به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سیدحسن قاضی زاده هاشمی امروز در افتتاحیه تکمیل شبکه مراقبتهای نوین سلامت در کلان شهرها در فرهنگسرای ترافیک مشهد و در جمع مسئولان خراسان رضوی با بیان اینکه به جز بخشی از کشور در سایر شهرهای دیگر ایران شبکه بهداشت به صورت کامل استقرار دارد، گفت: شبکه بهداشت قبل از انقلاب ایجادشده بود؛ اما بسیار کند در حال پیشروی بود. خوشبختانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این شبکه گسترش یافت و افتخارات بزرگی را به همراه داشت.
وی با اشاره به این موضوع که ایجاد شبکه بهداشت در نوع خودش بینظیر است و ثمره آن پیشگیری از مرگهای بسیار بوده که خوشبختانه در کاهش این امر موفق عمل کرده است، افزود: پیش از طرح تحول سلامت شبکه بهداشت در حد روستا توقف داشت به طوری که جمعیت کثیری در شهرها به صورت غیرفعال تحت پوشش این مرکز قرار داشتند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در برنامه ریزیهای صورت گرفته در طرح تحول سلامت جهت پوشش جمعیت شهری، پایگاههای بهداشتی و مراکز خدمات جامع سلامت نیز ایجاد شد که در این مراکز علاوه بر ارائه خدمات اولیه خدماتی مانند دندان پزشکی نیز ارائه میشود، همچنین در برخی از استانها ما پزشک متخصص هم داریم.
ایجاد 3 هزار و 664 پایگاه سلامت در کشور در طول طرح تحول سلامت
قاضی زاده هاشمی با اشاره به این نکته که در حال حاضر به ازای هر سه پایگاه یک مرکز سلامت و در هر پایگاه حداقل چهار مراقب وجود دارد، تصریح کرد: در طول دوره طرح تحول سلامت سه هزار و 664 پایگاه بهداشت، یک هزار و 283 مرکز خدمات جامع سلامت و دو هزار 900 خانه بهداشت تاسیس شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در این مدت 19 هزار نیروی بهداشتی بدون استخدامی و در قالب خرید خدمت به کار گرفته شدهاند و این در صورتی است که علی رغم اضافه کردن 10 هزار تخت جدید در بخش درمان، نتوانستهایم یک دهم نیروی مراکز بهداشت در بخش درمان به کار گیریم.
وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود به شیوه به کارگیری نیرو در حوزه سلامت اشاره داشت و گفت: قرار نیست که کارمند اضافه کنیم نباید مراقب سلامت را کارمند دولت کنیم. مراقبین سلامت به ازای تشکیل پرونده باید دریافت حقوقی داشته باشند.
وزیر بهداشت خطاب به مسئولان حوزه سلامت در خصوص اهمیت و خروجی کار آنان بیان داشت: اینکه ما چه تعداد پایگاه و مراکز بهداشت تاسیس کردیم و یا اینکه چه تعداد نیرو به خدمت گرفتهایم مهم نیست ثمره کار ما مهم است و اینکه خروجی کار ما چه بوده و باید چه شاخصههایی را تغییر دهیم.
وی ضمن تاکید بر این موضوع که باید در آموزش و پالایش نیز سرمایه گذاری کنیم و بر اجرایی شدن سند ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر اصرار ورزیم، یادآور شد: بهداشت کار عمیق و یک امر فرهنگی است، باید دراز مدت فکر کنیم و مردم را توانمند سازیم و در محتوای دروس مطالبی را در خصوص سلامت و بهداشت باید گنجاند.
وی با تاکید بر اینکه چنانچه پیش بینی نباشد نمیتوان سلامت را تامین کرد، گفت: مسئولان باید به مقوله سلامت و بهداشت توجه و در جهت افزایش توانمندی مردم در این راستا کوشش کنند.
هاشمی در ضمن سخنان خود با یادآوری اینکه در حوزه سلامت ما هنوز پوسته را تشکیل دادهایم و محتوای آن باقی مانده است، متذکر شد: اصل همان محتواست و در واقع محتوا همان مراقبت سلامت و بهداشت میباشد.
وی افزود: بسیاری از مراکز بهداشتی ما هنوز استیجاری است و باید تلاش کنیم که این مراکز را ملکی کنیم.
وزیر بهداشت در ادامه همچنین به تعداد مراکز بهداشتی در خراسان رضوی اشاره داشت و گفت: در حال حاضر 152 مرکز بهداشتی در خراسان رضوی تاسیس و در نتیجه نزدیک به ۲۰۰۰ نیرو به کار گرفتهایم.
وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود به دستاوردهای دولت یازدهم در عرصه سلامت اشاره و با بیان اینکه قبل از دولت یازدهم 700 قلم دارو کمبود داشتیم و حتی برای قرص سرماخوردگی هم با مشکل مواجه بودیم، گفت: با شروع این دولت تلاش در حل مشکلات دارویی و درمانی آغاز شد که خوشبختانه این مشکلات در حال حاضر بسیاری از این مشکلات حل شده است.
هاشمی تاکید کرد: ما توانستهایم بودجه بهداشتی را از سرانه 23 هزار تومان به 96 هزار تومان افزایش بدهیم.
هاشمی با بیان اینکه به دو شهر مشهد و قم به جهت اینکه زائران زیادی دارند باید از نظر بهداشتی توجه ویژهای داشته باشیم، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که در شهر مشهد با آن مواجه هستیم معضل حاشیه نشینی است که باید مورد توجه تمامی مسئولان ارشد کشور قرار گیرد و این بخش از شهر مورد احترام، تکریم و مراقبت قرار بگیرند.