به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا ضیایی صبح امروز در مجتمع آموزشی امام صادق (ع) با اشاره اهمیت مصرف طیبات به عنوان خوراکی اظهار کرد: تنها مکتبی که به صورت خاص بر اهمیت مواد غذایی و بهصورت ویژه مصرف مواد طیب به عنوان غذا تاکید دارد، اسلام است.
وی در مورد برخی از مواد مصرفی که در جامعه رواج پیدا کرده و موجب به خطر افتادن سلامتی مردم شده، افزود: از جمله موادی که در حال حاضر در جامعه روتج پیدا کرده، فست فودها، نوشابهها و چای سیاه است که دور مورد آخر یکی از دلایل ابتلا و رشد بیماری مانند پوکی استخوان در جامعه است.
ضیایی تصریح کرد: از آنجا که چای سیاه و نوشابه حاوی ریز مادهای به نام «کافیین و تنین» هستند زمانیکه فردی این مواد را مصرف میکند این دو ریزماده با مصرف کلسیم بدن باعث تخریب سلولهای استخوانی شده و در نهایت فرد دچار پوکی استخوان خواهد شد.
این پژوهشگر حوزه طب در مورد معنای طیب ادامه داد: در قرآن کریم در 6 آیه تاکید شده که از مواد حلال مصرف کنید و از این 6 آیه، چهار مرتبه حلال همراه طیب آورده شده و در کل آنچه از تمام رذائل به دور باشد و آنچه تمام نیکیها در آن باشد، معنای طیب پیدا میکند.
وی با اشاره به آیاتی که در مورد مصرف خوارکیهای طیب در قرآن کریم آمده است، تصریح کرد: با توجه به آیات قرآن کریم، خوراکی حلال و طیب با هم تفاوت دارد و میتوان گفت برای اثرگذاری یک خوراکی، این خوارکی علاوه بر حلال بودن نیاز به طیب بودن هم دارد؛ در واقع حلال اشاره به تاثیرات روحانی غذا و طیب اشاره به تاثیرات سلامتی بر جسم انسان دارد.
ضیایی افزود: هر آیه از قرآن، میلیونها صفحه تفسیر میخواهد؛ قرآن کتاب هدایت است اما خود قرآن شرط هدایت را سلامت روح و جسم عنوان کرده پس خدا باید سلامتی و راه رسیدن به سلامتی را در قرآن آورده باشد تا ما از این طریق بتوانیم سالم زندگی کنیم و در نتیجه به سمت رستگاری هدایت شویم.
وی با انتقاد از مرجع قرار دادن FDA (سازمان دارو و غذای امریکا) به عنوان تاییدکننده دارو و غذا در ایران متذکر شد: تا به حال هیچ دارویی نبوده که FDA آن را تایید کرده باشد و چند سال آینده حرف خود را نقض نکرده باشد بجز آسپرین، که نحوه به دست آوردن آن از منابع گیاهی حدود هزار سال است که در طبی که منشا آن آیات قرآن و فرمایشات ائمه هدی است آورده شده اما برخی از متخصصان کشور شیعه به فرضیه دانشمندان غربی به دید یک اصل علمی مینگرند اما حاضر نیستند به آیات قرآن و روایات حتی ارزش فرضیه را بدهند که این مایه تاسف است.
این پژوهشگر ادامه داد: در مکتب طب قرآنی، هزاران سال گذشته نحوه به دست آمدن آسپرین گفته شده و آن هم روغن بنفشه بر پایه روغن زیتون و کنجد است برای مثال اگر شخصی سردرد دارد این روغن را به پیشانی خود بمالد سردرد او بهبود مییابد.
وی با اشاره به صنعت دارویی حاکم بر جهان گفت: حدود 50 سال است که بیش از هزاران قلم دارو ساخته شده و حدود 30 سال است تنها در ایران بارها داروهای شیمی درمانی وارد شده و این دواروها تغییر کرده که هیچکدام از این داروها اثر شایانی در درمان بیماری همچون سرطان نداشتهاند؛ این اتفاق دو دلیل دارد، نخست کماطلاعی ما از محتویات و مواد دارویی که ما مصرف میکنیم و دیگری استفاده از مردم ما بهعنوان موارد آزمایشگاهی که اگر داروها بر روی بیماران ما جواب داد، آنگاه خود کشورهای سازنده استفاده کنند.
ضیایی در مورد داروهای دیگر مورد تایید FDA افزود: یکی از داروهایی که هفت سال است که طبق نظر FDA مصرف آن در ایالات متحده ممنوع شده است، آمپول «دیکلوفناک» است که در ایران تازه به دنبال ساخت کارخانه برای تولید این آمپول هستند، این اقدامات مغایر بیانات رهبری مبنی بر رشد علمی کشور و ایجاد قدرت علمی است.
وی یادآور شد: البته اینها مشکلات اساسی طب نوین و برخی دیگر از مکاتب طبی است که هیچ راهی برای درمان بیشتر بیماران ندارند، آنها برای این کار به آزمون و خطا در درمان بیماری از طریق جان انسانها و ساخت داروهایی روی آوردند که کاری جز کند کردن روند رشد بیماری ندارند.