به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسین فلاح جوشقانی ، در مورد انتشار برخی اخبار مبنی بر عدم اعمال کاهش نرخ مکالمات برای زائران اربعین اظهار داشت: برمبنای مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، شرکت ارتباطات زیرساخت متولی مکالمات بین الملل است و با مذاکراتی که با کشور عراق داشته است، تعرفه ۱۵۰۰ تومانی مکالمه از ایران به عراق را به ۹۲۰ تومان کاهش داده است. در ایام اربعین امسال نیز این شرکت با توافق صورت گرفته، نرخ مکالمات را به ازای هر دقیقه به ۵۵۰ تومان رساند.
وی با بیان اینکه این نرخ ها مربوط به برقراری مکالمه از تلفن ثابت و همراه در ایران (دوصفر) به سمت اپراتورهای کشور عراق است، اضافه کرد: نرخ های مدنظر هم اکنون اعمال می شود و بررسی های صورت گرفته از سوی رگولاتوری نشان می دهد که مشکلی از این بابت وجود ندارد. چنانچه ادعایی مبنی بر اعمال نشدن این نرخ، وجود دارد مستندات آن را به رگولاتوری ارائه دهند.
معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: آنچه که طی روزهای اخیر رسانه ها به آن پرداخته اند مربوط به این است که چرا نرخ رومینگ با نرخ دوصفر متفاوت است و نرخ ۵۵۰ تومان برای رومینگ محاسبه نمی شود. در این زمینه باید توجه داشت که تعرفه رومینگ که مربوط به فعال بودن سیم کارت اپراتور ایرانی در کشور عراق است، از سوی اپراتورهای ایرانی و با مذاکره با اپراتورهای کشور عراق تعیین می شود و در اختیار وزارت ارتباطات نیست.
وی با اشاره به اینکه تعرفه رومینگ اپراتورهای موبایل تعرفه یکسانی ندارد، ادامه داد: با توافق انجام شده میان اپراتورهای ایرانی با اپراتورهای عراقی، نرخ رومینگ با کشور عراق حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش را نشان می دهد و نرخ دیتای همراه نیز حدود ۵۰ درصد کاهش داشته است.
فلاح جوشقانی با بیان اینکه الزامی برای محاسبه دقیقه ۵۵۰ تومان برای نرخ رومینگ اپراتورهای موبایل وجود ندارد، افزود: هم اکنون اپراتورهای موبایل علاوه بر کاهش تعرفه رومینگ، افزایش ۱۰ برابری ظرفیت ارتباطات و ارائه اینترنت رایگان در پایانه های مرزی و مسیر راهپیمایی را نیز اجرایی کرده اند.
معاون رگولاتوری گفت: در خصوص تماس از ایران با شبکه عراق، بررسی ها نشان می دهد که تعرفه های مدنظر اعمال شده است و در مورد رومینگ نیز چنانچه گزارشی مبنی بر عدم اعمال این نرخ ها، دریافت کنیم، با توجه به دسترسی به سامانه بیلینگ اپراتورها، موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: هم اکنون یکی از اپراتورها ۵ مگابایت اینترنت رایگان به مشترکانش می دهد، یکی دیگر از اپراتورها در مسیر راهپیمایی وای فای رایگان می دهد و اپراتور دیگر، در پایانه مرزی ۲۰۰ مگابایت اینترنت رایگان در اختیار مشترکانش می گذارد. این تسهیلات باعث شده که نیاز اولیه و ضروری زائران به اینترنت فراهم شود و با توجه به قیمت بالای اینترنت رومینگ در عراق، نیازی به خرید اینترنت آزاد نباشد.
فلاح جوشقانی توصیه کرد: زائران در صورت مشاهده هرگونه مغایرت با نرخ های اعلام شده می توانند موضوع را از طریق سایت، اپلیکیشن و یا سامانه ۱۹۵ وزارت ارتباطات، اطلاع دهند.