به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت ظهر امروز در نشست خبری هفتگی خود که این هفته برای نخستین بار در کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با حضور خبرنگاران پارلمانی برگزار کرد اظهار داشت: ابتدا به آخرین اقدامات کوتاه مدت اقتصادی دولت می پردازم همان طور که می دانید خروج از رکود و رشد اقتصادی یکی از برنامه های مقعطی دولت از ابتدای سال 95 بود که از سال گذشته استمرار داشته است.
وی تصریح کرد: رشد اقتصادی از دو مسیر در دولت دنبال می شد اولین مسیر کمک به سرمایه گذاری بخش تولیدی در واحدهای تولیدی نیمه فعال بود که مقرر شد حدود 7 هزار و 500 واحد در حد 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات اختصاص یابد تا فعال شوند.
نوبخت افزود: در بخش دیگر نیز قرار بود که به طرح های عمرانی دولتی که در حال حاضر در حال اجراست با تخفیف اعتبار فعال شود بنابراین سرمایه گذاری از دو مسیر اعطای تسهیلات به بخش خصوصی و اعطا و پرداخت اعتبارات به طرح های دولتی پیگیری می شود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در حال حاضر برای 7500 واحد حدود 16 هزار میلیارد تومان برنامه داریم بیان داشت: هم چنین قرار است تا پایان سال 37 هزار میلیارد تومان اعتبارات به طرح های نیمه تمام اختصاص یابد در حال حاضر موفق شدیم بالغ بر 13 هزار میلیارد تومان تسهیلات به طرح های عمرانی اعطا کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: از سوی دیگر تا ششم دی ماه توانستیم 16 هزار و 509 واحد تولیدی در حدود 13 هزار و 645 هزار میلیارد تومان تسهیلات اختصاص دهیم تا این واحدهای تولیدی بتوانند از حالت نیمه رکود به حالت فعال تبدیل شوند.
وی در ادامه افزود: براساس آخرین گزارشات 33 هزار میلیارد تومان به طرح های عمرانی اعتبار تخصیص داده شد تا بتوانیم با اتمام 246 طرح و پروژه تا قبل از پایان دولت یازدهم آنها را آماده بهره برداری کنیم.
نوبخت بیان داشت: محصول این دو سرمایه گذاری یعنی سرمایه گذاری از طریق اعطای تسهیلات به بخش خصوصی و هم چنین سرمایه گذاری از طریق اعطای اعتبارات به طرح های تملک دارایی موفق شدیم در شش ماه اول سال رشد حدود 6.5 درصدی با نفت و 4.5 درصدی بدون نفت داشته باشیم.
سخنگوی دولت در توضیح رشد اقتصادی با نفت و بدون نفت اظهار داشت: باید بگویم 6 درصد از این منابع در گروه کشاورزی، 9.1 دهم درصد در گروه صنعت و 5 درصد در گروه خدمات عملیاتی شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: باید این نکته را یادآوری کنم که سهم نفت در تولید ناخالص داخلی 4.7 دهم درصد، کشاورزی 13 درصد و سهم صنعت 20 درصد است.
وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: براساس آخرین گزارشات نحوه سرمایه گذاری خارجی با روندی که از مهر ماه سال 92 تا ابتدای دی ماه سال 94 کلید خورد که ما سال 94 را به دلیل اجرایی شدن برجام در 26 و 27 دی ماه انتخاب کردیم می توانیم بگوییم از آغاز دولت تا زمان اجرایی شدن برجام برای 108 طرح تولیدی 5 میلیارد و 211 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی صورت گرفت که آمارها در این رابطه به تفکیک کشورهای سرمایه گذار موجود است.
نوبخت تصریح کرد: از سوی دیگر از تاریخ اول دی ماه سال گذشته تا اول دی ماه سال 95 برای 113 طرح بالغ بر 11 میلیارد و 802 میلیون دلار سرمایه گذاری شده است بنابراین برای چیزی حدود 3 الی سه و نیم سال 5 میلیارد و 211 میلیون دلار سرمایه گذاری انجام شده است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: این در حالی است که در یک سال گذشته و پس از برجام برای 113 طرح 11 میلیارد و 802 میلیون دلار سرمایه گذاری صورت گرفته است که قطعا این سرمایه گذاری به علاوه سرمایه گذاری که ما از طریق اعطای تسهیلات به بخش خصوصی انجام داده ایم توانسته رشد 6.5 درصد در سال جاری را تسهیل کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ابراز امیدواری کرد: این رشد تا پایان سال جاری استمرار داشته باشد.
