سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: ایده حذف ارزهای واسطه و تبادل مالی با پول های ملی بین ایران و ترکیه مورد استقبال است و اگر ترکیه در این موضوع جدی باشد همکاری خود را آغاز خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سؤال خبرگزاری دانشجو درباره ابراز تمایل اردوغان مبنی بر حذف ارزهای واسطه و تبادل مالی با پولهای ملی دو کشور، واکنش دولت چیست؟ گفت: اینکه ما بتوانیم با پول ملی با کشورهایی که از قدرت اقتصادی کافی برخوردارند تجارت کنیم نه امروز بلکه از گذشته موردتوجه بوده است.
وی تصریح کرد: اما هنوز در عمل این اتفاق خیلی اجرایی نشده است. گفتوگوهایی در این خصوص وجود داشته و ادامه دارد. آنچه امروز ترکیه مطرح میکند اگر بحثی جدی و درازمدت باشد و برای آن برنامهریزی داشته باشد و برای آن دیدگاهی کامل و کلان نگر داشته باشد به نظر میرسد ایده قابل استقبالی است و ما میتوانیم از آن استفاده کنیم.
قاسمی ادامه داد: اگر ترکیه در این حوزه جدی باشد همکاری خود را با این کشور آغاز خواهیم کرد، ما اعتماد داریم بسیاری از کشورهای قدرتمند اقتصادی در جهان امروز بهویژه قدرتهای نوظهور در حوزه آسیا و آمریکای لاتین میتوانند با استفاده از پول ملی، مکانیزم جهانی را برای خود تعریف کنند و از استقلال عمل بیشتری برخوردار باشند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به آثار منفی یا عوارض جانبی که عدم استفاده از پول ملی گریبان برخی از کشورها را میگرفت، گفت: وقتی کشورها بهعنوان همسایه مطرح میشوند و از حجم تجارت گستردهای با یکدیگر برخوردار میشوند این نوع معاملات و مبادلات میتواند به سود طرفین و مورد استقبال هر دو کشور باشد.
وی تاکید کرد: البته هدف ترکیه تنها ایران نیست بلکه روسیه، چین و یکی دو کشور نیز در این طرح قرار دارند.
قاسمی یادآور شد: اگر چنین حلقهای شکل بگیرد و توسعه یابد میتوان آن را نقطه عطف جدیدی در منطقه تلقی کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان این اقدام را کار سادهای ندانست و تصریح کرد: برای عملیاتی شدن این ایده یک همکاری گسترده برای هموار کردن مسیر نیاز است، روند پیش رو روندی پیچیده است اما اگر بتوان این ایده را شدنی کرد بهویژه در خصوص کشور همسایه ترکیه قابل استقبال است.