به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو جهانبخش محبینیا در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه 13 دی ماه) پارلمان، در تذکر ماده 157 گفت: هم اکنون این نگرانی وجود دارد که با تأسی به ماده 157 و رفع ابهام، برخی اوقات اقدام به اصلاح، تکمیل و ... میکنیم که در قالب رفع ابهام نمیگنجد.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان قسم خوردهاند لذا در جایی که ابهام نیست نباید اصلاح را در قالب رفع ابهام ذکر کرد، افزود: متأسفانه از قِبَل رفع ابهام پی در پی حیثیت مجلس شورای اسلامی کمی زیر سوال میرود.
لاریجانی در پاسخ به اخطار محبینیا با اشاره به اینکه هیچ علاقهای ندارد به خاطر دیگران به جهنم برود، گفت: نمایندگان قسم خوردهاند که آییننامه را اجرا کنند ولی گاهی برداشتها متفاوت میشود.
«به عنوان مثال با استناد به بند (157) واقعا اگر در جایی ابهام وجود داشته باشد، رئیس مجلس میتواند همان جا اصلاح کند ولی برای ارجاع باید با رأی مجلس این مهم انجام شود.»
وی با اشاره به اینکه در متن بررسی برنامه مشکلی وجود دارد که آن قسمت اصلاح نشده است، افزود: خوشبختانه این مشکل در بررسی بودجه وجود ندارد زیرا مسیر بررسی ذکر نشده و میتوان به بندهای 153 و 154 برگشت اما در برنامه مسیر بررسی کاملاً ذکر شده است.
لاریجانی با اشاره به اینکه در آییننامه ذکر شده چنانچه اصل ماده رأی نیاورد موضوع برای رسیدگی مجدد به کمیسیون تلفیق ارجاع داده میشود، اظهار کرد: در این میان در ماده 156 مطلب دیگری ذکر شده بنابراین صرفا با موادی مانند 185 و 182 نمیتوان قانون برنامه تصویب کرد لذا باید به کل آییننامه توجه شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مواد قانونی در بخش های مختلف تقسیم میشود، گفت: بخشی معارض هستند که باید کنار گذاشته شوند و بخش دیگری پایه موادی مانند 184 و 185 است که حتما باید اجرایی شود و در این میان بخشی از مواد نیز معارض نیست لذا زمانی که نیاز است باید به آنها رجوع شود.
وی ادامه داد: ماده 156 نیز از این دست مواد قانون است که در آنجا گفته شده ارجاع طرح یا لایحه یا موادی از جلسه علنی به کمیسیون به جز آنچه در این آییننامه به طور صریح آمده است به پیشنهاد رئیس مجلس به تصویب مجلس برسد.
لاریجانی خاطر نشان کرد: قبول دارم نباید خیلی از این مواد استفاده شود.