اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمدرضا واعظ موسوی امروز ۲۴ آذرماه جاری در مراسم گرامیداشت هفته و پژوهش و فناوری و مراسم تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه فردوسی که در دانشکده علوم پایه این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به این مطلب که در شرایطی هستیم که باید برای آینده برنامه داشته باشیم، گفت: آموزههای دینی بهترین تبلور آینده نگری است.
وی ادامه داد: بودجه کل سال آینده 11 هزار میلیارد ریال تنظیم شده است که از این مقدار 756 هزار میلیارد تومان از آن شرکتها و 320 هزار میلیارد تومان مربوط به بودجه عمومی دولت است که حوزه به دو دسته منابع و مصارف تقسیم میشود.
معاون سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه درآمدهای ما 160 هزار میلیارد تومان و واگذار درآمدهای ما 116 هزار میلیارد تومان میباشد و مهمترین مالی را که میفروشیم نفت است، تصریح کرد: هزینههای ما 230 هزار میلیارد تومان و درآمدهای ما 160 هزار میلیارد تومان میباشد.
واعظ موسوی به داشتن یک نظام صحیح بودجهای اشاره و با تاکید بر این نکته که یک نظام صحیح بودجه، نظامی است که بین درآمد و هزینه هماهنگی وجود داشته باشد، تصریح کرد: متاسفانه بین این دو؛ در کشور ما حدود 70 هزار میلیارد تومان فاصله وجود دارد که با فروش اموال و دارایی جبران میشود.
وی در ادامه سخنان خود به سیاستهای علم و فناوری در اسناد بالا دستی اشاره و تصریح کرد: بر اساس اهداف کمی سند برنامه راهبردی بخش علم و فناوری سهم اعتبارات از تولید ناخالص ملی از یک درصد سال 95 باید به 1.11 درصد در سال 96، برسد.
سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص ملی حدود 49 صدم درصد است
معاون سازمان برنامه و بودجه با بیان این مطلب که سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص ملی، در کشورهای همسایه رشد داشته است، گفت: سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص ملی در کشور چین و سنگاپور و قطر حدود دو درصد و در ترکیه بیش از یک درصد است؛ اما این آمار در کشور حدود 49 صدم درصد میباشد.
وجود 200 میلیون دلار سرمایه در صندوق توسعه ملی جهت کمک به شرکتهای دانش بنیان
واعظ موسوی اضافه کرد: در حال حاضر حدود 200 میلیون دلار برای شرکتهای دانش بنیان در صندوق توسعه ملی پول داریم که این میطلبد شرکتهای دانش بنیان بیش از این حرکت کنند، بنابراین برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان به صورت نامحمدود پول داریم.
وی بیان داشت: برای تجهیز تجهیزات دانشگاهها در وزارت علوم حدود 300 میلیون تومان و برای دانشگاههای وزارت بهداشت 100 میلیون تومان میتوانیم، کمک کنیم.
معاون سازمان برنامه و بودجه در پایان با طرح این پرسش که آیا تربیت نیروی انسانی ما با نیازهای منطقهای مناسب است؟ تصریح کرد: اشراف حداقل بر مسائل منطقهای، اهتمام به حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه، اشتغال فارغ التحصیلان، آمایش سرزمین و انطباق با اقتضائات و حل مشکلات صنعت و فرهنگ بخشی از انتظارات دولت از دانشگاهها است.