اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسيج دانشجويي دانشگاه بين المللي امام خميني (ره) قزوين بیانیه ای پیرامون نقض مکرر برجام توسط غربیان و انفعال دولتمردان با عنوان لگدهای پیاپی بر جنازه پوسیده برجام صادر کرد که به شرح زیر است.
«من اعتماد ندارم، خوشبین نیستم به مذاکره، لکن میخواهند مذاکره کنند، بکنند؛ ما هم به اذنالله ضرری نمی کنیم.
یک تجربهای در اختیار ملّت ایران است - که حالا من مختصراً عرض خواهم کرد - این تجربه ظرفیّت فکری ملّت ما را بالا خواهد برد؛ مثل تجربهای که در سال ۸۲ و ۸۳ در زمینهی تعلیق غنی سازی انجام گرفت، که آن وقت تعلیق غنی سازی را در مذاکرات با همین اروپایی ها، جمهوری اسلامی برای یک مدّتی پذیرفت. خب ما دو سال عقب افتادیم، لکن به نفع ما تمام شد. چرا؟ چون فهمیدیم که با تعلیق غنی سازی، امید همکاری از طرف شرکای غربی مطلقاً وجود ندارد. اگر ما آن تعلیق اختیاری را - که البتّه به نحوی تحمیل شده بود، لکن ما قبول کردیم، مسئولین ما قبول کردند - آن روز قبول نکرده بودیم، ممکن بود کسانی بگویند خب یک ذرّه شما عقب نشینی می کردید، همهی مشکلات حل می شد، پروندهی هستهای ایران عادی می شد؛ بنابراین از مذاکراتی هم که امروز در جریان است، ما ضرری نخواهیم کرد.
البتّه بنده همچنان که گفتم خوشبین نیستم؛ من فکر نمی کنم [از] این مذاکرات آن نتیجهای را که ملّت ایران انتظار دارد، بهدست بیاید، لکن تجربهای است و پشتوانه تجربی ملّت ایران را افزایش خواهد داد و تقویت خواهد کرد؛ ... یکی از ترفندها و خلافگویی ها این است که اینجور القا کنند به افکار عمومی مردم که اگر ما در قضیّه هستهای، تسلیم طرف مقابل شدیم، همه مشکلات اقتصادی و معیشتی و غیره حل خواهد شد؛ این را دارند تبلیغ می کنند. البتّه تبلیغاتچی های خارجی با شیوههای کاملاً ماهرانه تبلیغاتی خط می دهند، در داخل هم بعضی از روی سادهلوحی و بدون اینکه نیّت سوئی داشته باشند، بعضی هم واقعاً از روی غرض همین را دارند تبلیغ میکنند که اگر ما در این قضیّه کوتاه آمدیم و تسلیم شدیم در مقابلِ طرف مقابل، همه مشکلات اقتصادی و مانند اینها حل خواهد شد؛ این خطا است.»
فرازهایی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانش آموزان و دانشجویان مورخه ۱۲/۸/۱۳۹۲
آن هنگام که دولت تدبیر !!! و امید !!! با شعار اعتدال !!! و نماد کلید روی کار آمد، بسیاری بر این باور شدند که این کلید، کلید حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است، حال آنکه از این واقعیت اطلاع نداشتند که این کلید در اصل کلید حسرت «رابرت مک فارلین» است که پس از گذشت قریب به سه دهه از جیب سران جریان لیبرال بیرون آمده. همان کلیدی که سه دهه پیش بنا بود قفل روابط ایران و آمریکا را باز کند که اطلاعات بیشتر آن در کتاب ممنوع الانتشار «تماس» آمده و نسخه الکترونیکی این کتاب نیز در فضای مجازی به راحتی قابل دسترس است.
