کد خبر:۵۶۱۲۲۱
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران:

آقای روحانی! کلنگ‌زنی پارک تخصصی کشاورزی مهم است یا اتمام پروژه­‌های نیمه‌کاره رها شده؟

بسیج دانشجویی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران در نامه‌ای نوشت: هیأت رئیسه پردیس در حالی می‌‌خواهد حداقل ۳۰ هکتار از بهترین زمین­‌های زراعی پردیس را دستخوش تغییر کند، که پروژه‌‌های شکست خورده‌ای که برخی از دهه ۱۳۶۰ بصورت نیمه‌کاره رها شده، در کارنامه پردیس است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،‌ بسیج پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در خصوص مسئله تغییر کاربری ۱۵۰ هکتار از اراضی زراعی این پردیس نامه ای به رئیس جمهور نوشتند؛ که به شرح زیر است:

 

وَإِذَا تَوَلَّى سَعَى فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيهَا وَيُهْلِكَ الْحَرْثَ وَالنَّسْلَ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الْفَسَادَ ﴿205 بقره﴾

(نشانه آن این است که) هنگامی که روی برمی­گردانند (و از نزد تو خارج می­شوند)، در راه فساد در زمین، کوشش می­کنند و زراعت­ها و چارپایان را نابود می­سازند، (با اینکه می­دانند) خدا فساد را دوست ندارد.

 

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

جناب حجت ­الاسلام و المسلمین حسـن روحانی

سلام علیکم؛

بسیـج دانشجویی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهـران پیرو سفر جنابعالی به استان البرز و مراسم کلنگ­زنی پارک تخصصی کشاورزی و یا مزرعه فناوریهای نوین کشاورزی نکاتی چند را متذکر می­شود:

 

مسئله امنیت غذایی برای کشورها اهمیت استراتژیک داشته و از مؤلفه­ های اصلی امنیت و استقلال هر کشور به شمار می­رود. یکی از مهمترین علومی که شالوده سرپا ماندن کشور و انقلاب را می­سازد، کشاورزی است و پرورش نیروهای متخصص در دانشگاه­های کشاورزی از میان نسل جوان، امری ضروری است.

 

رشد و بالندگی علمی در کشور نیازمند توأم شدن علم و عمل با یکدیگر است که در آموزه­های دینی اسلام بسیار بر آن تاکید شده است. نیل به این هدف در تمامی دانشگاه­های کشاورزی دنیا مستلزم داشتن زمین، آب و امکانات لازم و اعطای فضای کار به دانشجویان و اساتید و صیانت از این منابع در جهت اهداف آموزشی، پژوهشی و تولید عملی است. در این راستا پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران از بدو تاسیس دارای مزارع و زمین­های آموزشی و پژوهشی از حاصلخیزترین خاک­های آبرفتی ایران، واقع در کرج  بوده و هست. اما طی گذر زمان در هر دوره­ای، قطعه­ای از این زمین­های زراعی به دلایل مختلف جدا و تغییر کاربری داده و از دسترس پردیس خارج شده است.

 

مقام معظم رهبری در دیدار با هیئت دولت فرمودند: نابودی زمین های کشاورزی یک خسارت غیر قابل جبران است و باید وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست به طور جدی با این پدیده برخورد کنند. همچنین مقام معظم رهبری بر جلوگیری از تبدیل فضای سبز به آهن و سیمان تاکید دارند.

 

اول اینکه در مورد اجرای این پروژه اولین پرسش آن است که چرا از این طرح بجز تعداد معدودی از مسئولین پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، سایر دانشگاهیان از جمله دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه مطلع نیستند! آیا این عدم اطلاع دانشگاهیان آن هم در بازه زمانی یک روز مانده به سفر ریاست جمهوری، نشان دهنده عدم کار کارشناسی بر روی این پروژه نیست؟ اگر روی پروژه کار کارشناسی انجام شده است چرا این پروژه به جامعه دانشگاهی این پردیس ارائه نشده است؟! چرا بعضی از گروه­های علمی پردیس که با مسئله زمین­های زراعی آن ارتباط مستقیم دارند، از محتوای این پروژه مطلع نیستند؟!

 

 نکته دوم اینکه، یک روز مانده به مراسم کلنگ زنی، هنوز اسم نهایی برای این طرح مشخص نشده است! از بدیهیات یک پروژه، مشخص شدن نام پروژه در ابتدای طرح توجیهی و یا اساسنامه ­ی آن است، اینکه هنوز نامی برای این پروژه انتخاب نشده، نشان دهنده آن است که این کار فاقد طرح و اساسنامه­ مشخص و کارشناسی شده است. آیا طرحی که فردا کلنگ زده خواهد شد پارک تخصصی کشاورزی نامیده می­شود یا مزرعه علوم و فنون نوین و یا...؟! همان گونه که مستحضر هستید اسامی و مفاهیم دارای بار حقوقی بوده و این عناوین­ اند که تعریف کننده هویت یک موضوع هستند و حتی انتخاب نام پروژه، مالکیت پروژه را نیز تحت­الشعاع قرار می­دهد.

