اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی کاظمی، رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در نشست خبری پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره که صبح امروز در جهاد دانشگاهی برگزار شد، گفت: وقتی که مسابقات برای اولین بار طراحی شد، ۱۶ تیم در اولین دوره در دانشگاه تربیت مدرس شرکت کردند و جام خواجه نصیر به عنوان نماد این مسابقه طراحی و به تیم قهرمان اعطا شد.
وی افزود: دور دوم با حضور 28 تیم، دور سوم 38 تیم و دوره چهارم با حضور 170 تیم برگزار شد. در این دوره که به میزبانی دانشگاه تهران برگزار می شود نیز 540 تیم دانشجویی شرکت کردند.
وی اضافه کرد: در این دوره نیز تعداد دانشجویان و تیم های شرکت کننده افزایش یافته و 64 تیم به مرحله منطقه ای راه یافتند.
کاظمی خاطرنشان کرد: اکنون 16 تیم به مرحله کشوری راه پیدا کردند که خود را برای مرحله نهایی آماده می کنند؛ که این تیم ها از استان های اصفهان، مرکزی، ایلام، شیراز، سه تیم از زنجان، قزوین، ارومیه، دو تیم از دانشگاه تهران، امام صادق، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و یک تیم به صورت آزاد از مجموعه دانشگاه های تهران شرکت کرده و به مرحله نهایی راه یافتند.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: از آغاز مسابقات این دوره، تاکنون 492 مناظره برگزار شده که 298 عضو هیئت علمی، داوری مسابقات را به عهده داشتند.
وی در خصوص موضوعات این دوره از مسابقات مناظره گفت: بیش از 600 موضوع از منابع علمی جمع آوری شد؛ که 200 موضوع در شورای علمی مسابقات تصویب و در این دوره مورد استفاده قرار گرفت. همچنین 300 پایان نامه دانشجویی نیز در این دوره ارزیابی شد.
کاظمی در خصوص ترکیب شرکت کنندگان در مقاطع تحصیلی و همچنین جنسیت شرکت کنندگان گفت: از 1760 نفری که در این دوره شرکت کردند، 1457 دانشجوی دوره کارشناسی، 1014 از دانشگاه های سراسری، 128 نفر از دانشگاه آزاد و 143 نفر از دانشگاه های علوم پزشکی هستند و در مجموع 1150 نفر شرکت کننده آقا و 610 نفر شرکت کننده خانم هستند.
وی ادامه داد: استان مرکزی و زنجان با بیشترین تیم، رکورد تیم ها را در این دوره داشتند و پس از آنها دانشگاه تهران، امام صادق(ع) و علم و فرهنگ بیشترین تعداد تیم ها را داشتند.
کاظمی در خصوص آغاز مسابقات گفت: این مسابقات از یکشنبه، 21 آذر به میزبانی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران آغاز و به مدت 3 روز ادامه خواهد داشت. در این دوره از مسابقات 10 داور دانشجویی و 21 استادهای مطرح علوم انسانی کشور حضور دارند.
وی در مورد جوایز این دوره از مسابقات گفت: برای تیم اول 4 میلیون تومان، نائب قهرمان 3 میلیون و تیم سوم 2 میلیون تومان در نظر گرفته شده و در پایان مسابقات هم به تیم اخلاق 2 میلیون تومان اعطا می شود.
وی در پایان در خصوص محدودیت شرکت کنندگان گفت: محدودیتی برای حضور تیم ها از دانشگاه ها وجود ندارد و فقط محدودیت شرکت در این مسابقات دانشجو بودن اعضای تیم است.