کد خبر:۵۷۷۵۱۲
روحانی در نشست خبری:

همه تحریم‌ها برداشته شده است/ خرید هواپیما برای راننده تاکسی هم سود دارد/ آنها که می‌گویند رشد اقتصادی را نمی‌بینیم «عینک» بزنند!

رئیس جمهور در نشست خبری گفت: کسانی که می‌گویند رکود و مدام می‌گویند ما (رشد اقتصادی) را نمی‌بینیم خب با عینکی، چیزی، درمان کنند! بروند فولاد را ببینند پارسال چه وضعی داشت امسال چه وضعی دارد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، کنفرانس مطبوعاتی حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان با خبرنگاران و اصحاب رسانه های داخلی و خارجی دقایقی پیش در محل نهاد ریاست جمهوری آغاز شد.

 

وی در ابتدای این نشست با ذکر مقدمه ای پیرامون  شخصیت هاشمی رفسنجانی  اظهار داشت: خوشحالم که امروز این فرصت در اختیار ما قرار گرفت تا در خدمت فعالین رسانه های گوناگون سوالات و مسائلی که مورد نظر رسانه ها است مطرح شود.من در آغاز صحبت لازم می دانم از مردم قدرشناس بزرگوار فهیم و زمان شناس ملت بزرگ ایران در ضایعه درگذشت حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی که با حضورشان با اشکشان و آهشان و با حرکت پرشورشان در خیابان ها در مراسم نماز، در مراسم بدرقه آن پیکر پاک و همچنین حضورشان در مراسم ترحیم تشکر و سپاسگذاری کنم.

 

نکند به خاطر مسائل فردی و جناحی راستی و درستی را زیر پا بگذاریم


روحانی افزود:مردم ما به خوبی قدر بزرگانشان،خادمانشان و آنها که تاثیرگذار بودند در پیروزی انقلاب اسلامی در استقرار این نام و همچنین برای توسعه کشور آبادانی کشور و از همه مهمتر نشان دادند راه صحیح در مسائل مهم اجتماعی و کشوری بودند.

 

وی افزود:آیت الله هاشمی رفسنجانی علاوه بر خدمات شایان توجهشان نسبت به انقلاب و نام و کشور با صبرشان با متنانتشان و با سکوتشان آنجا که برای نظام لازم می دیدند با بیان آرامشان در مسائل بسیار مهم سیاسی با روش اعتدالی شان با عقلانیتشان با خردشان با حوصله و صعه صدرشان به ما نشان دادند که بهترین روش و راه برای اداره کشور برای تعامل با افکار مختلف و اندیشه های مختلف کدام است.

 

روحانی تصریح کرد: امروز آن مرد بزرگ در میان ما نیست امروز ما نمی توانیم مستقیم از افکار آن مرد بزرگ برای آینده مان استفاده کنیم اما شیوه او راه او نصایح او و آن چه که او برای ما به یادگار گذاشتند از نوشته هایشان از آثار صوتی شان و از همه سرمایه هایی که برای ما به یادگار گذاشتند می توانیم استفاده کنیم بهره برداری کنیم راه اعتدال راه خرد با صبر و حوصله برای حل معضلات کشور تلاش کنیم.


وی ضمن تشکر از ملت بزرگ ایران از همه فعالان سیاسی افزود: خواهش می کنم همین فضا را ادامه دهند نه برای امسال برای سال های پیش رو همین شیوه را ادامه بدیم برای آبادانی کشور عزیزمان. از همه چیز مهمتر آن است که در یک فضای آرام و اعتدالی فرمان الهی و دستورات خداوند و اخلاق زیر پا گذاشته نمی شود.


رئیس جمهور بیان کرد: نکند به خاطر برخی از مسائل فردی گروهی جناحی ما بخواهیم راستی درستی اخلاق حسنه و هم چنین شیوه هایی که خداوند بزرگ در قرآن مجید به ما توصیه کرده است آنها را به دست فراموشی بسپاریم. نکته دوم تشکر و سپاس از مردم به خاطر حمایتشان از دولت خدمتگذار خودشان است.


رئیس قوه مجریه ادامه داد: اگر ما در فضای سیاسی، فرهنگی،،علمی و اقتصادی دستاوردهای داشتیم این دستاوردها به خاطر حضور، تلاش،کمک، ایستادگی، استقامت، اندیشه، صبر و حوصله مردم و امید آنها به آینده این کشور و نظام بود. به حمدالله به مردم وعده داده بودم در امسال تلاش ما به این است که به رشد 5 درصدی برسیم و بسیار سپاسگذارم از کارآفرینان و فعالین و از همه مقامات و کارگزاران و قوا که امروز  شاهد رشد بیش از 5 درصد هستیم .

 

روحانی تصریح کرد: دست به دست هم دادیم و امروز شاهد رشد بیش از 5 درصد هستیم. رشد 7.4 دهم درصد که در منطقه ما نظیری برای او نمی شناسیم و در سطح جهان هم نمونه های خیلی زیادی ندارد آن هم در شرایط این سال هایی که جهان معمولا با نوعی رکود اقتصادی مواجهه بوده است. بسیار سپاسگزارم از همه مردم و کارآفرینان که توانستیم در زمینه اشتغال قدم بزرگی برداریم. گر چه تا رسیدن به مقصد نهایی و مطلوب هنوز فاصله زیای داریم اما این که در طول یک سال بیش از 700 هزار شغل خالص در کشور ما ایجاد شود نظایر زیادی ندارد در دنیا هم نظیر زیادی ندارد بالای 600 هزار شغل در این سال هاتوسط دولت  به وجودآمده است.

 

کسی فکر نکند به خاطر انتخابات سال آینده باید نسبت به برجام بیش ازحد سخن بگوید

 

رئیس‌جمهور یادآور شد:700 هزار شغل زیاد است البته برای کشور ما به خاطر انباشت مسائلی که در سال های گذشته داشتیم هنوز نیاز به کار زیادی داریم و نکته سوم موفقیت ما در مذاکرات هسته ای و برجام است برجام تعلق به دولت یازدهم یا به شخص خاصی ندارد برجام از آن ملت بزرگ ایران است.برجام از آن رهبری مقتدر کشور است، برجام از آن شهیدان ما است شهدای هسته ای و دیگر فدارکاران ما برجام تعلق به استقامت یک ملت دارد برجام یک دستاورد بزرگ ملی است.کسی فکر نکند به خاطر انتخابات سال آینده باید نسبت به برجام بیش از حدسخن بگوید یا کمتر از حد لازم نسبت به برجام حرف بزند.

رئیس‌قوه مجریه افزود: برای ما از برجام مهمتر حق است از برجام مهمتر موفقیت یک ملت است چرا در پیشگاه خداوند نسبت به موفقیتمان شاکر نباشیم؟ البته هیچ کس در این دنیا مدعی موفقیت صددرصد نیست هر کاری ممکن است نقص یا عیب یا ایرادی داشته باشد اما جمع این کار یک موفقیت بزرگ برای ملت عزیز و بزرگ ما بود. ما در اخلاق پیروز شدیم هیچ کس تردید نکند که برجام پیروزی ملت ایران در اخلاق است. ما به دنیا گفته بودیم دنبال سلاح هسته ای و کشتار جمعی نیستیم ما به دنیا گفته بودیم آن چه در مورد ایران و دولت و حکومت ایران نسبت به سلاح کشتار جمعی گفته می شود دروغ و اتهام است.ما در برجام برای دنیا به اثبات رساندیم ملت و نظام ایران نظامی راست گو است و آنها که علیه این نظام به ناراو سخن گفتند امروز در تاریخ جهان و پیشگاه اخلاق باید سر افکنده باشند.