جریان لیبرال داخلی که به جای توکل به خدا و اتکا به ظرفیت های درونی ملت، در مسیرِ بدفرجامِ توسل به کدخدا گام نهاد و با نابودی دستاوردهای جوانان این مرز و بوم و بتن ریختن در افتخارات کشور، قرارداد ترکمنچایی همچون ننگنامه برجام را برای این ملت به ارمغان آورد، شاید هیچگاه تصور نمی کرد که روزی طرف های غربی به ویژه آمریکا ، پاسخ عقب نشینی گام به گام و اعتمادِ دولتمردان ایران را با تشدید تحریم ها و اقدامات خصمانه همراه سازند.
همانطور که از همان ابتدا نیز کاملاً آشکار بود، مذاکرات هسته ای تنها و تنها بین دولت ایران و نظام حاکمه آمریکا بود و دولت های اروپایی و حتی چین و روسیه نیز در خلال این مذاکرات، نقشی بیشتر از تماشاچی را ایفا نکرده اند، بنابر این کاملاً طبیعی به نظر می رسد که طرف های اروپایی هم برای عمل به همان تعهدات حداقلی مندرج در برجام، منتظر اجازه از سوی آمریکایی ها باشند و دقیقاً به همین دلیل است که برجام از همان ابتدا نیز مرده متولد شده بود.
اکنون در میان خود برجامیان، به ویژه دولتمردان، اذعان به نقض عهد طرف مقابل به ترجیع بند بسیاری از اظهار نظرهای ایشان بدل شده است _ البته غیر از یک نفر که روزی برجام را به آفتاب تابان تمثیل می نمود و دگر روز مردم را به سیب و گلابی وعده می دهد _ اما اظهار نظرهای ایشان هرچه که باشد، اکنون افکار عمومی ملت ایران به این حد از اعتلای فکری رسیده اند که دستاورد «تقریباً هیچِ» برجام از نگاه خودِ دولتمردان را «تحقیقاً هیچ» بدانند.
دولت برجامیان که از همان ابتدا وعده بهبود اوضاع معیشتی مردم طی ۱۰۰ روز را داده بود و از لغوِ !!! تمامیِ !!! تحریم ها در روز اجرای !!! توافق سخن به میان آورده و با ساختن ابرهای خیالی در اذهان عمومی عملاً حل همه مشکلات کشور حتی آب خوردن مردم را نیز به حل و فصل پرونده هسته ای گره زده و علی رغم تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر غیر قابل اعتماد بودن و فریب کار بودن آمریکایی ها، بدون گرفتن تضمین های قوی و کتبی، عملاً به قول های شفاهی رئیس جمهور مؤدب !!! آمریکا اعتماد کرده بود، شاید هیچگاه چنین تصوری نمی کرد تا روزی برسد که تنها چند ساعت بعد از فرا رسیدن موعد اجرای تعهدات طرف مقابل (Implementation Day) در دیماه ۱۳۹۴ _ درست زمانی که دولت ایران به تمامی تعهدات یازده گانه خود عمل کرده و عملاً همه امتیازات را داده و دیگر دستش خالی شده است _ به پیشنهاد کاندیدای محبوب جریان لیبرال ایرانی در انتخابات آمریکا یعنی هیلاری کلینتونِ دموکرات، تحریم های جدیدی علیه ایران وضع گردید و بدین ترتیب اولین میخ بر تابوت برجام توسط عفریته جنگ و مادر داعش کوبیده شد.
روند نقض عهد طرف مقابل و لگد زدن های پیاپی بر جنازه پوسیده برجام از سوی آمریکا همچنان ادامه دارد و اخیراً با تمدید قانون تحریم های ایران موسوم به ISA برای مدت ۱۰ سال دیگر و همچنین مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا مبنی بر ممنوعیت فروش هواپیمای مسافربری به ایران، برگی دیگر از ذات فریب کار و خدعه گر آمریکایی ها برای ملت ایران برملا گردید.