وی پس از ذکر این مقدمه به پرسش خبرنگاران حاضر در این نشست پرداخت.
نوبخت در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره تاکیدات مقام معظم رهبری درباره مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین همکاری دولت با سازمان تعزیرات در رابطه با برخورد با قاچاقچیان بیان داشت: جواب این سوال روشن است مرجعی که شکایات از سوی سازمان تعزیرات را رسیدگی کند قوه قضاییه است و الحمدالله که این قوه از استقلال کامل برخوردار است و به هیچ وجه تحت تاثیر و نه هیچ قوه دیگری قرار نمیگیرد بنابراین بنده همین جا از رئیس سازمان تعزیرات و هر مسئول دیگری تقاضا میکنم اگر مورد مشخصی درباره قاچاقچیان وجود دارد حتما به سازمان برنامه و بودجه کشور اطلاع دهد تا ما هم کمک کنیم با پدیده قاچاق مقابله انجام شود.
نوبخت با اشاره به عدم حضور اصناف در برنامه ششم توسعه گفت: ما در تهیه و تنظیم برنامه ششم توسعه در سازمان مدیریت و برنامهریزی تلاش کردیم تا با حضور نمایندگان بخش خصوصی مانند اتاق اصناف و اتاق بازرگانی رایزنیهایی داشته باشیم، حتی ما این آمادگی را داریم برای مسائل غیراز برنامه و بودجه سخنان این عزیزان را در جهت بهبود اقتصاد کشور بشنویم.
سخنگوی دولت ادامه داد: اما براساس تسهیلات مقرر شده در برنامه ششم قرار شد تنها به واحدهای خرد و متوسطی که در حوزه تولید قرار داشته و اشتغال و تولیدشان تحت تأثیر عدم کفایت سرمایه در گردش و یا حتی گردش ثابت مخدوش شده پرداخت شود، اگرچه در صورت صلاحدید اتاق اصناف آنها میتوانند از طریق استانداریها نظرات خود را برای سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارسال کنند.
*قدردانی از پیگیری قوه قضاییه برای پرونده "بابک زنجانی"
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رئیس قوه قضاییه دولت را در بازگرداندن و شناسایی اموال بابک زنجانی به ویژه در بخش اموال خارجی بدون تأثیر و نقص دانسته است گفت: بنده از پیگیری قوه قضاییه در ارتباط با پرونده بابک زنجانی، این فردی که توانست نزدیک به بیش از 3 هزار میلیارد دلار را به تنهایی استفاده کند تشکر میکنم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با تأکید براینکه قطعا دولت هر کمکی که برای بازگرداندن منابع مردم به خزانه عمومی لازم باشد همانند گذشته انجام خواهد داد، افزود: آن بخشهایی که برای وزارت اطلاعات و قوه قضاییه مکشوف است، وزارت اطلاعات میتواند اطلاعات کافی پشت پرده را در اختیار دستگاه قضا قرار دهد تا شناسایی شود چگونه یک نفر میتواند این رقم بزرگ از اموال بیتالمال را در اختیار بگیرد.
نوبخت تأکید کرد: دولت از ابتدا پیشگام در این راه بوده و نباید به مسائلی غیر از روشن سازی این فساد بزرگ پرداخت، زیرا مردم در انتظار اقدام قاطع قوه قضاییه برای بازگرداندن این منابع به خزانه عمومی هستند.
* کسب درآمد دولت از نوسانات بازار ارز برای پرداخت مطالبات فرهنگیان توهین به این قشر است
سخنگوی دولت همچنین در واکنش به برخی مسائل و شائبهای که پیرامون کسب درآمد دولت از نوسانات بازار ارز برای پرداخت مطالبات فرهنگیان پیش آمده است گفت: به نظر بنده این سخن کج سلیقگی و کم لطفی و حتی توهین به فرهنگیان است.
