بدهکاری ۱۵۰۰ میلیارد تومانی تامین اجتماعی به بیمارستانها
اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، حسن قاضیزاده هاشمی در حاشیه افتتاح شبکه بهداشت و سلامت مشهد در فرهنگ سرای ترافیک و در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه به ازای هر دو هزار و 500 نفر در پایگاه سلامت یک مراقب سلامت حضور دارد، گفت: در این پایگاهها پرونده سلامت الکترونیکی ایجاد میشود و آموزشهایی در جهت پیشگیری بیماریها ارائه خواهند داد.
وی تصریح کرد: اکنون در کشور هزار و 280 مرکز جامع خدمات سلامت ایجاد شده است که خدمات پایه تا دندان پزشکی، روان پزشکی و غیره در آنها به مردم ارائه میشود.
وزیر بهداشت در ضمن سخنان خود به تفاوت ارائه خدمات در حال حاضر نسبت به گذشته اشاره و ضمن بیان اینکه در حوزه سلامت زیر ساختهایی ایجاد شده است که در گذشته نبودند، بیان داشت: البته این زیر ساختها در گذشته در مناطق روستایی وجود داشته و در شهر و کلان شهرها چنین زیر ساختها نبوده است.
قاضیزاده هاشمی تشریح کرد: با ایجاد این زیر ساختها در کشور مراقبین سلامت به مردم خدمت ارائه میدهند و در صورت عدم مراجع افراد، مراقبین خود به سراغ مردم میروند.
وزیر بهداشت حاصل این فعالیت مراقبین سلامت را کاهش مرگ و میر و معلولیتها که بیشتر ناشی از بیمارهای غیر واگیر دار مانند اضافه وزن، فشار خون، دیابت، سرطان، بیماریها تنفسی، سرطان و قلب و عروق میباشند، خواند و در خصوص ایجاد زیر ساختهای سلامت در کشور متذکر شد: مردم باید همکاری کنند تا این زیر ساختها سلامت به مرحله بلوغ برسند.
وی به مشکل بیمارستانهای کشور در خصوص معوقات بیمهها اشاره و تصریح کرد: متاسفانه ما از بیمهها طلبه کار میباشیم و در عین حال بدهکار به تهیه کننده دارو، مواد غذای تجهیزات پزشکی، پرستاران پیرا پزشکان و پزشکان هستیم و برخی از مراکز و افراد بدلیل اینکه بیمه یک سال پولی به آنان پرداخت نکرده، تقریبا فلج شدهاند.
هاشمی ضمن اعلام این خبر که دانشگاه علوم پزشکی مشهد 750 میلیارد تومان از بیمه طلبکار و در مقابل 540 میلیاردتومان بدهی دارد، گفت: از آن بدتر بیمه اجتماعی است؛ که حق بیمه را از مردم گرفته؛ اما پولی به بیمارستانها پرداخت نکرده است و اکنون حدود هزار و 500 میلیارد تومان بدهکار میباشد. این ضرورت دارد که دولت همت کند و سازمانهای بیمهگر را موظف به پرداخت معوقات خود کنند.
وزیر بهداشت گفت: در قانون آمده که 60 درصد پرداختی باید دو هفته قبل از تحویل اسناد صورت بگیرد؛ در غیر این صورت باید بیمهها جریمه شوند و 40 درصد مابقی هم ظرف سه ماه از تحویل اسناد باید صورت بگیرد.
هاشمی تصریح کرد: متاسفانه چنین اتفاقی صورت نگرفت که هیچ؛ بیانیه هم صادر میکنند و حرفهای نامناسب هم میزند؛ در عین حال آدرس اشتباه میدهند که این پول قرار است به جیب پزشکان برود، در حالی که حق الزحمه پزشکان حدود 19 درصد است و بقیه آن صرف خدمات خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برخی پزشکان برای تامین برخی از نیازهای خود وام گرفتند، بیان داشت: قرار بود بعد از یک ماه ارائه خدمت، پول پزشکان پرداخت شود که متاسفانه یکسال است که آنان پولی دریافت نکردهاند.