به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو»، ضرغامي در حاشيه نخستين جشنواره فيلم هاي تلويزيوني در جمع خبرنگاران ، ابتدا در پاسخ به سوالي درباره مناظره هاي تلويزيوني گفت: حتما مناظره هاي جذاب و واقعي بين جريان هاي مختلف سياسي، فکري و اجتماعي مي تواند از موثرترين ساختارهاي برنامه هاي راديويي و تلويزيوني باشد.
وي افزود: تقاضاي من از همه صاحب نظران سياسي اين است که خط کشي قبيله گي و مشخصا دو دسته بودن جريانهاي سياسي را به مناظره ها راه ندهند، ما هم اکنون گروهها و سلايق مختلف سياسي داريم و اين منحصر به دو جريان سياسي مشخص سنتي نيست.
ضرغامي تصريح کرد: اين تقسيم بندي سنتي مدتهاست به هم ريخته شده، شما از پايگاه هاي اطلاع رساني مختلف، از روزنامه ها، از صحبت هاي شخصيت هاي مختلف سياسي ماه هاست متوجه اين موضوع شده ايد که ما فقط دو جريان سياسي برجسته نداريم، هم اکنون جريانهاي متعدد سياسي در حوزه هاي مختلف صحبت مي کنند و موضع مي گيرند و بايد همه آن جريانات به نوعي در گفتگوهاي ما حضور داشته باشند.
رئيس سازمان صدا و سيما در ادامه سخنان خود با اشاره به مناظره پنج شنبه شب در برنامه "رو به فردا" گفت: اين مناظره بين دو شخصيتي که نمايندگي مي کردند از دو جريان سياسي طراحي شده بود و با وجود هماهنگي کاملي که با اين دو شخصيت محترم صورت گرفته بود و اعلام قبلي هم شد، متاسفانه بعد از طرف يکي از دو طرف پاسخ منفي دريافت کرديم، علاقه مند بوديم طرف دوم مناظره دست کم با فرد پيشنهادي بعدي ما موافقت مي کرد، متاسفانه ايشان هم در مرحله دوم اعلام کردند که فقط با فرد خاصي مناظره مي کنند.
وي افزود: بنابراين مناظره با آن مشخصاتي که اعلام شده بود انجام نشد، از دو بزرگواري که با اطلاع چند ساعتي پيش از برنامه، تشريف آوردند تشکر مي کنم و توصيه و درخواست من از همه طرفهاي مختلف گروهها سياسي و جريانها فکري که علاقه مند هستند و خودشان مصرند براي حضور در برنامه هاي مختلف رسانه ملي، اين است که آمادگي کلي خود را اعلام کنند و خيلي شرط نگذارند.
رئيس سازمان صدا و سيما تصريح کرد: متاسفانه ما مواجه هستيم با اين که همه کساني که مي خواهند در مناظره شرکت کنند، شرط هاي مفصلي مي گذارند که عملا اين مناظره ها شکل نمي گيرد، اين مطلب را هم که خيلي ها نمي خواهند در اين مناظره ها شرکت کنند، من به اين صورت قبول ندارم، اتفاقا تمامي شخصيت هايي که از آنها نام برده مي شود، گروههاي مختلف، اصرار زيادي براي حضور در برنامه هاي صدا و سيما دارند و شايد يکي از اشکالاتي که به ما مي گيرند اين باشد که چرا نمي گذاريد ما بياييم در راديو و تلويزيون حرف بزنيم.
ضرغامي با تاکيد بر بي اعتنا نبودن جريان هاي سياسي و اصرار آنها براي حضور در صدا و سيما گفت: البته خيلي از آنها علاقه مند هستند که بيايند و يک طرفه مطالبي مطرح کنند که فکر مي کنم در خيلي از برنامه هاي گفتگوي ما آنها حضور دارند ولي اگر قرار است مناظره اي صورت بگيرد، يک مقدار بايد دست ما را باز بگذارندو بطور کلي اعلام آمادگي کنند.
