به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، عباس شجاعی در نشست «مشهد و ظرفیتهای گردشگری سلامت» که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: گردشگری سلامت از سال 1990 به عنوان یک صنعت در حوزه گردشگری شروع به فعالیت کرده و هند، ترکیه و اردن جزو کشورهای مطرحی در خصوص گرشگری سلامت در منطقه محسوب میشوند.
وی ادامه داد: چنانچه میخواهیم گردشگری سلامت در کشور ما گسترش یابد، باید به چهار مولفه افزایش ظرفیت خدمات، تکنولوژی، کاهش قیمتها و بالا بردن کیفیت خدمات توجه کنیم.
شجاعی با اشاره به این نکته که چنانچه مشاهده میکنید کشورهایی مانند ترکیه در زمینه گردشگری رشد داشتهاند به دلیل استفاده از تکنولوزی بالا است، بیان کرد: همچنین چنانچه مشهد درصدد کسب جایگاه در گرشگردی سلامت است میبایست اقدام به ارائه خدمات سلامت به موقع کند و بر نوع برخوردهای انسانی و اسلامی توجه بسیار داشته باشد.
مسئول کمیته گردشگری سلامت کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق ایران بر افزایش ظرفیت تختهای بیماستانی تاکید و افزود: چنانچه نتوانیم قیمت خدمات خود را کاهش دهیم گردشگر حوزه سلامت خود را از دست خواهیم داد. متاسفانه گاهی مشاهده میشود برخی خدمات به گونهای قیمت گذاری میشود که بالاتر از قیمت خاورمیانه است.
وی با بیان این موضوع که در جهت کاهش قیمتها نیازمند آموزش هستیم، گفت: ما در مشهد ظرفیتهای زیادی برای بخش گردشگری داریم که قسمتی از این ظرفیتها خدادادی و برخی به دلیل تلاشی است که شده است.
مسئول کمیته گردشگری سلامت کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق ایران در ادامه سخنان خود مناسبات منطقهای و جهانی، میزان استفاده از فناوریها، هزینه ارائه خدمات، اهمیت اقتصاد سلامت، تشابهات قومی و فرهنگی، زیر ساختهای حمل و نقل و جاذبههای طبیعی و گردشگری را از جمله عوامل تاثیرگذار بر رشد و یا کاهش جذب گردشگر سلامت برشمرد.
شجاعی با بیان این مطلب که ایران به لحاظ ظرفیتهای باستانی دارای جایگاه چهارم به لحاظ آب و هوا جایگاه پنجم و به لحاظ ظرفیت گردشگری طبیعی در رتبه دهم جهان قرار دارد، تصریح کرد: علی رغم قدمت طولانی طب در ایران، پیشرفتهای چشمگیری در حوزههای مختلف سلامت، تبحر و جایگاه ویژه پزشکان ایران در سطح جهانی و تا حدودی ارزانی و همچنین علی رغم برنامه ریزیها، بیماران در کنترل لیدرتورهای عرب زبان و یا ترک زبان بوده و مجموعههای دولتی و خصوصی نقش فعالی در این زمینه ندارند.
وی اضافه کرد: اساس کار لیدرتورها بر میزان درصد پرداختی توسظ مجموعههای حقیقی و حقوقی بوده که این کار ضمن ایجاد رقابت منفی در پرداخت پورسانت بالاتر، سایر شاخصها را نظیر کیفیت درمان توانمندی فنی کادر پزشکی و پیراپزشکی، قابلیتهای مراکز درمانی و غیره را تحت الشعاع قرار میدهد.
مسئول کمیته گردشگری سلامت کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق ایران تاکید کرد: کشورهای همسایه در حال افزایش تکنولوژی و ظرفیت خود هستند؛ اما ما به دست خود این صنعت را کشور نابود میکنیم.
شجاعی افزود: همچنین علی رغم تاکیدان مقام معظم رهبری در اجرای اصل 44 این امر در حوزه گردشگری سلامت مورد توجه قرار نگرفته است و متاسفانه حتی یک تشکل صنفی منسجم در این خصوص وجود ندارد.
وی در ادامه به چالشهای پیشروی گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت: فقدان فرهنگ سازی عمومی در جهت برخورد با گردشگران و آداب رفتاری با آنان و فقدان آموزشهای مدون و خاص ویژه فعالان و متقاضیان صنعت گردشگری سلامت از جمله چالشهایی است که ما در حوزه گردشگری سلامت با آن مواجه هستیم.
مسئول کمیته گردشگری سلامت کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق ایران در پایان بخش سخنان خود اقدام به ارائه راهکار کرد و گفت: تدوین نظام جامع گردشگری سلامت، نگرش ویژه به گردشگری سلامت به عنوان یک صنعت ملی، تسهیل و ترغیب بخش خصوصی اعم از سرمایه گذاران داخلی و خارجی، آماده سازی زیر ساختها و امکانات مورد نیاز بر استانداردهای بینالمللی، اطلاع رسانی گسترده به منظور معرفی قابلیتها و امکانات کشور از جمله راهکارهایی است که میتوان با به کار بردن آنان در عرصه گردشگری سلامت موفق شویم.