به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، داود پرهیزگار امروز در نشست خبری حاشیه نمایشگاه راهسازی، راهداری، حمل و نقل و صنایع وابسته اظهارداشت: سازمان هواشناسی اگرچه زیرمجموعه وزارت راه است اما چند وظیفه ای است.
وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل همه مدل های حمل و نقلی ریلی، جاده ای، هوایی و دریایی، خدمات گیر سازمان هواشناسی هستند.
وی ادامه داد: در دریای شمال و جنوب مدل های خاصی برای امواج و جریانات اقیانوسی داریم که این مدل ها اجرا می شود و خروجی در اختیار کاربران قرار می گیرد.
رئیس سازمان هواشناسی گفت: با توجه به رویکرد سازمان هواشناسی در توسعه هواشناسی کاربردی (تهک) در همه حوزه های از جمله تهک دریایی پیگیری هایی داشتیم؛ در سامانه تهک به دنبال این هستیم که خدمات در اختیار کاربر نهایی قرار گیرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر توسعه ایستگاه های هواشناسی جاده ای گفت: تفاهم نامه ای با سازمان راهداری داشته ایم تا ایستگاه های هواشناسی جاده ای از 66 ایستگاه موجود افزایش یابد و خدمات در اختیار کاربر نهایی قرار گیرد.
پرهیزگار افزود: در گام اول در جاده های کندوان و هراز تعداد ایستگاه های هواشناسی توسعه می یابد؛ در هراز و کندوان پیش از این ایستگاه های هواشناسی بود اما به دلیل شرایط متفاوت جوی در این جاده ها لازم است تعداد ایستگاه های هواشناسی افزایش یابد.
پرهیزگار یادآور شد: امیدواریم تهک جاده ای سال آینده عملیاتی شود و ارتباط با کاربر نهایی برقرار شود.
وی افزود: در سال 92 طرح راهبردی برای سازمان هواپیمایی مدون شد که تا سال 99 ادامه دارد؛ براساس این طرح 3 هدف اصلی تعریف شده است که یکی توسعه سیستم های دیده بانی و پایش است، دیگری توسعه پردازش و پیش بینی ها و سومین هدف تصمیم سازی برای مردم و مسئولان است.
پرهیزگار گفت: در حوزه توسعه شبکه پایش رشد انتظاری نداشتیم چون منابع مالی محدود بود اما در حوزه پردازش توانستیم سوپر کامپیوتری را برای سازمان تهیه کنیم که توان پردازش ما را 70 درصد نسبت به سال 92 افزایش داد و به 14 ضربدر 10 به توان 12 عمل بر ثانیه رسید.
وی اظهارداشت: توان پردازشی کشورهای توسعه یافته امروز هزار برابر این رقم است که امیدواریم به این عدد دست یابیم.
پرهیزگار گفت: این سوپر کامپیوتر را به قیمت 4 میلیارد تومان از کشور آمریکا خریداری کردیم.
وی همچنین به پیش بینی های فصلی اشاره کرد و گفت: کشور ایران کشوری کم آب است و اگر بارش ها هم خوب باشد باید مدیریت منابع آب انجام شود.
پرهیزگار با بیان اینکه در 9 سال اخیر بارش ها سالانه زیر نرمال بود، گفت: امسال شرایط بدتر شد، بارش های پاییزی دیر آغاز شد و کمتر از میزان نرمال بود.
پرهیزگار اضافه کرد: امروز کم بارشی 40 درصدی در سطح کشور داریم و بارش های پاییزی که دیر آغاز شد 25 درصد بارش های سالانه را تشکیل می دهد و کم بارش هم بوده است.
رئیس سازمان هواشناسی گفت: در زمستان امسال و اوایل بهار سال آینده بارش ها در حد نرمال خواهد بود و در پایان سال جاری زراعی (پاییز 95 تا انتهای تابستان 96) شاهد کم بارشی بین 15 تا 20 درصد زیر نرمال هستیم.
وی درباره پدیده گرد و خاک اظهارداشت: ابتدا لازم به ذکر است که ریزگرد یک واژه جعلی در هواشناسی است. ما در ادبیات هواشناسی ریزگرد نداریم اما پدیده گرد و خاک وجود دارد که از 60 سال پیش پایش می شد.
وی افزود: پدیده گرد و خاک از سال های دور در غرب و جنوب غرب کشور مطرح بود اما در سال های اخیر به دلیل کم بارشی ها احداث سدها و اقدامات انجام شده برای مهار آب در کنار خشکی تالاب ها و رودها این گرد و خاک افزایش یافت.
وی افزود: سازمان هواشناسی در حوزه گرد و خاک فعالیت خاصی داشته است و پایش و پیش بینی گرد و خاک را به طور دقیق دنبال می کند.
رئیس سازمان هواشناسی بودجه سال آینده سازمان هواشناسی را 40 میلیارد تومان عنوان کرد.