وی ادامه داد: مطالبات فرهنگیان که از محل تبصره 36 باید نسبت به پرداخت آنها اقدام شود دولت انجام داده و ربطی با بازار ارز ندارد و این سخنان یعنی میخواهند بگویند اگر نسبت به فرهنگیان احقاق حقی شده به قیمت بهم ریختن بازار ارز بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی بیان داشت: 2700 میلیارد تومان تا آخر آذرماه از مطالبات فرهنگیان پرداخت شده است.
نوبخت در ادامه با اشاره به تهیه و تصویب آیین نامه بخشودگی سود تسهیلات معوق افرادی که کمتر از 100 میلیون تومان وام یا تسهیلات دریافت کردهاند نیز اظهار داشت: قرار شد این تبصره از طریق منابع تسعیر پرداخت شود که آیین نامه آن در حال تهیه است البته بانک مرکزی نسبت به عدم افزایش پایه پولی در این آیین نامه مطالبی دارد که باید آنها را بررسی کرد.
سخنگوی دولت اذعان داشت: آنچه برای اصلاح احکام بودجه سال 95 لازم بود اجرایی شده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بر چه اساسی رئیس جمهور در نشست خبری خود در تلویزیون اعلام کرد که نسبت به اقتصاد کشور خوشبین است گفت: چرا خوشبین نباشد زمانی که شاخص تورم در سال 92 و قدرت خرید مردم بالای 40 درصد بود و امروز به میان 7 الی 8 درصد رسیده است و این کار واقعا دشواری بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به اینکه سرمایه گذاریها انجام شده و ما اکنون طرحهای نیمه کاره فراوانی را در حال تکمیل داریم گفت: نکتهای که شاید ثبات بازار ارز قدر خود را بیشتر نشان میدهد آن است که با توجه به ثابت بودن نوسان ارز طی این سالها اکنون یک نوسان کوچک این گونه منفی تلقی میشود که البته با این روند به زودی ثبات خود را خواهد یافت.
نوبخت با تأکید بر اینکه اظهارات دولت نه براساس آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران بلکه طبق آمار صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و همه مجامع رسمی دنیاست افزود: آنها اعلام کردهاند که ایران در منطقه غرب آسیا از اقتصاد باثباتی برخوردار است پس چرا ما باید به ظرفیت ملی بدبین باشیم.
*ردصلاحیت روحانی حرف پوچ و بیربطی است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سکوت رئیس جمهور در قبال کاندیداتوری وی برای ریاست جمهوری سال آینده به نوعی احتمال عدم تأیید صلاحیت وی را دامن زده است اظهار داشت: رئیس جمهور سکوت نکرد بلکه آن زمان را مناسب برای اعلام کاندیداتوری ندانست و اگر میگفت دیگر از فردا هر بحثی میشد آن را در قواره یک کاندیدای ریاست جمهوری ارزیابی میکردند.
وی در ادامه افزود: یک دوره زمانی برای ثبت نام وجود دارد که حتی میتوان در روز آخر هم این کار را انجام داد، اکنون هیچ موردی غیراز کار و خدمت وجود ندارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی همچنین در واکنش به موضوع احتمال رد صلاحیت حجتالاسلام روحانی نیز گفت: این گونه سخنان پوچ و بیربط است و ضرورتی ندارد که ذهن جامعه را به این سمت برد.
نوبخت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه زنجانی مدعی شده بخشی از پولها را در اختیار ستاد انتخاباتی روحانی قرار داده و حتی این پول میتواند به دولت نیز انتقال پیدا کرده باشد گفت: همیشه دولت از ابتدا نسبت به ضرورت پیگیری و برگرداندن اموال مردم از بابک زنجانی اصرار داشته و اکنون نیز انتظار داریم قوه قضاییه با دقت این پرونده را رسیدگی کند.
سخنگوی دولت در ادامه با تأکید براینکه اتفاقا ما مدعی و متقاضی هستیم که قوه قضاییه که از استقلال کافی و قاطعیت در عمل برخوردار است و نیازی به استدعا و خواسته ما ندارد ادعاهای هر شخصی را براساس مستندات داوری و نتیجه را بیان کند.
وی تأکید کرد: دولت هیچ محدودیتی نداشته و اعلام آمادگی میکند که هر نوع کمکی را که قوه قضاییه خواهان آن باشد ارائه کند.
امیدوارم قوه قضائیه حکم جلب آنهائی را که همکاری نمیکنند و کارمند دولت هستند را ابلاغ کند