آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۶۸۶۴
ظریف:

بلدیم چگونه امنیت خود را بر پایه اتکا به مردم تضمین کنیم/ اگر تعاملمان با دنیا قطع شود نمی‌میریم

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: ما یاد گرفته ایم که چگونه امنیت خود را بر پایه اتکا به مردم تضمین کنیم. اگرچه برای تعامل با دنیا آماده ایم اما اگر این رابطه قطع شود، نخواهیم مرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، وی در سخنان خود در جمع گروهی از اندیشمندان و متفکران امور بین الملل ژاپن ( jlla ) در هتل کورا شهر توکیو تصریح کرد: توافق هسته ای توافق دوجانبه میان آمریکا و ایران نیست که این کشور بخواهد به سادگی سخن از مذاکرات مجدد یا خروج از آن را به میان آورد، بلکه توافقی است که علاوه بر مشارکت مستقیم اتحادیه اروپا، سازما ملل نیز آن را طی قطعنامه ای تصویب کرده است.

 

وی در ادامه سخنرانی خود در شامگاه پنجشنبه (به وقت محلی) که جمعی از دیپلماتهای مقیم شهر توکیو نیز حضور داشتند، یادآور شد: به نظر من این به نفع آمریکا و بقیه طرف ها است که به این توافق بین المللی پایبند باشند و دلیل بیان این مساله این است که از نظر آمریکایی ها بهترین حالت این خواهد بود که بتوانند تحریم ها را به آن گونه که قبل از برجام داشتند، اعمال کنند. در صورتی هم که آمریکا این توانایی را داشته باشد که تحریم ها را اعمال کند چه چیزی عایدش خواهد شد؟ اگر آمریکا با اعمال تحریم ها می توانست اقتصاد ما را نابود کند چرا از همان ابتد پای میز مذاکرات آمد؟

 

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ما یاد گرفته ایم که چگونه امنیت خود را بر پایه اتکا به مردم تضمین کنیم. اگرچه برای تعامل با دنیا آماده ایم اما اگر این رابطه قطع شود، نخواهیم مرد.

 

ظریف در ادامه با اشاره به پیشرفت های ایران با وجود تحریم ها گفت: همه اینها موید این امر بود که تحریم ها اثر ندارند و اراده ایرانی ها را نخواهد شکست. از این رو ما به همراه دوستان خود در جامعه بین المللی تلاش خواهیم کرد که برجام و اجرای آن ادامه پیدا کند.

 

وی همچنین در پاسخ به پرسش یکی از حاضران در باره تحریم های معاملات بانکی با دلار گفت: این آمریکا است که خود را با محدود کردن تعامل دلاری با ایران محروم کرده است. از این رو ما با دیگر کشورها با پول ملی خود آنها معامله می کنیم و با ژاپن نیز با ین و یورو معامله خواهیم کرد.

 

وی در ادامه سخنرانی خود با بیان این که در30 سال گذشته ما در دوران گذار بوده ایم ، افزود : این دوران گذار هم دارای چالش و هم دارای فرصت است. فرصت از آن جهت که همه افراد در جهان جدید این توانایی را دارند که بر آینده جهان و نظام حاکم بر آنها تاثیر بگذارند.

 

دیپلمات عالی رتبه کشورمان افزود: ما دیگر شاهد آن نیستیم که دو کشور یا چند کشور قدرت آن را داشته باشند که برای دنیا تصمیم بگیرند. این مونوپولی انحصار دیگر به اتمام رسیده است و اکنون بازیگران غیردولتی به بازیگران عمده تبدیل شده اند. در همین چارچوب اکنون شاهد سازمان‌هایی هستیم که اثرات جهانی دارند.

 

وی با بیان این که بعد از پایان جنگ سرد و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی خیلی ها صحبت از قرن جدید آمریکایی کردند و در چارچوب تحقق این موضوع تلاش می کردند، افزود: جنگ افغانستان تلاشی برای نهادینه سازی آن نظم جهانی مورد نظر آنها شکل گرفت در حالی که این تلاش‌ها منجر به تقویت تروریسم و افراط گرایی شد.

 

وی به موضوع جهانی شدن و چالش های مربوط به این موضوع اشاره کرد و گفت: در این وضعیت اگر کسی بیاید مطرح کند که به دنبال شکوفایی است بدون این که در مسایل جهانی دخیل باشد، به نتیجه مورد نظرش نخواهد رسید، چطور یک طرف می خواهد با هزینه دیگران به منافع خود دست پیدا کند. ما در جهانی زندگی می کنیم که نمی شود در آن دیگران تحقیر شوند و عقب بمانند. 

 

ظریف در بخشی دیگری از سخنان خود تاکید کرد: در مسائل جهانی و حل آنها نمی توان بازی «برد و باخت» داشت یعنی به قیمت باخت دیگران به پیروزی رسید، حاصل جمع این بازی صفر است.

 

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه به ذکر مثال هایی در این زمینه پرداخت و با اشاره به برنامه هسته ای ایران و روند مذاکرات مربوط به آن گفت : سال‌ها در بحث هسته ای، هر کدام از طرفین بر مواضع خود پافشاری می کردند ، ایران بر حق خود تاکید داشت و آمریکا نیز می گفت که ایران حتی نباید یک سانتریفیوژ داشته باشد اما وضع نمی توانست به این منوال ادامه پیدا کند.

 

ظریف تصریح کرد: کاری که ما کردیم این بود که با ریاست جمهوری روحانی این مسئله را بازتعریف کردیم که چطور می توانیم مسئله هسته ای را حل کنیم. و روش متفاوتی در قبال تعریف مسئله در پیش گرفتیم.