 

نکته سوم در مورد پروژه­های مشابه است که در سالیان گذشته توسط پردیس و برخی از اعضای هیئت علمی کلنگ زنی و شروع شده ­اند ولی متاسفانه به نتیجه مطلوب نرسیده و نیمه کاره باقی مانده ­اند. هیئت رئیسه پردیس در حالی می­ خواهد حداقل 30 هکتار از بهترین زمین­های زراعی پردیس را دستخوش تغییر و ساختمان سازی کند که اجرای پروژه­ های شکست خورده و نیمه کاره رها شده­ای همچون نمایشگاه محصولات کشاورزی (اسکلت گنبدی شکل روبه­روی پل فردیس، قبل از ایستگاه مترو کرج در جوار اتوبان تهران کرج که از دهه 1360 بصورت نیمه کاره رها شده است) و یا باغ گیاه شناسی (در جوار زمین­های زراعی در منطقه محمد شهر کرج) در کارنامه­  پردیس و برخی از اعضای هیئت علمی آن وجود دارد.

 

نکته چهارم؛ در مورد توجیه ساخت و ساز و احداث این پارک تخصصی کشاورزی و یا مزرعه فناوری­های نوین کشاورزی و یا هر اسم دیگری که هنوز انتخاب نشده است گفته می­شود که پردیس می­خواهد با مؤسسات علمی پژوهشی زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی مثل موسسه اصلاح نهال و بذر، موسسه آب و خاک و یا سایر مجموعه­ها به اجرای پروژه­های مشترک اقدام نماید. سوال اینجاست که آیا این موسسات به لحاظ امکانات، ساختمان، نیروی انسانی، اراضی کشاورزی و... دچار محدودیت هستند که مسئولین پردیس فکر می­کنند با ارائه زمین­های زراعی می­توانند مشارکت آن­ها را جلب کنند؟! آیا مشکل عدم بازدهی کافی در مؤسسات علمی و پژوهشی کشور، مشکل عدم وجود زمین و ساختمان و یا حتی عدم هم­جواری است؟! و یا این عدم بازدهی مناسب علمی، دلیل دیگری دارد؟!

 

سؤال اینجاست که آیا مؤسسات علمی و پژوهشی تابعه وزارت جهادکشاورزی در استان البرز که تعداد و امکانات آنان در این استان کم نیست از پروژه­ای که پردیس می­خواهد اجرایی کند و آنان را به مشارکت فرا بخواند مطلع هستند؟! جامعه دانشگاهیان پردیس از دانشجویان گرفته تا اساتید و کارکنان از اجرای این پروژه مطلع نیستند، امیدواریم که حداقل مؤسسات علمی و پژوهشی که انتظار می­رود در این پروژه مشارکت کنند از وجود این پروژه مطلع باشند!

 

چرا زمین­ های حاصلخیز پردیس به ساخت و ساز این پروژه اختصاص داده شده است؟ چرا از زمین­های بایر سایر سازمان­هایی که ادعای مشارکت آنان در پروژه شده است استفاده نمی­شود؟!

 

باتوجه به نکات بالا به نظر می­رسد پروژه احداث پارک تخصصی و یا مزرعه نوین و یا... نیاز به کار کارشناسی تخصصی آن هم با حضور اساتید و کارشناسان با تخصص­های مختلف، از تمامی گروه­های علمی پردیس دارد. زیرا این زمین­های زراعی متعلق به فرد یا گروه خاصی نیست بلکه متعلق به تمامی گروه­های علمی پردیس بوده، پس تصمیم گیری در مورد آن باید بصورت جمعی صورت گیرد.

 

در این رابطه اگر می­خواهید کار به صورت اصولی صورت گیرد خواهشمند است تا انجام و اتمام کار کارشناسی و تخصصی در رابطه با زمین­های زراعی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، مراسم کلنگ زنی به زمان دیگری موکول شود و اگر فقط کلنگ زنی برای شما مهم است که... .

 

ما آنچه شرط بلاغ است گفتیم... .

به اميد حاكم شدن انديشه­هاي كارشناسانه در کشور.

وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۸
بسیجی های عزیز ، چون کلنگ زنی راحته این رو انتخاب کرده.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار