به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در نشست خبری گزارش ۹ ماهه کمیته امداد که با حضور خبرنگاران رسانههای مختلف برگزار شد، گفت: افق مجموعه فعاليت هاي كميته در سال ٩٥ تا به امروز مشخص شده است. هرچند سال ٩٥ براي كميته امداد سال سختي بود، اما عبور از سختي ها با وفاق ملي كه حول كميته امداد ايجاد شده است، مشكلات را سهل مي كند. همراهي رسانه، بانك ها، مجلس و دولت موجب شده است كشمكش سياسي حول محورهاي كميته امداد ايجاد نشود. منابع كميته امداد (عمومي، مردمي و مجتمع اقتصادي كميته امداد )طي ٩ ماهه نخست سال ٩٥ محقق شده است.
وی افزود: بودجه سال ٩٦ كميته امداد در برنامه ششم توسعه نسبت به سال گذشته ١٠ درصد رشد دارد. با توجه به همكاري بانك مركزي تا پايان فروردين ماه حدود يك هزار ميليارد تومان منابع قرض الحسنه بانك ها دريافت و به نيازمنداني كه تا كنون شناسايي شده اند، أعطا مي شود. رئيس جمهور در سفر هاي استاني خود به ٤ استان علاوه بر مصوبه تعيين شده بالغ بر ١٠٠ ميليارد تومان براي اشتغال زايي مددجويان تخصيص دادند. امسال، جشن خودكفايي ١٠٠ هزار نفر از مددجويان با حضور رئيس جمهور برگزار مي شود.
فتاح با اشاره به فعالیتهای اشتغالزا در کمیته امداد گفت: ٨٠ درصد از منابع كميته امداد براي ايجاد اشتغال از سوي بانك ها و ٢٠ درصد نيز از منابع امدادي تامين مي شود. مددجويان كميته امداد در سال ٩٥ بيش از ١٠٠ هزار فقره وام اشتغال از مبلغ ٥ تا ١٥ ميليون تومان دريافت مي كنند. تاكنون ١٤٠ هزار خانوار به وأسطه خودكفايي و عدم نياز به كمك هاي كميته امداد از تحت حمايت اين نهاد خارج شدند. مستمري مددجويان بايد ٥٠ درصد حقوق تعيين كننده وزارت كار باشد كه تا كنون محقق نشده است، در برنامه بودجه سال ٩٥ قرار بود از محل حذف يارانه سه دهك بالا، مبلغي به نيازمندان أعطا شود كه به هر دليلي محقق نشد؛ اميدواريم با توجه به موافقت دولت، مجلس نيز مبلغ مستمري مددجويان را افزايش دهد.
رئیس کمیته امداد در توضیح فعالیتهای این نهاد گفت: كاهش ٧ درصدي جامعه هدف كميته امداد در سال ٩٥ تا كنون(از يك ميليون و ٧٢٠ هزار خانوار به يك ميليون و ٦١٠ هزار خانوار) رخ داده است. بودجه كميته امداد براي امسال ٣ هزار و ٩٠٠ ميليارد تومان در نظر گرفته شده كه اين ميزان در سال ٩٦، ١٠ درصد رشد دارد. امسال ٧٠ هزار فقره جهيزيه به مددجويان كميته امداد اهدا شده است. ضوابط كميته امداد در خصوص توانمندسازي(خروج از چرخه حمايتي) مددجويان تغيير نكرده است، توجه به مسائل موجود جامعه براي پالايش مددجويان در اولويت ما قرار دارد.
فتاح ادامه داد: مراجعات نيازمندان به كميته امداد تابعي از نبض اجتماعي جامعه است. بسياري از اشتغال هاي ايجاد شده توسط كميته امداد منطبق با فرهنگ خانواده است. معوقات بانكي كميته امداد كمتر از يك درصد در نظر گرفته شده است. بيش از ٨٠ درصد وام هاي إعطايي كميته امداد به مددجويان منجر به ايجاد اشتغال براي آنان مي شود.
رئیس کمیتهامداد در توضیح داستان گورخوابی گفت: سياسي كردن موضوع رسيدگي به آسيب هاي اجتماعي(گور خواب ها) مناسب نيست و مشكلي را برطرف نمي كند. دولت تا كنون اقدامات بسياري را براي برطرف كردن آسيب هاي اجتماعي انجام داده است اما رسانه ها نيز بايد با دولت همراه باشند.
فتاح در پاسخ به سوالی در مورد تکدی گری و وظیفه کمیته امداد در این باب گفت: تكدي گري يك آسيب به شمار مي آيد و برخي متكديان تابعيت ايراني نيز ندارند و ما نيز مكاني براي نگهداري از آنان نداريم.
وی با اشاره به سفرهای استانیاش و برخی انتقاداتی که در این زمینه مطرح میشود گفت: ما در كميته امداد وظيفه داريم به استان ها و شهرستان هاي محروم برويم و بازديد ميداني داشته باشيم؛ نمي توانيم با يك نسخه مشترك مشكلات نيازمندان در سراسر كشور را رفع كنيم.
رئیس کمیته امداد با اشاره به پوشش سایر اقوام و اقلیتهای مذهبی توسط کمیتهامداد گفت: ٣ هزار و ١٠٠ خانوار از أقليت هاي مذهبي تحت پوشش كميته امداد هستند. كميته امداد براي رفع مشكلات نيازمندان فرا مذهبي، فرا بومي و فرا جناحي اقدام مي كند.
فتاح با گلایه از کاهش بودجه اشتغال کمیتهامداد گفت: در بودجه سال ٩٥، يك هزار ميليارد تومان وام اشتغال براي مددجويان كميته امداد در نظر گرفته شده است كه اين بودجه در سال گذشته ۲ هزار میلیارد بوده است.