گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جمعی از کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد صبح امروز (دوشنبه 24 آبان) در اعتراض به عدم دریافت حقوق خود به مدت 16 ماه مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. این کارگران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو به تشریح مشکلات و خواستههای خود پرداختند.
یکی از این کارگران میگوید: «یکی از مشکلات ما که در این کارخانه داریم معوقات حقوقی ما است. ما 18 ماه حقوق معوقه داریم. این مشکلات متاسفانه با پیگیریهایی که در شهر ما انجام شد به هیچ نتیجهای نرسید.»
آنطور که کارگران این کارخانه میگویند، این مجموعه صنعتی زمانی 200 کارگر داشته است. با تعطیل شدن نسبی آن، نیمی از آنها کار رها کرده و رفتند. 100 نفری هم که باقی ماندند چند ماه است سعی میکنند با شکایت و پیگیری به حق حقوق خود برسند.
یکی دیگر از کارکنان از اثرات فاجعهآمیز عدم پرداخت حقوق کارگران صحبت میکند و میگوید: «کار نزدیک به 60 نفر از کارگران این کارخانه به طلاق کشیده شده است. بیشتر اینها بچه داشتند اما متاسفانه مسئولین کاری نکردند.»
کارگران علت تعطیل شدن کارخانه را لجبازی بین مسئولان استان و مدیر عامل سامان کاشی میدانند. یکی از آنها معتقد است: حدود یک سال است این آقای مدیر عامل که ما اطلاعات دقیق داریم که اموال و دارایی دارد، حقوق این کارگران را نمیدهد. تعدادی از همکاران ما بازنشسته شدهاند اما تأمین اجتماعی به آنها حقوق نمیدهد چون این آقا حق بیمه آنها را رد نکرده است. متاسفانه هر کاری کردیم به در بسته خوردیم. مسئولین فقط وعده میدهند. پشت سر هم جلسه تشکیل میدهند و مصوبه میدهند آخرش هم اتفاقی نمیافتد.»
یکی از این کارگران معتقد میگوید: طبق ماده 36 قانون مدنی ما بازنسته هستیم. چرا بیمه حقوق ما را نمیدهد. 20 سال ما حق بیمه پرداخت کردیم. چه کسانی از این آقا پشتیبانی میکنند؟ چرا ماشینهای میلیاردی سوار میشود اما پول ما را نمیدهد؟ آقایان مسئول بگویند خودشان یک ماه حقوق نگیرند میتوانند زندگی کنند؟ ما 18 ماه است حقوق نگرفتیم.»
گفتنی است روز گذشته عباس گودرزی نمایندهی مردم بروجرد در بهارستان، در یک تذکر شفاهی نسبت به تعلل مسؤلان برای رفع مشکلات کارخانه انتقاد کرد.