وي افزود: ما شهروند درجه يک و دو نداريم، رجل سياسي درجه يک و دو هم نداريم، همه محترم هستند بنابراين اگر از طرف يک جريان سياسي اعلام آمادگي شد، اجازه دهند، خود ما طرفين گفتگو را انتخاب کنيم .
رئيس سازمان صدا و سيما در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در مورد مناظره ها گفت: مناظره در خيلي از برنامه هاي تلويزيوني صورت مي گيرد، بسياري از برنامه هاي گفتگو محور ما عملا تبديل به مناظره مي شود، شما مناظره مرتضي نبوي و سليمي نمين را به عنوان گفتگوي درون گروهي تلقي مي کنيد ولي آن برنامه داغترين مناظره ها شد و موضوع آن هم يکي از مهمترين موضوعات کشور شد که در واقع دو نگاه مختلف يکديگر را نقد کردند.
وي افزود: من فکر مي کنم برنامه "رو به فردا" الان مورد توجه بيشتر قرار گرفته است و خيلي از برنامه هاي راديو گفتگوي نيز چنين وضعيتي را دارد.
ضرغامي گفت وقتي توقع جدي از يک برنامه براي مناظره مي رود، اگر بخواهد زياد در هفته تکرار شود، ارزش واقعي خود و جذابيت را از دست مي دهد از اين رو همکاران ما تصميم گرفتند که بحث هاي گفتگو محور چالشي به صورت مناظره ، هفته اي يکبار باشد تا بتوانند برنامه ريزي خوبي کنند و جذابيت داشته باشد که اين هفته با بدقولي هايي که صورت گرفت ما در اين زمينه موفق نبوديم، انشاء الله بتوانيم در هفته هاي بعد همان گونه که خودمان علاقه مند هستيم مناظره ها را برگزار کنيم.
رئيس سازمان صدا و سيما در باره برنامه هاي دهه فجر رسانه ملي گفت: برنامه ها مانند سالهاي گذشته و با رويکردهاي جديدي که در اين چند سال از طرف رسانه ملي اتخاذ شد، آشنايي با ابعاد انقلاب بزرگ اسلامي، روشنگري براي نسل جوان، آشنا شدن هر چه بيشتر آنها با ارزشهاي انقلاب در حوزه هاي مختلف، بيان تاريخ، موضوع محوري، آشنايي با رويدادهاي دهه اول انقلاب و برنامه هاي متعدد ديگري است که در بخش ها مختلف به طور مستقل اعلام مي شود.
وي افزود: از هر نوع نوآوري استقبال و ازتصاوير جديدي که در اختيار ما قرار گيرد استفاده مي کنيم.
وي در ادامه در پاسخ به سوالي درباره افزايش شبکه هاي تلويزيوني افزود: تا وقتي پخش سيما ديجيتالي نشود ما امکان افزايش شبکه ها را نداريم ولي وقتي شبکه ديجيتال افتتاح شد که هم اکنون به شکل آزمايشي در تهران پخش مي شود و ست تاپ باکس هايي که خريداري شده و مردم به تدريج نصب مي کنند با موفقيت همراه شد، ما در مرحله نخست تا 14 کانال مي توانيم افزايش دهيم.
ضرغامي تصريح کرد: فيلم و سريال يکي از آنهاست، هم اکنون در سامانه پخش امواج به صورت DVBH که روي تلفن همراه است شبکه هاي مختلف، از جمله شبکه مستند را قرار داده ايم و عملا اين شبکه از نظر ما در حال کار است و روي سامانه هاي ديجيتالي که در منازل نصب شده قابل دريافت است.