بر اساس بند b از بخش ۱۳ (Sec. ۱۳) قانون تحریمهای ایران (ISA)، این قانون بنا بود در روز ۳۱ دسامبر ۲۰۱۶ یعنی آخرین روز کاری اوباما در کاخ سفید ملغی (Sunset) شود اما آمریکایی ها تصمیم گرفته اند این قانون را مجددا برای ۱۰ سال دیگر تمدید کنند. از آنجایی که این قانون شامل تحریم های هسته ای نیز می شود بنابراین طبق نص صریح بند ۲۶ برجام، آمریکاییها حتی اگر بخواهند تحریم های ISA را مجدداً وضع کنند، باید تحریم های مشخصاً هسته ای را از متن خارج کنند؛ اما این کار را نکرده و در واقع برخلاف برجام، در حال وضع تحریمهای جدید هستهای می باشند. این طرح باید در مجلس سنا نیز به تصویب رسیده و نهایتاً به امضای رئیس جمهور فعلی آمریکا برسد. باراک اوباما نیز پیشتر با اعمال این تحریمها برای یک دوره ۱۰ ساله دیگر موافقت کرده است. در هر صورت، قانون جدید چه توسط اوباما امضا شده و چه به هر دلیلی توسط رئیس جمهور بعدی امضا شود، برجام صراحتاً نقض شده و فاقد اعتبار است.
اما مسئله دیگری که باید به تشریح آن پرداخت همانا مصوبه اخیر کنگره آمریکا است. دولت تدبیر !!! و امید !!! که در همان روزهای آغازین برجام در صدد امضای قرارداد خرید ۱۱۸ فروند هواپیمای مسافربری ایرباس از فرانسه بود تا از این رهگذر بتواند راه خویش را برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ هموار سازد _ در حالی که تنها ۵% از سفرهای مردم ایران به دلیل هزینه های بالای سفرهای هوایی از این طریق صورت می گیرد _ و از طرفی مذاکره با شرکت بوئینگ آمریکا به منظور خرید ۱۰۰ فروند هواپیمای مسافربری را نیز در دستور کار قرار داده بود، اکنون با مانعی جدی بر سر راه خود مواجه شده است.
قانون اخیر کنگره آمریکا مبنی بر عدم فروش هواپیمای مسافربری به ایران، عملاً راه خرید هواپیما از فرانسه را نیز مسدود کرده است؛ چراکه بیش از ۱۰% از قطعات جت های مدرن دنیا از جمله ایرباس فرانسه نیز ساخت آمریکا است و دولت فرانسه نه جرأت آن را دارد و نه اینکه می خواهد روابط خود با آمریکا را خدشه دار کند.
هشدار پیرامون احتمال نقض عهدهای طرف مقابل، مسئله بود که از همان ابتدای مذاکرات هسته ایِ دولتِ باسوادان !!! توسط بسیاری از کارشناسان و دلسوزان نظام و در رأس همه آنها رهبر معظم انقلاب، بارها و بارها تکرار شده بود اما چه کنیم که دولت اعتدال !!! آنقدر محو اعتماد به کدخدا شده که گویا فراموش کرده بود که ما در یک دنیای واقعی زندگی می کنیم نه دنیای خیالی. در دنیایی زندگی می کنیم که دولت آمریکا از همان روزهای آغازین انقلاب اسلامی همواره نسبت به جمهوری اسلامی رویکردی خصمانه اتخاذ کرده و عهد شکنی و نقض پیمان را به رویه ای همیشگی بدل ساخته است که یکی از اولین نمونه های آن را می توان در نقض عهد در اجرای تعهدات در قبال آزادسازی گروگان های لانه جاسوسی مشاهده کرد. با وجود چنین خطاهای آشکاری از سوی دولت تدبیر !!! و امید !!! در کنار دیگر نا به سامانی هایی که در این سه سال به بار آورده است از جمله بحرانی شدن اوضاع معیشتی مردم و رکود عمیق در اقتصاد کشور باید به این حقیقت اذعان داشت که به احتمال قریب به یقین این دولت، اولین دولت چهار ساله ایران خواهد شد.