اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متین منتظمی در نشست خبری برنامه اتحادیه جامعه اسلامی در روز دانشجو، با اشاره به تشکیل کارگروه مبارزه با فساد در این اتحادیه گفت: براساس مستنداتی که به دست این اتحادیه رسیده، رانت ها و پشت پرده های فساد در شرکت دخانیات ایران توسط این اتحادیه افشا می شود.
وی افزود: شرکت های آمریکایی و انگلیسی با مجوز دولت و بدون نظارت شرکت دخانیات ایران، اقدام به تولید سیگار می کنند؛ در حالی که مالیات دریافتی از آنها برابر با مالیات تولید سیگار توسط شرکت های داخلی است.
دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه طبق قانون باید مالیات دریافتی از سیگارهای خارجی بیشتر از سیگارهای تولید داخل کشور باشد، تصریح کرد: بر این اساس با برابر شدن مالیات تولید سیگار توسط شرکت های خارجی در داخل کشور با سیگارهای داخلی، ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی از این شرکت ها دریافت نمی شود.
منتظمی گفت: با این وضعیت ۶۰۰۰ کارگر شرکت های تولید سیگار در کشور در معرض اخراج قرار دارند؛ البته نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که در بودجه سال ۹۶ وضعیت مالیات سیگارهای خارجی که در کشور تولید می شوند، مشخص نیست.
وی در ادامه سخنان خود گفت: علی رغم اعلام وزیر کشور و سایر مسئولان وزارت علوم، قرار بود که دولت در هیچ برنامه ای که به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه ها برگزار می شود دخالت نداشته باشد، اما مصداق هایی داریم که دولتی ها در برگزاری این مراسم دخالت کرده اند ؛ به عنوان نمونه در یکی از دانشگاه ها فرمانداری برای ضبط برنامه، دوربین کار گذاشته یا اینکه افراد اصلاح طلب در برخی از دانشگاه ها مانند دانشگاه مراغه در اجرای برنامه ها مداخله کرده اند. این جای تاسف دارد که دولت از یک سو شعار آزادی سر می دهد و از سوی دیگر این گونه عمل می کند. سوال ما این است که چه معنا دارد فرمانداری برای برگزاری مراسم روز دانشجو دوربین کار بگذارد؟
دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ضمن انتقاد از عدم انتشار فیلم یا صوت سخنرانی دانشجویان در مقابل رئیس جمهور در مراسم روز دانشجو در دانشگاه تهران اضافه کرد: علی رغم پیگیری های صورت گرفته، تاکنون هیچ گونه فیلم یا صوتی از این سخنرانی منتشر نشده است؛ انتظار ما این بود که این فیلم ها را پخش کنند تا مردم خود قضاوت کنند.
منتظمی ضمن انتقاد از اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهانت وی به جنبش دانشجویی بیان کرد: وزیر فرهنگ دانشجویانی را که در مقابل رئیس جمهور سخنرانی کردند افراطی و با گروهک های فرقان و منافقین مقایسه کرده اند؛ با این حال دولت نشان داد که جنبه انتقاد و حرف دانشجویان را ندارد.
وی افزود: وزیر ارشاد به چه حقی جنبش دانشجویی را با گروهک های فرقان و منافقین مقایسه کرده است؛ با این حال ما تا عذرخواهی وزیر این موضوع را پیگیری می کنیم. البته درخواست تجمعی را نیز به استانداری داده ایم و قطعا در این رویه کوتاه نمی آییم.
دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با تاکید بر اینکه قاطعانه پیگیر توهین های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جنبش دانشجویی از طریق قوه قضائیه هستیم، بیان کرد: انتظار ما از مجلس هم این است که اجازه ندهند هر کسی به خود جرات دهد و جنبش دانشجویی را در زمره گروهک های تروریستی قرار دهد.
منتظمی بیان کرد: در جلسه ای که دانشجویان در مقابل رئیس جمهور سخنرانی کردند، هیچ بحثی در مورد وزیر ارشاد مطرح نشد، چون وی به تازگی فعالیت خود را در این وزارتخانه آغاز کرده. با این حال بهتر بود که وزیر ارشاد با عملکرد خود در حوزه فرهنگ که وضعیت مناسبی ندارد، دخالتی در این موضوع نمی کرد.
وی با اشاره به در پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: جامعه اسلامی دانشجویان تنها تشکلی است که رسما به انتخابات ورود کرده و گزینه ای را جهت حمایت در انتخابات ریاست جمهوری معرفی می کند؛ البته این تشکل در انتخابات شورای شهر نیز لیست کاندیداهای مورد حمایت خود را منتشر خواهد کرد.
دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به اینکه سازوکار انتخاباتی توسط این تشکل اندیشیده شده و در حال حاضر نیز گزینه مورد نظر برای حمایت در انتخابات ریاست جمهوری در حال بررسی است، اضافه کرد: قطعا گزینه این اتحادیه، روحانی نیست و نخواهد بود و از این رو به موقع گزینه شاخص این اتحادیه را معرفی می کنیم.
رونمایی از اولین سرود انقلابی دانشجویی در آینده ای نزدیک
منتظمی با اشاره به مطالبه رهبر معظم انقلاب برای انجام کارهای هنری و فرهنگی توسط تشکل ها اضافه کرد: این تشکل در راستای عمل به بیانات رهبر معظم انقلاب اولین سرود انقلابی دانشجویی را تولید کرده و به زودی این اثر رونمایی می شود؛ البته جشنواره پژواک انقلاب با محوریت سرودهای انقلابی که یک جشنواره دانشجویی است، در فروردین سال آینده توسط این اتحادیه برگزار می شود.
وی همچنین در خصوص برنامه های این تشکل در سالروز حماسه ۹ دی بیان کرد: با توجه به اینکه این تشکل نسبت به موضوع فتنه حساس است، تمام تشکل های مرتبط با این اتحادیه در سطح دانشگاه های کشور در این روز اقدام به برگزاری برنامه می کنند.
دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اضافه کرد: در سالروز حماسه ۹ دی ثابت می کنیم که فتنه گران هیچ جایگاهی در بین مردم ندارند.
حسین اخگرپور، دبیر تشکیلات اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کشور نیز در این نشست خبری گفت: یک روز قبل از سخنرانی دانشجویان در مقابل رئیس جمهور، جلسه ای در وزارت علوم و در معاونت فرهنگی این وزارتخانه تشکیل و گفته شد که تشکل هایی که در این جلسه حضور نیافتند، عدم حضور آنها به منزله انصراف از سخنرانی در مراسم روز دانشجو است. با این حال با وجود اینکه تعدادی از تشکل ها در این مراسم حضور نیافته بودند، اما در مراسم ۱۶ آذر در مقابل رئیس جمهور سخنرانی کردند.
وی ضمن انتقاد از نحوه چینش سخنران ها در مراسم ۱۶ آذر افزود: در این مراسم نحوه چینش سخنرانان مهندسی شده بود و در واقع وزارت علوم هر گونه که خود می خواست، اقدام کردند.
اخگرپور با بیان اینکه تنها پنج اتحادیه دانشجویی رسمی در کشور دارای مجوز فعالیت هستند، گفت: اگرچه ما مخالف سخنرانی تشکل ها و فعالین دانشجو در حضور رئیس جمهور نیستیم، اما آنچه برای ما جای سوال دارد این است که چگونه نماینده تشکلی به نام اتحادیه پیروان امام و رهبری که اصلا وجود خارجی ندارد و مراحل قانونی را برای اخذ مجوز طی نکرده، در حضور رئیس جمهور فرصت سخنرانی یافت.
وی با بیان اینکه چند سال است که اجرای برنامه سخنرانی با حضور یک مجری (فاضلیان) که مرتبط با یک طیف فکری خاص است، صورت می گیرد، بیان کرد: متاسفانه قرار بوده که فیلم برنامه سخنرانی ها توسط دوستانی که ادعای آزادی بیان دارند و ژست آزادی بیان می گیرند، پخش شود، اما این فیلم علی رغم پیگیری های صورت گرفته هنوز منتشر نشده است؛ این در حالی است که پیش از برنامه تلفن های همراه دانشجویان را برخلاف سال های قبل از آنها گرفتند.
اخگرپور اضافه کرد: رئیس جمهور ادعای آزادی بیان دارد، اما نمی دانیم که چرا اجازه حضور رسانه های منتقد در مراسم روز ۱۶ آذر را ندادند. ما منکر زحمات رسانه هایی که در این جلسه بودند، نیستیم، اما بهتر این بود که عدالت در زمینه حضور رسانه های منتقد نیز رعایت می شد.
وی ضمن انتقاد از اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نسبت دادن جنبش دانشجویی انقلابی به فرقه منافقین و گروهک فرقان تصریح کرد: ما فقط حرف ها و وعده های دولتی را در این سخنرانی ها بیان کردیم و گفتیم که سرانجام این وعده ها چه شد.