رئيس سازمان صدا و سيما، با اشاره به پخش آزمايشي ديجيتال که در بخش قابل توجهي از تهران انجام مي شود گفت: اميدواريم با حمايت هاي دولت و پشتيباني مجلس اعتبار لازم فراهم شود تا با تثبيت پخش ديجيتال، شبکه هاي جديدي راه اندازي شود ولي به صورت آزمايشي شبکه مستند، فيلم و سريال و شبکه ورزش که برنامه هاي آن از مدتها قبل آماده شده، با فراهم شدن بستر فني، آرام آرام راه اندازي مي شود و تنها اشکال موجود، اشکال فني است.
وي در پاسخ به سوالي درباره پخش آگهي شرکت نستله افزود: هر گونه وابستگي شرکت هاي بازرگاني به مراکزي که از نظر ما خطوط قرمز محسوب مي شوند از مراجع ذيصلاح کسب نظر مي شود، در اين مورد هم از وزارت اطلاعات استعلام شده و رسما بلامانع بودن تبليغ اين کالا را اعلام کرده اند.
ضرغامي در پاسخ به سوال ديگري درباره موضوع بدهي صدا و سيما به تهيه کنندگان گفت: تعريف بدهي به لحاظ حقوقي به گونه ايست که نمي توان به راحتي در مورد آن قضاوت کرد يعني ممکن است از نظر معاونت سيما، بدهي يک مفهوم روشن حقوقي مبتني بر قرارداد داشته باشد ولي يک تهيه کننده، بدهي را در يک حوزه وسيع تري که خيلي از اينها شامل متمم ها اصلاحيه ها ومسائل جنبي مي شود، ببيند.
وي افزود: با اين حال نفي نمي کنم که تهيه کننده اي بگويد من در فلان بخش هنوز طلبي دارم که سازمان تائيد نکرده است ، اين موارد را مي توان به آقاي ميرباقري خبر داد که اگر توجه نشده ، مورد نظر قرار گيرد.
رئيس سازمان صدا و سيما در باره مسائل مالي اين سازمان نيز گفت: صدا و سيما هميشه مشکلات مالي داشته است و همواره در مصاحبه هاي رسمي به کمبود هاي مالي اشاره شده است .
وي افزودامسال کسر بودجه سازمان، 250 ميليارد تومان است، به خصوص با حوزه هاي جديدي که ما در آن ورود پيدا کرديم، ازجمله کارهاي نمايشي جديد، فيلم هاي تلويزيوني و بالا بردن کميت کارهاي نمايشي با توجه به جنگ نرم، جنگ رسانه اي، جنگ تبليغاتي و تاکيداتي که رهبر معظم انقلاب دارند مبني بر اينکه ما امروز در ميان ميدان اين جنگ هستيم، اعتبارات و امکاناتي که در اختيار رسانه ملي قرار مي گيرد بايد در مقايسه با سالهاي قبل خيلي متفاوت باشد.
رئيس سازمان صدا و سيما تصريح کرد: خوشبختانه با توجهي که آقاي دکتر احمدي نژاد دارند و برداشت صحيحي که از اهميت رسانه دارند، ما را در جلسات که مسائل بودجه سازمان مطرح مي شود، خيلي دلگرم کرده ا ند.
ضرغامي در پاسخ به سوال ديگري مجموعه "به کجا چنين شتابان" را از مجموعه هاي خوب توصيف کرد و گفت: خوشبختانه کارگردان متعهد آن با هوشمندي پيامهاي مختلف اجتماعي و سياسي را در اين مجموعه به کار گرفته است که ما هم تاييد مي کنيم.
وي افزود: ما اعتقاد داريم که کارهاي نمايشي بستر خوبي است که با هوشمندي نيازهاي جامعه در حوزه هاي اجتماعي، سياسي و فرهنگي با زبان نمايش به مخاطبان منتقل شود، مجموعه "به کجا چنين شتابان" يک توفيق نسبي در انجام اين ماموريت داشته است و اگر چنين روشي را همکاران ما در بقيه طرح هاي نمايشي در نظر بگيرند و در چارچوب هاي مطرح شده انجام دهند، به طور حتم حمايت خواهد شد./انتهاي پيام/