 

وی در همین راستا افزود: اکنون می توان این امر را در مورد سوریه اجرا کرد چرا که توازن میان قوای دولتی و مخالفان را نمی توان با شیوه برد و باخت به هم ریخت.

 

ظریف خاطرنشان کرد: از این رو باید واقعیت های کنونی را درک و رویکردی عقلانی آغاز کرد. به محض این که رویکرد برد و باخت را کنار گذاشتیم می توانیم امیدوار به یافتن راهکاری در این رابطه باشیم.

 

وی در ادامه به دیگر مشکلات موجود در جهان اشاره و یادآور می شود: البته همه مسایل ناشی از این رویکرد غلط برد - باخت نبوده است.

 

وی به مسئله افغانستان اشاره کرد و افزود: هیچ کس حاضر نشده به اندازه ای که در مسایل نظامی در این کشور هزینه می کند، خرج زیرساخت های این کشور کند تا افراط گرایی ناشی از نبودن آنها از بین برود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
مهدي
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۸
چه عجب !!!
ترش رويي و عصبانيت جاش رو به آرامش داده
جيك جيك برجامت بود...فكر فرجامت نبود
44
0
ناشناس
Saudi Arabia
۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۱
چه جالبه ... شما فعلا همين گوساله برجامتون رو گاو بکنيد بعدش براي ديگران خواب ببينيد ...همين مونده روش خفت آور برجام رو به کشور ديگري ياد بديد .... همين قدر که ذلت رو براي ما آورديد بسه ... ديگه به کشورهاي ديگه کاري نداشته باشيد.....
1
0
یوسف
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۳
خوبه محمدجوادم به این نتیجه رسید!!؟ امیدوارم این حرف رو با اعتقاد و از ته قلبش گفته باشه ان شاالله!
1
0
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۴
آره نمی میریم اما جوابگوی خون شهدا شما هستند و خسارت هایی که به بیت المال زدید هم باید جوابگو باشید همچنین بتن ریزی در دانش و علم ایران
1
0
سمیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۸
هیچکس و این مملکت نمیره تومی میری
1
0
مهدی
United States of America
۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۰
دم انتخابات تازه به فکر مردم افتادن
1
0
ناشناس
Germany
۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۳
آیت‌الله علم‌الهدی به مناسبت 16 آذر:
مدتی سوژه ایجاد دوقطبی، مسئله برجام بود که جامعه را به دو بخش موافق و مخالف برجام تقسیم کنند، دیدید که چه حمله‌ای علیه مخالفان برجام شکل گرفت و چه تشویقی در مورد موافقان برجام ایجاد شد، فکر کردند که جامعه را به‌وسیله برجام دوقطبی کرده و از این دوقطبی شدن بهره‌برداری کنند. جهت دوم در دوقطبی کردن جامعه این بود که طوری جامعه دوقطبی شود که رهبری را در یک قطب قرار دهند و قطب دیگر در جامعه، ضد ولایت و رهبری باشد، می‌خواستند از این موضوع در تضعیف ولایت و رهبری بهره‌برداری کنند؛ در مسئله برجام نتوانستند این کار را بکنند که رهبری یا موافق یا مخالف برجام باشند، مدیریت برجام از سوی رهبری طوری صورت گرفت که دشمن نتواند این بهره‌برداری را بکنند.
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۳
با اتکا به ملت. چطور وقتی ملت ناراضی به بتن ریزی راکتور اراک بودند ازشون مایه نمی گذاشتید ولی در کم کاری هاتان مایه می گذارید؟ ولی ما نشان خواهیم داد به کسانی که شهدای علم و دانش و خونشان را به رابطه با غرب می فروشند تکیه گاهی نداریم و نخواهیم بود.
20
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۸
واقعا مایه شرمساری است
16
0
احمد
Kazakhstan
۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۰
بازم جای شکرش باقیه که داری بیدار میشی!!!!!!
7
1
ناشناس
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۴
به همین خیال باش اینها همه فریبه برای دوره بعدی ریاست جمهوری
ناشناس
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۲
عزیز انتخابات. قدرت انتخابات را کم نگیرید.
نورالله تابان
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۲
خیلی دیر متوجه شدید . کسی چه میداند شاید این استراتژی جدیدتان باشد
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۳
مواظب بمب های اتمی امریکا باشید... امان نمیده.. سیستم های ما رو از کار می اندازه...
0
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۶
چه کسانی می گفتند که اگر برجام نبود جنگ میشد؟ مذاکره کردیم تا جلوی جنگ را بگیریم؟؟؟ حالا میگویند اگر تعاملمان با دنیا قطع شود نمی میریم بله نمی میریم اما حرف های قبلی خودتون رو فراموش کردید
3
0
محمدجواد
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۱
وزير خارجه اي كه سياستش بر اساس رفتار ديگر كشورها تغيير كند به چه دردي ميخورد؟
قبل از نقض برجام=بدون تعامل نميتوان زندگي كرد
بعد از نقض برجام=تنهايي نميميريم
3
0
امید
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۰
اینا بیچاره ها مشکلشون زیر بنایی تر زمانی که اینطور حرف میزنن. (اگرچه برای تعامل با دنیا آماده ایم اما اگر این رابطه قطع شود، نخواهیم مرد.) همچنان آمریکا را فقط دنیا می دونن.
3
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۷
بَلَتَم بَلَتَمِت این بود نفر ارشد دستگاه دیپلماسی دولت فخیمه ؟؟!!!!
1
0
mre
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵
دوباره نزدیک انتخابات شد و حرفای قشنگ ...
قطعا اگر دوباره رای بیارن،آش همون آش میشه و کاسه همینی که هست...
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار