آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۵۰۸۹
در واکنش به تماس تلفنی رهبر تایوان با ترامپ؛

چین رسماً از امریکا شکایت کرد

وزارت خارجۀ چین اعلام کرد پکن در خصوص تماس تلفنی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، با تسای اینگ-ون، رئیس‌ اجرایی تایوان، رسماً از امریکا شکایت کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، وزارت خارجۀ چین اعلام کرد پکن در خصوص تماس تلفنی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، با تسای اینگ-ون، رئیس‌ اجرایی تایوان، رسماً از امریکا شکایت کرده است.

 

در بیانیۀ وزارت خارجۀ چین آمده است: «ما شکایت رسمی خود دربارۀ این موضوع را به طرف امریکایی ابلاغ کرده‌ایم. لازم به ذکر است که تنها یک چین در جهان وجود دارد. تایوان بخش غیرقابل‌انکاری از خاک چین است.»

 

این بیانیه می‌افزاید: «ما از طرف‌های مرتبط با موضوع در ایالات‌متحده می‌خواهیم که به تعهد خود مبنی بر سیاست چین واحد، پایبند بمانند» و «دربارۀ موضوعات مرتبط با تایوان محتاطانه برخورد کنند تا از دخالت بی‌مورد در روابط چین و امریکا اجتناب شود.»

 

تماس ترامپ با رهبر تایوان نقض سیاست 37 سالۀ واشنگتن مبنی بر عدم تماس مستقیم رؤسای‌جمهور امریکا با تایوان بعد از تیرگی روابط با این جزیره در سال 1979 بود.

 

وزیر خارجۀ چین نیز پیش‌تر به تماس تلفنی ترامپ واکنش نشان داد و آن را توطئۀ تایپه دانست. وانگ یی تصریح کرد این تماس تلفنی نمی‌تواند در سیاست «چین واحد» تغییری ایجاد کند.

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا (چپ)، و تسای اینگ-ون، رئیس‌ اجرایی تایوان

 

گفته می‌شود باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا، از این تماس تلفنی باخبر نبوده است. کاخ سفید در بیانیه‌ای که جمعه عصر منتشر کرد، بر سیاست «چین واحد» تأکید کرد.

 

امیلی هورن، سخنگوی امنیت ملی امریکا، به خبرگزاری فرانسه گفت: «هیچ تغییری در سیاست‌ دیرین ما در قبال مسائل تایوان – چین ایجاد نشده است.»

 

اما برخی تحلیلگران معتقدند این حرکت نشان‌دهندۀ تغییری عمده در سیاست خارجی امریکا است و در حالی صورت گرفته است که پکن در آغاز دورۀ ریاست اجرایی تسای در ماه می 2016، از وی خواست تایوان را به‌عنوان بخشی از «چین واحد» به رسمیت بشناسد.

 

ایوان مدیروس، مدیر سابق بخش آسیا در شورای امنیت ملی کاخ سفید، دربارۀ این حرکت گفته است رهبری چین این اقدام را به‌شدت تحریک‌آمیز خواهد دانست.

 

به گفتۀ وی، تماس تلفنی ترامپ و تسای، چه عمدی باشد یا غیرعمدی، به‌طور اساسی دیدگاه چین را نسبت به اهداف و مقاصد استراتژیک ترامپ تغییر خواهد داد و منفی خواهد کرد.

 

واشنگتن از سال 1972 میلادی، بعد از نشست ریچارد نیکسون، رئیس‌جمهور وقت امریکا، با مائو زدونگ، همتای چینی‌اش، سیاست «چین واحد» را اتخاذ کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ا.ش
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۰
کاملا مشخص شد که تو راهی که آمریکا در پیش گرفته بود شکست صد در صد خورده و نقششو عوض کرده و حالا اول دنبال تجزیه متحدان از همه ( تماس ترامپ با پوتین و تماس با تایوان ) و پس از اینکه متحدان تجزیه شدن حالا کار ها روانتر برای اونا پیش خواهد رفت ، اگر متحدان سیاسی اقدام به پیش دستی نسبت به این امر در امریکا نکنند ( که خیلی هم برای تجزیه مستعدتر از قبله ) باید منتظر نتیجه عکس باشن ....
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار