که در ایران شکل گرفته همچنین نظام اسلامی ازجمله علل این تقابل است.
وی در بخش پایانی سخنان خود به راهبردهای آمریکا بعد از اجرای برجام اشاره کرد و گفت: در راهبرد اول این است که آمریکا به دنبال مقابله با قدرت بازدارندگی و دفاعی ایران است پس از آن درصدد بود ساختار کلی تحریمها را حفظ کند و از نفوذ ایران در منطقه جلوگیری کند و در نهایت با نفوذ در داخل کشور ذائقه مردم را تغییر دهد.