به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کیهان نوشته است: حرفهای زیبای این روزها که هر از گاهی از دهان مسئولان دولتی خارج میشود، گویای آن است که اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم ایرادی ندارد، کسی مشکل و دغدغهای ندارد و تنها یکی دو مسئله غیراقتصادی بود که آن هم با تغییر سه وزیر و تعمیر کابینه، به خیر و خوشی حل شد!
نگاهی به سخنرانیها و آمارهای مقامات و دستگاههای دولتی، حقیقتا چیزی بیش از این را گواهی نمیکند. اگر کسی باشد که از وقایع حقیقی کشور بیاطلاع باشد و ناگهان به ایران وارد شود، با خواندن اخبار دولتی و آمار سفارشی، احساس میکند به کانون یکی از پویاترین اقتصادها وارد شده است! آنقدر که سخنگوی دولت رسما تغییر تیم اقتصادی کابینه را مساوی دیوانگی میداند! اما همین شخص، بهمحض وارد شدن به خیابان و زندگی در فضای حقیقی، چنان با تلخیها و سختیهایی مواجه میشود که نمیداند با آنها چه کند!؟
این تضاد عظیم میان گفتههای برخی مدیران اجرایی با واقعیات جامعه را مردم دائما لمس میکنند و با آن دست به گریبانند.
آنها از یک سو میشنوند که رشد اقتصادی، به نزدیک شش درصد رسیده و از دیگر سو، برخی ماههاست که حقوق نگرفتهاند یا بخشی از حقوقشان را دریافت کردهاند!
از یک سو میشنوند که تورم کم وکمتر شده و حتی به 8 درصد رسیده و از دیگر سو، در یک مراجعه به فروشگاه و خرید مایحتاج ضروری و اولیه زندگی، بخش بزرگی از حقوق ماهانهاشان را از دست میدهند! برای مردم تطبیق این دو موضوع سخت
است که اگر تورم کم شده، چرا برای رسیدن به آخر ماه، باید هر بار چیزهای بیشتری را از سبد خرید خانواده بیرون گذاشت!؟
از یک سو خبر برنامههای دولت برای مسکن را میشنوند و از دیگر سو، رکود عظیم مسکن و بیخانمانی و ناامیدی مستاجرانی که چشمشان به مسکن مهری بود که دیگر نیست!
از این دست تضادها و تعارضها، دهها نمونه دیگر را میشود برشمرد. اما، این انتظار میرود که دولتمردان، به سیاق چهلماه اخیر، ما را متهم به سیاهنمایی کنند و بگویند اوضاع گل و بلبل است ولی بعضی روزنامهها سیاهنمایی میکنند!...
واقعیت این است که هر چند دولت به کاهش نرخ تورم دلخوش کرده، اما مردم نگران گران شدن برخی کالاها و خدماتی هستند که مستقیم بر سبد هزینههای آنها اثر میگذارد. مصداق این دلدادگی دولت و دلنگرانی مردم را میتوان در سبد هزینههای خانوارها در تامین اقلام خوراکی پرمصرف پروتئینی، میوه و سبزی، لبنیات و... جستوجو کرد و از قضا دولتها باید در کنار مهار تورم، نگاهی واقعبینانه بر تغییرات قیمتی کالاهای خوراکی مردم هم داشته باشند که معیشت آنها را تحت تاثیر خود قرار میدهد....
بنابر تأکید کارشناسان اقتصادی- بعضاً حتی حامی دولت- کاهش تورم به قیمت حاکم کردن رکود شدید اقتصادی و ورشکستگی و تعطیلی دهها هزار واحد تولید عملی شد و بسیاری چون احمد خرم معتقدند از نگاه مردم و فعالان اقتصادی، چند درصد تورم در ازای رونق تولید و ایجاد اشتغال، به مراتب بهتر از کاهش تورم به قیمت تعطیلی اقتصاد است.
رشد اقتصادی مدعایی، صرفاً وابسته به افزایش صادرات نفت و به تعبیر اقتصادیون، رشد بیکیفیت است یعنی برآمده از رونق و چرخه چرخ اقتصاد کشور نیست. و ثالثا ستاد اقتصادی دولت فاقد هماهنگی درخور است چندان که در طول 3 سال گذشته، هر چند وقت یک بار خبر درگیریهای بانک مرکزی، سازمان مدیریت و برنامهریزی، وزارتخانههای صنعت و نیرو و نفت و جهاد کشاورزی و رفاه و کار با یکدیگر منتشر شده است.