کمتر کسی از صاحب نظران در این کشور فکر می کرد موضوع pmd حل شود


وی تاکید کرد: کمتر کسی از صاحب نظران در این کشور فکر می کرد موضوع pmd حل شود و آژانس بین المللی رسما اعتراف کند که مسائل گذشته ایران در زمینه هسته ای پایان یافته و از این پس نسبت به اینده ما بررسی ها را ادامه می دهیم. پایان این پرونده به معنای موفقیت اخلاقی ملت بزرگ ایران بود. ما از لحاظ سیاسی پیروز و موفق شدیم چون به دنیا گفتیم که ایران نظامی نیست که با او رفتار امنیتی در دنیا شود. ما خواستیم به دنیا بگوییم ایران کشوری است که می تواند در مسائل مختلف جهان به عنوان یک بازیگر فعال و سازنده در صحنه باشد.

 

روحانی یادآورشد: غیبت ایران در صحنه های منطقه یک خسارت برای همه جهانیان بود. ما می خواستیم به دنیا بگوییم که ایران هراسی نادرست است، از ایران نترسید، ایران به دنبال صلح و امنیت برای منطقه و جهان است. ما می خواستیم به دنیا بگوییم ایران استحقاق ندارد که تحت فصل هفت سازمان ملل به عنوان کشوری که صلح و امنیت جهانی را به خطر افکنده باشد قراربگیرد. ما از لحاظ سیاسی موفق و پیروز شدیم و قطع نامه های ظالمانه را به دست همان مرجعی که تصویب کرده بود لغو کردیم. ما از لحاظ اقتصادی موفقیت خوبی به دست آوردیم، به مردم گفته بودیم زمانی توافق هسته ای را می پذیریم که همه تحریم های هسته ای ایران دولت هایی که با ما مذاکره می کنند کنار بگذارند. گفته بودیم قدم به قدم آماده نیستیم که تحریم را شما کنار بگذارید یک روز بگویید امروز پتروشیمی آزاد است بعد سه ماه بگویید نفت آزاد است بعد چند ماه بگویید فعالیت های مربوط به فلزات گرانبها آزاد است و بعد بگویید در زمینه حمل و نقل سپس  بعد از چند ماه بگویید بیمه و روابط بانکی آزاد می‌شود.

 

رئیس‌جمهور در ادمه بیان کرد: ما گفته بودیم تحریم ها بالمره باید برداشته باشد و من به ملت بزرگ ایران می گویم همه تحریم ها، تحریم های هسته ای بعد از اجرایی شدن برجام در 27 دی ماه سال گذشته برداشته شده است، ما امروز در نفت و گاز تحریمی نداریم.ما امروز در حمل و نقل و بیمه و در مسائل بانکی با دولت ها و بانک های بزرگ دنیا روابطی عادی داریم. البته بانک هایی که دارای سهام خصوصی هستند گاهی احتیاط های بیش از حدی را انجام می دهند و برخی از کشورهای بزرگ و به ویژه امریکا در اجرای برجام سنگ اندازی هایی را انجام دادند. توقع ما نسبت به امریکا این چنین بود وقتی یک دولتی خصم است، پیداست از همه توانش  برای اجرای توافق استفاده نکند اما در عین حال امروز مردم ما به حقوق بسیار فراوانی در زمینه اقتصادی دست یافتند و اگر مشکلاتی باقی مانده آن مشکلات را باید حل و فصل کنیم.

 

منافع ملی برای ما اصل است و  همواره آن را مد نظر قرار خواهیم داد

 

روحانی یادآور شد: مردم بدانند در توافقات جهانی حتی اگر با یک کشور هم باشد در اجرا ممکن است اشکالاتی پیش بیاید، مسائلی داشته باشیم، بعضی موارد به دلخواه نباشد، اما نباید حوصله را از دست بدهیم و باید منافع ملی را مد نظر قرار بدهیم. در زمینه یک توافق بزرگ با شش کشور بزرگ، توافقی با آثار جهانی طبیعی است بعضی موارد ما مشکلاتی داشته باشد اما در عین حال در برابر بدعهدی ها  با قدرت ایستاده ایم. ما مقتدرانه عمل کردیم و عمل خواهیم کرد اما عجولانه کاری نکردیم و نخواهیم کرد. منافع ملی برای ما اصل است و این منافع ملی را همواره مد نظر قرار خواهیم داد.

 

نقادان لوکس نقد می‌کنند/نقد لوکس خیلی جایی ندارد


وی در پاسخ به خبرنگاری درخصوص دستاوردهای برجام برای فقرا و حاشیه نشینان جامعه گفت:شما از دستاورد برجام برای مردم و برای فقرا صحبت کردید برجام تعلق به همه ملت و از جمله به اقشار مستضعف دارد خب دولت خدماتی که امروز دارد انجام می دهد مشخص است. من یک آمار ساده ای بگویم اگر 27 دی پارسال برجام اجرایی نمی شد و فرض هم بگیریم که تحریم هایی که آنها می خواستند تصاعدی ببرند بالا، نمی‌شدیعنی همان شراطی که در آذز ماه بود  وضع نفت ما ادامه پیدا می کرد کل درآمد نفتی ما امسال 32 هزار میلیارد تومان بیشتر نبود ما امسال تا پایان سال با اجرای برجام چیزی نزدیک 70 هزار میلیارد تومان درآمد نفتی خواهیم داشت. اگر نبود ما این پول را از کجا می خواستیم کم کنیم؟ از حقوق کدام قشر؟ پرستاران و معلمین؟ در بخش بهداشت درمان کارها را زمین بگذاریم؟ در زمینه کارهای اجتماعی که انجام می دهیم حقوق بازنشستگان تعطیل کنیم؟ چه می کردیم؟ بخش امنیتی و نظامی را حقوق نمی دادیم؟

 

روحانی تصریح کرد: آنهایی که نقد می کنند لوکس نقد می کنند. نقد لوکس خیلی جایی ندارد باید به مردم بگویند اگر برجام نبود چه می شد! امروز این همه کارگرانی که در نفت و گاز تلاش می کنند و تلاش آنها ثمره دستان پرتوان آنهاست که صادرات و تولید نفتمان را به قبل تحریم رساندیم. یک مقدار هم بیشتر است.چه شرایطی باعث شد این روند فراهم شود؟ همین الان که در زمستان سرد که برخی هم گازشان را قطع کردند به خاطر مسائل شرکتی خودشان ما بیش از 700 میلیون متر مکعب در روز گاز  مصرف می کنیم و در اختیار لوله ها برای مصرف قرار داده می شود، اگر نتوانیم سرمایه گذاری  انجام دهیم چگونه زندگی مردم تامین می شود؟  همه حاشیه نشین ها  را بیمه کردیم. 11 میلیون نفر حاشیه نشین که بیمه نداشتند، دارای پوشش بیمه هستند. بهداشت و درمان و سایرخدمات به آنها ارائه می شود.

 

وی یادآوری کرد: پس برجام و آثار آن تعلق به همه مردم دارد و موضوع برجام یک موضوع ملی است  کسی ممکن است  گوشه ای از اجرای برجام را نقد کند، نقد اشکال ندارد اما برجام موضوع دولت نیست که کسی با دولت می خواهد مقابله کند، برحام موضوع ملی است اگر کسی بخواهد آمار برجام را کوچک نشان دهد یعنی کار ملت را کوچک نشان داده است. معنایش واضح است برجام چیزی است که همه نهادهای کشور از شورای امنیت ملی و مجلس تصویب کردند. بنابراین تعلق به دولت ندارد به نظام و ملت متعلق است امیدوارم بتوانیم و مسئولین مربوطه بتوانند خدمات خودشان را نسبت به مردم تشریح کنند.

 

ما را با شورای نگهبان دعوا نیندازید

 

رئیس‌قوه مجریه پیرامون شخصیت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و در پاسخ به اینکه آیا به عنوان عالی ترین مقام کشور پس از رهبری  وقت آن نرسیده بزرگان نظام برای رفع  تندروی ها چاره ای بنیشند؟ گفت: آیت الله هاشمی یک شخصیت بزرگ نظام ما بودند. جای خالی ایشان به نظر من هیچ وقت پر نمی شود یک عالم بزرگ که از دنیا برود جایش پر نمی شود از لحاظ شخصیت هاشمی جای ایشان خالی است مثل اینکه جای شهید بهشتی و مطهری همچنان خالی است. امیدواریم همه تلاش کنیم تا حدی که امکان دارد آن کار بزرگی که آن مرد بزرگ انجام می داد بتوانیم جبران کنیم.

 

وی افزود: درباره بقیه مسائل ما را با شورای نگهبان دعوا نیندازید روابط ما همیشه خوب بوده، این ها شایعات است، به این شایعات توجه نکنید. انتخابات برای سال آینده است همه ما باید برای خدمت به نظام کمربندها را محکم تر کنیم و  به جامعه خدمت کنیم این مردم بزرگ که در هر حادثه نشان می دهند جه قدر عظمت دارند در همین حادثه رحلت نشان دادند بزرگ و با عظمت هستند. باید کار، خدمت و تلاش کنیم.  از همه چیز مهمتر حتی از انتخابات اساسی‌تر خدمت به این نظام و مردم است. همه باید تلاش کنیم به این ملت خدمت کنیم و تا روز آخر کار کنیم و همه باید در صحنه باشیم. امیدوارم نگرانی هایی که در بیان شما مطرح شد  روز به روز کاسته تر شود. این فضایی که امروز درست شده فضای وحدت ملی در رحلت هاشمی نمود خوبی داشت همه جناح ها و افراد در تشییع جنازه آمده بودند ان شالله تا آخر وحدت را حفظ کنیم.

 

روحانی درباره برنامه دولت  برای ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: مسئله اشتغال یک مسئله مهم و پیش روی ما است یعنی همه متولدین دهه 60 در دهه 80 می بایست برایشان شغل درست می شد دهه 80 شغل متوقف شد. یعنی ما اشتغال خالص از 85 تا 91 چیزی نمی بینیم. همیشه می گویم این آمار حدود صفر است. درست آن سال هایی که می بایست اشتغال درست می شد سال هایی بود که وضع نفت و درآمد نفتی ما خوب بود متاسفانه به جایی این که شغل درست کنیم رفتیم واردات را افزایش دادیم .این آمار و ارقام نشان می دهد. ما باید جبران کنیم در آن مقطع کار با تاخیر انجام شد و فضای دانشگاه ها وسعت پیدا کرد و می دانید آمار دانشجویان به 4 میلیون رسید. این دانشجویان به تدریج فارغ التخصیل می شوند، ما باید برایشان شغل درست کنیم.

 

رئیس جمهور افزود: از تابستان پارسال تا تابستان امسال اگر این یک سال را مدنظر قرار دهید بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر نیروی فعال وارد بازار کار شدند و این البته جزء آمارهای کم سابقه سال های گذشته است. یعنی در یک سال یک میلیون و 200 هزار نفر برای شغل آمدند. ما چقدر توانستیم شغل درست کنیم؟ 700 هزار شغل یعنی چقدر بیکار اضافه شده است؟ 500 هزار باقی مانده و البته بیکارهای قبلی هم اضافه شده پس بیکاری افزایش پیدا کرده است . ما اگر یک میلیون و 200 هزار شغل ایجاد می کردیم تازه بیکاری ثابت بود ما 700 هزار شغل درست کردیم. البته آمار بیکاری ما در میان جوانان متوسط است فارغ التحصیلان ما در خانم ها بیشتر است آمار اشتغال خانم ها ثبت خوبی داشته بنابراین ما در زمینه اشتغال عقب هستیم .

 

آنها که می گویند رکود است بروند خودشان را درمان کنند!

 

رئیس‌قوه مجریه ادامه داد:خدمت ملت ایران عرض کنم یکی از اهداف بزرگ ما در مسئله برجام اشتغال جوانان است. اشتغال چگونه می شود درست کرد با وام که نمی شود؟ اشتغال با سرمایه گذاری داخلی درست می شود فعال کردن بخش های اقتصادی  و کشاورزی. ما خوشبختانه در این چند ماه بخش کشاورزی و صنعت شرایط خوبی داشته است. سال گذشته همین موقع مصاحبه کردیم همه تلاش می کردیم . جنس های انبار را به فروش برسانیم در برخی کارخانه های بزرگ مثل فولاد در انبار جا نبود در حیاط های فولاد پر محصول بود الان فولاد جنس ندارد همه انبارها خالی شده و نوبت سه ماهه می دهند کسانی که می‌گویند رکود و مدام می‌گویند ما نمی‌بینیم خب با عینکی، چیزی، درمان کنند! بروند فولاد را ببینند پارسال چه وضعی داشت امسال چه وضعی دارد ذوب آهن پارسال چه وضعی داشت؟

 

توانمان را در راستای حل مسئله سوریه از طریق مذاکره به کار می گیریم

 

رئیس جمهور بیان داشت: مسئله منطقه و به ویژه مسئله سوریه بسیار اهمیت دارد. بیش از 5 سال است که شاهد درگیری های داخلی در منطقه هستیم. در سوریه آن همه کشتار صورت گرفت. در مجموع خوشحالیم که یک آتش بسی مورد توافق قرار گرفت. این آتش ‌بس یک قدم مثبتی است  آتش بس بین دولت و برخی از گروه ها است نه همه گروه های تروریست.یعنی داعش و جبهه النصره. اولا باید تلاش کنیم این آتش بس را حفظ کنیم نکته دوم این است که قبلا می گفتند مذاکره یک عده سیاسی و خارج نشین جمع می شدند و صحبت هایی می کردند و می رفتند. امروز مذاکره بین دولت و گروه هایی است که در صحنه هستند گروه های مسلحی که آتش بس را پذیرفتند و می تواند یک مذاکره واقعی و جدی را محقق کنند.

 

روحانی افزود: سه کشور ایران، روسیه و ترکیه تلاش زیادی  برای اجلاس آستانه کردند. اساس این اجلاس مذاکره سوری-سوری است. تلاش ما این است که قدم اولی که در آستانه برداشته می شود قدم پایانی نباشد. آغازی باشد که ادامه پیدا کند، می دانید حل مسائل سوریه یکی دو مسئله نیست ضمن این که گروه های مسلح نقشه هایشان روشن نیست. گاهی مخلوط هستند و سوریه پیچیدگی های خاصی دارد مسئله کردها و نیروهای خارجی سوریه و بسیاری دیگر از مسائل مطرح است که باید با گفت و گو حل شود.

 

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: تلاش جمهوری اسلامی همواره بر این بوده و هست که مسئله سوریه از طریق سیاسی و مذاکره حل و فصل شود و توانمان را در این راستا به کار گرفته و می گیریم. اینکه در آینده سوریه چه کسی و دولتی حاکم باشد و چه فردی رئیس جمهور باشد همه وابسته به مردم سوریه است. هیچ کس حق ندارد از طرف مردم سوریه تصمیم بگیرد. ما باید فضای صلح و ثبات را برقرار کنیم و شرایط را برای انتخابات آزاد مهیا کنیم و نظر مردم را بپذیریم.

 

روحانی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون منشور حقوق بشر یادآور شد: همان طور که شما اشاره کردید حقوق شهروندی جزء قول های من بود در انتخابات گذشته یکی از وعده هایی که دادم تهیه منشور حقوق شهروندی و انتشار و تلاش برای اجرای آن بود. صد روزه اول، اولین نسخه آن را منتشر و اعلام کردم که بر این اساس نظرات اصلاحی زیاد بود و تکمله ای انجام شد. با همه دستگاه های دولتی بحث کردیم، جلسات متعددی بود، این منشور تکمیل شد. به نظر من یک منشور خوب و جامعی است. البته بعدها ممکن است این منشور کامل شود.

 

وی افزود: منشور حقوق شهروندی متکی به اصل 134 قانون اساسی است که این اصل می گوید خط مشی و برنامه را رئیس جمهور تعیین می کند بر همین مبنا برنامه ما این است که به انتشار منشور حقوق شهروندی بپردازیم  و آن را به تمام دستگاه ها ابلاغ کنم. نکته شما درست است که حقوق شهروندی تنها به دستگاه اجرایی تعلق ندارد اگر همه دولت و مردم دنبالش باشند قوای دیگر هم باید در این زمینه کمک کنند.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: امیدواریم این است که دو قوه دیگر در کنار قوه مجریه باشند چون این اصول حقوق و منشور در واقع پشتوانه قانون اساسی است. که باید آن را اجرا و عمل کنیم. این که در مقام عمل بعضی از حقوق هنوز عملیاتی نمی شود متاسف هستم. به عنوان رئیس جمهور همواره این مسائل را در دولت به ویژه از طریق وزیر دادگستری که پیوند بین دو قوه را باید دنبال کند، هم کتبا و هم شفاها دنبال می کنم. برخی مسائل هست که حلش یک مقدار زمان می برد. ما همه تلاشمان را می کنیم و دلمان می خواهد بعضی امور همین امشب اجرا شود. تلاش و توان ما مطابق آنچه در قانون اساسی آمده در یک حدی است که نیازمند کمک دیگران هستیم و در برخی موارد نیازمند اجماع هستیم من بسیار امیدوار به آینده هستم و امیدوارم این تلاش ها به ثمر بنشیند.

 

تحریم برداشته شده اما بدعهدی آمریکایی ها حرف درستی است

 

رئیس قوه مجریه در پاسخ به این سوال که نه تنها تحریم ها برداشته نشد بلکه تحریم جدیدی به نام isa اعمال شد و دو میلیارد دلار از پول ما را سرقت کردند حضرتعالی همان روزی که سندها را امضا می کردید چه طور شد که با اینکه تحریم ها را برنداشتند، سند امضا شد؟ خاطرنشان کرد: مقصوما از تحریم ها در برجام تحریم های هسته ای است، این تحریم ها با اجرایی شدن برجام در بخش های دولتی تقریبا برداشته شده است. من گفتم در بخش نفت و گاز چیزی به نام تحریم نداریم؛ نفت به اندازه ای که می خواهیم صادر می کنیم و می فروشیم و در نقل و انتقال پولش مشکلی نداریم. یکی از سرمایه گذاری هایی که به زودی نهایی می شود 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل است. تحریم ها در این زمینه برداشته شده است. در بخش حمل و نقلی یک تحولی ایجاد شده همچنین در تجهیزات پزشکی نیز شاهد تحولاتی بودیم من از وزرا خواهش می کنم به مردم توضیح دهند که چه مشکلاتی رفع شده است.
 


روحانی تصریح کرد: یک وقتی از وزیر نفت پرسیدم چه قدر شرایط تغییر پیدا کرده است. ایشان گفت برخی از تجهیزات مهم ما بعد از برجام یک دهم پول پرداخت می کنیم قبل از برجام ناچار بودیم برخی از داورها و تجهیزات پزشکی را  از برخی کشورها بگیریم اما امروز دستمان باز است. بنابراین راه باز شده است. ما در زمینه بیمه مشکل نداریم. مشکل ما در حوزه مالی و بانکی است که بخشی از امور حل شده و مسائل مختلفی دارد که عمدتا برخی از آن مربوط به غیر از برجام است. پس تحریم برداشته شده اما اینکه امریکایی بدعهدی کردند حرف درستی است.

 

وی افزود: isa تحریم جدید نیست اجرا هم نشده، بلکه تمدید تحریم های قبلی است. لذا اگر اجرایی می شد از نظر ما نقض برجام صورت می گرفت. من جمله ای در 16 آذر گفتم که صدا و سیما گاهی  زیادی خلاصه می کند من در آن سخنرانی گفتم اگر آمریکایی ها تمدید isa  را بلااثر نکنند این نقض فاحش برجام است. دولت آمریکا با فشارهایی که جمهوری اسلامی ایران به آمریکایی و 1+5 وارد کرد، دو کار کرد. ابتدا  قانون تمدید تحریم ها را که که کنگره تصویب کرد را رئیس جمهور این کشور امضا نکرد. وظیفه اش این بود که وتو کند. نکته دوم این بود که بلافاصله تحریم ها را بلااثر کردند که اگر بلااثر نمی کردند ما آرام ننشته بودیم. خیلی برنامه ها داشتیم در عین حال تخلف بود. ما در برابر خلف وعده اقدام کردیم نمونه آن هم دستوری که من به وزیر خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی دادم است. بنابراین این قدم ها نسبت به isa برداشته شده است.

 

رئیس جمهور در پاسخ به سوال یکی دیگر از شبکه‌های تلویزیونی خارجی که درباره وعده قبلی رئیس جمهور درمورد بهبود روابط ایران با اعضای شورای همکاری خلیج فارس و تشنج امروز ایران و عربستان و اخباری مبنی بر میانجی‌گری عراق در این زمینه پرسیده بود گفت: سیاست جمهوری اسلامی خصوصاً دولت یازدهم روابط نزدیک با همسایگان به ویژه با کشورهای اسلامی بوده است. کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز از این مسئله مستثنی نیستند. آنان نیز همسایگان جنوبی ما هستند و ما همیشه روابط خوب را با آنان نیز می‌خواستیم و تلاش ما بر این بوده که روابط‌مان بهتر باشد.

 

روحانی با بیان اینکه عربستان سعودی خود مشکل را آغاز کرد، گفت: از حمله به یک کشور همسایه که هیچ مبنایی نداشت، امروز هم هیچ مبنایی ندارد. به نفع منطقه و عربستان است که هرچه سریع‌تر این حملات را به کشور عزیز و برادر یمن قطع کند و همچنین مداخلاتی که در بحرین و در موضوع تروریسم در منطقه دارد.

 

وی با بیان اینکه ما با عربستان به عنوان یک کشور مسلمان و همسایه از نظر روابط دوجانبه مشکلی نداریم که بخواهیم حل کنیم، گفت: مشکل ما مربوط می‌شود به تجاوز عربستان به یمن، به مداخلات عربستان در بحرین و مداخلات و برنامه‌هایی که در منطقه دارد.

 

رئیس قوه مجریه ادامه داد: ما در گذشته با عربستان مذاکراتی داشته‌ایم، راجع‌به مسائل مختلف بود تا اینکه مسئله اعدام شیخ نمر و بعد از آن مسئله سفارت پیش آمد. البته روابط را خود عربستان به صورت یکجانبه قطع کرد، در حالی که ما خواستار قطع رابطه نبودیم.

 

رئیس‌جمهور اظهار داشت: از آن زمان تا امروز کشورهای مختلفی آمدند تا بین ایران و عربستان میانجی‌گری کنند از جمله کویت و عراق و شاید 10 کشور دیگر هم در این خصوص بودند. ما امیدواریم ریشه‌های این مسئله حل شود؛ چراکه ما می‌خواهیم در منطقه صلح و ثبات باشد.

 

روحانی با بیان اینکه ایران قصد ندارد در مسائل داخلی عربستان مداخله داشته باشد، گفت: ایران نمی‌خواهد عربستان از صحنه سیاسی منطقه حذف شود و نه می‌خواهد عربستان نقشی که استحقاقش را دارد، نداشته باشد، اما وقتی عربستان به یک کشور مظلوم همسایه خود، تجاوز، بمباران و مداخله می‌کند و تروریست‌ها از منابع مالی و تسهیلاتی او استفاده می‌کنند، اینها مشکل‌آفرین است. این موضوع نه‌تنها برای ایران بلکه برای کل منطقه است.

 

وی افزود: امیدواریم مسئولان عربستان راه درستی را در این زمینه انتخاب کنند، اگر عربستان تصمیم درستی اتخاذ کند، ما حاضریم به این کشور در مسئله یمن، در مسئله منطقه و در کل منطقه ثبات و وحدت بیشتر، کمک کنیم.

 

روحانی در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون اقدام ویژه و جهشی دولت برای حمایت از تولید و هدایت نقدینگی گفت: دولت در تلاش برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، خوشبختانه برجام فضای فعالیت برای اقتصاد مقاومتی را آسانتر کرد. برجام یک سرمایه‌گذار و یک تولیدگر نیست، بلکه فضا را آماده می‌کند و موانع را برمی‌دارد.

 

وی افزود: اولین کاری که امسال در حوزه اقتصاد مقاومتی صورت گرفت، در مسئله نفت و گاز بود. اینکه تولید نفت از 2 میلیون به 3 میلیون بشکه برسد و صادرات نفت ما از یک میلیون بشکه به بالای 2 میلیون بشکه برسد، کار ساده‌ای نیست. همچنین در پتروشیمی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است. اقتصاد مقاومتی همین است که تولید بالا برود، صادرات بیشتر شود و اشتغال بیشتر شود.

 

رئیس‌جمهور با اشاره به خودکفایی در تولید گندم گفت: پیش‌بینی امسال ما این بود که خرید 8 میلیون تن گندم به 10 میلیون برسد که امروز 11.5 میلیون تن گندم خریداری کردیم، در حالی که بالای 14 میلیون تن گندم تولید شده است و تولیدات کشاورزی ما از 97 میلیون تن به 117 میلیون تن رسیده است.

 

روحانی در خصوص تولید خودرو نیز گفت: جهش‌های خوبی در ماه‌های اخیر در این حوزه صورت گرفته است، ازجمله ساخت مشترک داخل و خارج که در پایان اسفند امسال آغاز می‌شود که 30 درصد آن نیز به خارج صادر می‌شود.

 

وی پیرامون خرید هواپیما نیز گفت: خرید هواپیما صنعت گردشگری ما را به حرکت درمی‌آورد. بعضی می‌گویند خرید هواپیما برای مردم چه خاصیتی دارد. این درحالی است که خرید هواپیما برای راننده تاکسی، برای مغازه‌دار، برای هتل‌دار و برای همه کسانی که در مسئله گردشگری فعالند، خاصیت دارد.

 

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه صنعت هوایی یکی از پایه‌های صنعت گردشگری است، گفت: مردم ایران می‌خواهند در حوزه هوایی پول‌شان را به شرکت‌های دیگر بدهند و در سال 4 تا 5 میلیارد دلار پول ملت به جیب شرکت‌های هواپیمایی همسایه برود؟ حال مردم ما یک هواپیمای سالم و تمیز سوار شوند، مشکلی داریم؟ بعضی انگار مشکل دارند و می‌گویند ما باید هواپیمای کهنه سوار شویم، خب، شما بروید کهنه سوار شوید. خود این خرید یک تحول در اشتغال و زندگی مردم است.

 

برجام به نفع آمریکاست اما نمی فهمد

 

رئیس جمهور بیان داشت: ممکن است باز هم در آینده شاهد بدعهدی هایی باشیم اما این که چه طور توافق را انجام دادیم مکانیزم خاصی دارد. بر مبنای این مکانیزم عمل کردیم و خواهیم کرد. به نظر من  تحریم ها برداشته شده البته در زمینه بانکی باید تلاش کنیم. آمریکایی هم، بدقلقند و هم بدعهدی کردند، ما باید خودمان را برای شرایط مختلف آماده کنیم. اما نسبت به آینده نیز امیدواریم. برجام چیزی نیست که یک فردی بخواهد بگوید من خوشم نمی آید. خیلی ها ممکن است از خیلی چیزها خوششان نیاید. این خیر است برای آمریکا، اما او نمی فهمد. برجام یک فضای جدیدی را در دنیا به وجود آورده و به ضرر کسی هم نیست، این برد-برد به نفع همه است. برجام چیزی نیست که به راحتی کسی و دولتی آن را نقض کند ما این مسیر را ادامه می دهیم و باید تدبیرمان را به کار ببندیم. بعضی ها شب می خوابند و صبح منتظر به هم خوردن برجام هستند، هر شب یک مقاله ای می نویسند که برجام نمی ماند، یک عده ای بودند در طول این ده بیست سال اخیر هر چه پیش بینی کردند بر عکس در آمد. اما باز هم پیش گویی می کنند این در حالی است که پایه های برجام مستحکم است. باید حواسمان نسبت به افراد و دولت های روبه رومان جمع باشد باید از این فضای به وجود آمده برای کشور و مملکت بهتر استفاده کنیم.


روحانی در پاسخ به این سوال که چه تدابیری اندیشیده اید اگر ترامپ تصمیم بگیرد مجددا در مورد برجام مذاکره کنند، گفت: آن چه در طول این سه سال و نیم از دوره دولت یازدهم که بیش از شش ماه باقی مانده دو سه پروژه از همان روز اول برای ما مهم بود که باید آن را کامل کنیم. مقصودم پروژه های عمرانی نیست دولت در زمینه اقتصاد تلاشش این بود که یک محیط آرام اقتصادی را به وجود بیاورد و نگذارد نوسان های شدید در اقتصاد ایجاد شود. در زمینه تورم تلاش کردیم این روند کاهنده باشد و تداوم پیدا کند و تورم تک رقمی را ادامه دهیم. باید روزانه در زمینه رشد اقتصادی مراقبت کنیم. تلاش ما براین بود که از رکود خارج شویم که شدیم اما در بعضی از بخش ها مشکل داریم. بخش ساختمان اما در زمینه اشتغال یک حرکت خوبی صورت گرفت یعنی در دو سال گذشته هر سال 700 هزار شغل درست شده است که به نظرم کار مهمی بوده این روند را باید با شدت بیشتری ادامه دهیم.

 

وی ادامه داد: باید اقتصاد مقاومتی که مد نظر مقام معظم رهبری است نهایی کنیم باید از فضایی که برجام به وجود آورده استفاده کنیم. ان شالله ملت ما به خوبی از این فضا استفاده کند. امروز سرمایه گذاری های مهمی شروع شده که باید این سرمایه گذاری ها تکمیل شود. در بخش های مختلف همین مسئله ساخت ماشین، لوکوموتیو و ریل، هواپیما و بنادر با مشارکت شرکت های خارجی،اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است. توسعه بنادر در چابهار تا پایان این دولت حتما افتتاح خواهد شد که کار بسیار عظیمی است. یکی از چیزهایی که دولت از اغاز دنبالش بود ایجاد وحدت و اتحاد میان جامعه بود ما همه باید تلاش کنیم این وحدت در جامعه به وجود بیاید و نگذاریم شکاف و اختلافات اضافه شود. در مسائل قومیت و مذهبی این دولت تلاش زیادی کرده که این پیوستگی اقوام را بیشتر کند. در این زمینه همچنان دولت تلاش می کند فضای آموزشی و علمی را هموار کند شرکت های دانش بنیان کار بزرگی انجام می دهند.   شرکت های دانش بنیان حدود 20 هزار میلیارد تومان درآمدزایی دارند به معنای اینکه تحول بزرگی در تولیدات دانش بنیان صورت گرفته است.

 

روحانی تصریح کرد: کار اصلی ما شرکت های دانش بنیان است.  راهی که پیش گرفته ایم مبنی بر ایجاد فضای آرام اقتصادی، رشد و اشتغالزایی ادامه می دهیم. همچنین در فضای سیاست خارجی روابط مان با دنیا و کشورهای منطقه  را ادامه می دهیم.  ان شالله اخلاق حسنه در فضای فرهنگی و اجتماعی استقرار پیدا کند که از اول قول ما احیای اخلاق بود و در تلاش هستیم تا این فضا را در شش ماهه باقی مانده از عمر دولت ادامه دهیم.


وی در خصوص ثمربخش بودن مذاکرات آستانه قزاقستان گفت: با تلاش ایران، روسیه و ترکیه آتش بس برقرار شد. اینکه این سه کشور قدرتمند قادر به برقراری آتش بس در حلب و کل سوریه با گروه هایی که امروز در این کشور می جنگند هستند به معنای صاحب نفوذ بودن آن است. و این که با دعوت این سه کشور گروه های مسلح آماده شدند در آستانه با دولت مذاکره کنند پس قدم اول این کار موفق بوده این که شما اشاره کردید دیگرانی که در مسئله سوریه از گذشته فعالیت می کردند در آستانه نیستند بعضی از کشورها فعالیتشان مخرب بوده و به تروریست ها کمک می کردند، که امروز نیستند اما در عین حال به نظر ما آن چه مهم است این که گروه هایی می خواهند با دولت در قدم های اولیه به توافق برسند. اگر اجلاس آستانه اولین قدم موفقیت را به دست بیاورد باید برای به نتیجه رسیدن ادامه یابد.

 

روحانی افزود: نظر و خواست ایران این است که آتش بس و مذاکرات ادامه یابد و موفق شود و همچنین در مراحل بعدی مبارزه با تروریسم، داعش و جبهه النصره ادامه یابد و در نهایت سوریه بتواند به یک ثبات و استقراری برسد که در آن ثبات شرایط را برای یک انتخابات واقعی و تحول برای آینده سوریه محقق کند.


رئیس قوه مجریه در پایان خاطرنشان کرد: از همه رسانه ها و خبرنگاران و مسئولین که در جلسه هستند سپاسگذار هستم  و عذرخواهی می کنم که فاصله این مصاحبه رسانه ای طولانی شد امیدوارم بتوانیم در آینده جبران کنیم، اگر کفاره ای بود پرداخت کنیم و جلسات بیشتری بگذاریم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ن
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۳
11
0
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۰
من که شخصا تمام اثرات برجام رو دارم در منزلم میبینم
خیلی عالیه
عینکم چند وقتی شکسه پول ندارم برم تعمیرش کنم!!!!
6
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۹
با این حساب وضع عینک فروشی ها هم خیلی خوب میشه چون ظاهراً همه ملت باید برند عینک بخرند
11
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰
آقا این عینکایی که رییس جمهور میگه کجا می فروشن؟!
کور شدیم اینقدر اثرات برجام رو دیدیم!
8
0
saeres
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۱
کلا میامد میگفت همینه که هست هرکی مشکل داره تا خرداد 96 باید صبر کنه بهتر نبود
4
0
ars
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۱
با نانوسکوپ هم نمیشه در ایران پیشرفت اقتصادی دید فقط میشه ربا و نزول به اسم بانکداری اسلامی دید. البته میشه یتن ریزی و تعطیل کردن برنامه هسته ای رو دید.
8
0
کازرونی
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۲
عینک دیدن رشد اقتصادی وارد شد فروشگاه عمو فری شرق میدان پاستور
9
0
ناشناس
Sweden
۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۷
ماشاء الله به این همه اعتماد به سقف.
9
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۰
توکه راست میگی...
همه دروغ میگن...
#خسارت_محض
9
0
سهیل
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۷
به حال این ملت باید گریست.
8
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۶
عینکتو بردار دو تایی نبینی!
5
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۴
کاش ازش سوال می کردند در ایران زندگی می کند ؟
5
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۰
از کتاب تماس چه خبر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۱
با این که رهبری گفته اند تمدید تحریم هایی که مدت آن سر آمده (داماتو) نقض برجام است ایشان هنوز هم میگویند نقض برجام رخ نداده!!!
5
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۴
ضمنا قبل از همه رهبری فرموده بودن که اگر قانون داماتو تمدید بشود نقض برجام است. حالا بعد از صحبت ایشان وقتی سخنگوی گستاخ و بی ادب وزارت خارجه لفظ «قانون داماتو» را مسخره می کند یعنی ...
2
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۱
حجت الله عبدالملکی
مسئولان برجام ایران در نشست کمیسیون مشترک برجام برای پیگیری نقض_برجام از سوی آمریکا به یک بیانیه مطبوعاتی رضایت دادند!جلسه کمیسیون مشترک برجام به ریاست هلگا اشمیت به درخواست ایران برای بررسی شکایت ایران از نقض برجام امروز تشکیل و به یک بیانیه مطبوعاتی اکتفا شد!
این بیانیه هیچ چیز را درست نمی کند، چون آمریکایی ها نپذیرفتند که برجام را نقض کرده اند.حالا تکلیف چیست و گام بعدی کدام است؟! واقعیت این است که هیچ گام دیگری برای ایران وجود ندارد!
براساس متن برجام (بندهای 36 و 37) و متن قطعنامه 2231 (بندهای 11 و 12)، پافشاری ایران بر شکایت خود باعث ارجاع شکایت به شورای امنیت سازمان ملل (پس از پانزده روز) خواهد شد که 30 روز پس از آن، قطعنامه 2231 به طور خودکار لغو و شش قطعنامه ت
2
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۲
حالا سه سال و نیم از آن هشدار گذشته است و آن پیش‌بینی و هشدار، عینا تحقق یافته است! نه از وعده صد روزه خبری هست و نه از بازگشت اعتبار و ارزش به پول ملی‌! نه از گشایش اقتصادی و نه از آن سخن فراموش نشدنی که رئیس‌جمهور در جریان تبلیغات انتخاباتی گفت: «آنچنان مردم را از در آمد سرشار می‌کنیم که اصلا این 45 هزار تومان یارانه به چشمشان نیاید»! و خلاصه از هیچ یک از آن وعده‌ها خبری نیست!
1
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۳
رهبر معظم انقلاب در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی‌، سخنانی بیان کردند که امروز می‌تواند برای رمز‌گشایی به ما کمک کند. ایشان با اشاره به مناظرات و تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری 92 فرمودند: «‌وعده‌های نشدنی ندهید! من به نامزدهای گوناگون عرض می‌کنم جوری حرف بزنید که اگر در خرداد سال آینده نوار امروز شما را جلوی خودتان گذاشتند یا پخش کردند، شرمنده نشوید؛ جوری وعده بدهید که اگر چنانچه آن وعده را بعداً به رخ شما کشیدند، «مجبور نباشید تقصیر را گردن این و آن بگذارید که نگذاشتند، نشد». کاری را که می‌توانید انجام دهید، وعده بدهید....»
3
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵
نامه شاه به مراجع تقلید
آقایان مراجع به نصیحت رعیت بپردازند و در کار ما دخالت نکنند.
نوبخت سخنگوی دولت تدبیر و امید: در پاسخ به واکنش ائمه جمعه به FATF
ائمه جمعه به قراردادهای دولت کاری نداشته باشند ودخالت نکنند
امام خمینی (ره)از شر محمد رضا خلاص شدیم لکن از شر تربیت یافته گان غرب به این زودیها خلاص نخواهیم شد
3
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۶
«جی سولومن»، خبرنگار شناخته شده نشریه وال استریت ژورنال پس از این که شنید، رئیس‌جمهور محترم کشورمان پس از این همه عهد‌شکنی آمریکایی‌ها باز هم از برجام دفاع می‌کند و در توضیح چرایی دفاعیاتش هم می‌گوید: « اگر برجام نبود...حداکثر می‌توانستیم حقوق کارمندهایمان را بدهیم و کار دیگری نمی‌توانستیم انجام دهیم.» توییت کرد: «واضح است که تیم مذاکره‌کننده اوباما نمی‌دانسته چه اهرم‌های دیگری در اختیار داشته است.»(!)
رادیو فرانسه هم 19 مهر 1392 پس از مشاهده چنین مواضعی بود که نتیجه گرفت «ارزیابی غرب از وضعیت کنونی دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی می‌بیند. برپایه این جمع‌بندی اگر خریدار صبور باشد، شرایط فروشنده را دشوارتر می‌کند و در همان حال قیمت فروش را ک
1
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۱
جناب عراقچی حضرت امام (ره) فرمودند هر موقع دیدید دشمن از شما تعریف می کند بدانید که یک عیبی در کارتان است ۵ کشور قدرتهای بزرگ چون دیدند نمی توانند تمام دانشمندان ما را ترور کنند با برجام تمام دانشمندان ما را ترور کردند دیدید چطور دانشمندان ما را یکسره بیکار کردند جمع شدند تا طوری ما را نا کوت کنند تا ما نفهمیم البته بزرگان ما فهمیدند ولی کوچکان ما نفهمیدند و بعض از کوچکان ما هنوز هم نفهمیده اند که چه کلاه یزرگی بر سر ملت ایران رفته است باید هم قدرتهای بزرگ تبریک بگویند چون به مقاصد شوم خود رسیده اند باید تبریک بگویند البته هر دورانی نسل خود را می طلبد نسل قدیم برود برای نسل جدید در حال حیات قرارداد با خارجی ها ببندد همیشه کلاهش پس معرکه است بروید نهج البلاغه را مطالعه کنید ببینید حضرت علی
3
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
حالا همه تشکرگردند و تقدیر که شجاعانه و صادقانه !! به به !!چه چه!! ضرر و زیان چی !! ای مجلسیان این همه داد و هوار در مجلس برای همه نمایندگان چی !! این همه قسم جلاله گروه برجام چی !! در آخر گوش ندادن به فرمایشات بزرگان چی !! چرا نصیحت پذیر نیستید چرا نصایح بزرگان را اهمیت ندادید این همه مخارج رفت و آمد چی !! یادش بخیر حضرت علی(ع) شمع بیت المال را خاموش میکرد زمانی که کار شخصی داشت و برادرش عقیل از حضرت علی(ع) از بیت المال زیاده از حق خود خواست حضرت علی(ع) آتش را نشان داد وای بر شما به خدا چه جوابی خواهید داشت به شهدا چه جوابی خواهید داد به خانواده های شهدا چه جوابی خواهید داد و به فرزندان و نسل های بعدی خود چه جوابی خواهید دا به قول حضرت امام حسین (ع) اکر دین ندارید لا اقل آزاد مرد باشید
3
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۳
امام خمینی (ره) ابر قدرتها دوستانشان را قربانی میکنند. با توسل به آمریکا ضعف و ناتوانی خود را بر ملا نسازید و از گرگها و درنده ها برای شبانی و حفظ منافع خود استمداد نطلبید. ابر قدرتها آن لحظه که منافعشان اقتضاء کند شما و قدیمی ترین وفا داران و دوستان خود را قربانی می کنند پش آنان دوستی و دشمنی و نوکری وصداقت ارزش و مفهومی ندارد
1
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۷
حاج حسین شریعتمداری گفت باید به این نکته نیز توجه داشت که در تمامی طول مذاکرات هسته‌ای، آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا در مخالفت با جمهوری اسلامی ایران و خصومت علیه کشورمان، اشتراک نظر داشته‌اند، به بیان دیگر؛ در بند مورد اشاره (بند 4 از فصل مربوط به تصمیمات)، حریف عبارت «یا 5 رأی مثبت اعضاء برجام» را با دقت و به گونه‌ای کاملا حساب شده جای داده و با این ترفند واژه «اجماع» را خنثی و بی‌اثر ساخته است. به بیان دیگر، واژه «اجماع» فقط یک ترفند برای فریب بوده است که این فریبکاری متاسفانه موثر نیز واقع شده است!
0
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۷
برجام چی شددر بند 4 از فصل تصمیمات کمیسیون مشترک، آمده است تصمیمات کمیسیون با اجماع و یا 5 رای مثبت اعضاء اتخاذ خواهد شد. در این جمله که با زیرکی حریف - بخوانید با شیادی و شارلاتان‌بازی حریف - گنجانده شده است، دقت کنید. «اجماع یا 5 رای مثبت»! اگر اجماع مورد‌نظر بوده است، دیگر 5 رای مثبت غیر از کلاهبرداری چه مفهوم و معنایی می‌تواند داشته باشد؟! «اجماع» و «5 رای از 8 رای» با یکدیگر در تناقض هستند. اجماع در فرهنگ حقوقی به معنای رأی مثبت یا منفی تمامی اعضاء است، بنابراین چرا بعد از قید «با اجماع»، عبارت «یا 5 رأی مثبت آمده است»؟! حریف کهنه‌کار عدد 5 را کاملا حساب شده انتخاب کرده و در متن گنجانده است. چرا؟! زیرا، اگر قرار بر اجماع بود، رأی منفی ایران یا چین و روسیه می‌توانست مانع از رسیدن به ن
1
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸
حریف کهنه‌کار عدد 5 را کاملا حساب شده انتخاب کرده و در متن گنجانده است. چرا؟! زیرا، اگر قرار بر اجماع بود، رأی منفی ایران یا چین و روسیه می‌توانست مانع از رسیدن به نتیجه‌ای باشد که علیه کشورمان است ولی غربی‌های شارلاتان 5 رأی مثبت را ملاک قرار داده‌اند. از این روی، اگر مصوبه‌ای علیه کشورمان باشد، کافی است، 5 عضو کمیسیون مشترک یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و نماینده اتحادیه اروپا، به آن رأی مثبت بدهند! در این حالت، رأی منفی ایران و یا رأی منفی احتمالی چین و روسیه نیز در جلوگیری از تصویب آن بی‌تاثیر خواهد بود.
0
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۰
حاج حسین تشکر می کنم که یاد آوری کردی به جناب روحانی این را که بابا مردم را کودکان فرض نکن این قدر بی احترامی به ملت خوب نیست آه مردم آخر می گیره برجام آفتاب تابان معجزه قرن مساوی آزادی خرمشهر که خداوند به حضرت امام (ره) رحمت واسعه عنایت فرماید که فرمود خرمشهر را خدا آزاد کرد در جنوب خرمشهر از دست دشمن آزاد شد ولی در مرکز کشور(اراک به فرمان دشمن محل فعالیت بتن ریزی گردیددر نطنز به دستور دشمن سانتریفیوژ ها ی فعال به انبار منتقل شد در کشور اورانیوم غنی شده بیست درصد به فنا رفت جناب روحانی این چه سنخیتی دارد با آفتاب معجزه آزادی خرمشهر
2
0
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۱
دقیقا در شرایطی که فصل پاسخگویی مدعیان و مدافعان برجام فرا رسید و هر روز برگی دیگر به دروغ بودن وعده های برجامی بر ملا می شد، بعیدی نژاد که رئیس کمیته تخصصی و کارشناسی برجام بود را بدون هیچگونه دلیل خاصی به عنوان سفیر ایران در انگلستان فرستادند تا با این حربه، میزان فشارها بر دولت، ظریف و برجام به حداقل برسد.
این تجربه موفقی بود برای دولت، نه مجلس عکس العملی نشان داد، نه رسانه ها و نه هیچ کس دیگری .
1
3
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲
موفقیت در این تدبیر باعث شد که درست در زمان افشای تدبیرهای فساد آور سایر مقامات، عرصه پاسخگویی به صحنه فرار به جلوی دیگر وزرا تبدیل شود .برای مثال دقیقا در شرایطی که وزیر مستعفی یا معزول آموزش و پرورش باید پاسخگوی فساد اخیر 80000000000000 ریالی باشد و فاش کند با این مبلغ ،چند صد نفر را ذخیره نظام !! کرده است و چند ستاد انتخاباتی را تقویت کرد و چند خانواده سیاسی را میلیاردر کرده است؟ به یکباره و چند روز قبل از استیضاح مجلس، از صندلی وزارت پایین کشیده می شود .
باید ببینیم آیا تجربه موفقیت آمیز فرار بعیدی نزاد از روز حساب برجام، بر آقای فانی نیز محقق می شود و ایشان می تواند از صدها سوال فرار کند .
1
5
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۶
دولتی ها برجام برای شما برجام بود ولی برای ملت ایران بر دام بود و مردم را با حرفهای کذایی به دام انداختین همه که بیسواد باشیم الحمدلله خداونداز رگ گردن برای ما نزدیکتر است و ازهمه اسرار آگاه است در شرایط کنونی مروری به سخنان روحانی در همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد در تاریخ دوشنبه 17 آذر 1393 قابل تامل است. به نظر می‌رسد آقای رئیس‌جمهور بهتر است بار دیگر سخنان آن روز خود را بخواند: 1- مبارزه با فساد باید برای مردم ملموس باشد. 2- عقب‌نشینی در برابر فساد ضربه به نهی از منکر و انقلاب است. 3- بزرگترین فسادها از رانت اطلاعاتی شروع می‌شود. 4- با مفسد باید در هر جایگاه و مقامی بدون ملاحظه‌ای برخورد شود.
2
4
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۷
رهبر انقلاب اسلامی، عملکرد دستگاههای فرهنگی را در هر دو سطح «آفندی» و «پدافندی» ضعیف ارزیابی کردند و با تأکید بر اهمیت پرداختن به عرصه‌های متنوع فرهنگی و همچنین در نظر گرفتن انگیزه‌ها و سوابق شخصیتهای فرهنگی، افزودند: آیا نباید مسئولان فرهنگی، آن کسی را که عمرش را در خدمت به دین و انقلاب اسلامی گذرانده به فردی که در تمام عمر خود قدمی در راه دین و انقلاب برنداشته و حتی گاهی ضربه نیز زده است، ترجیح بدهند؟
1
2
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸
نمایندگان شاهین‌شهر و برخوار در مجلس بیان کرد: آیا جای تعجب نیست یک مجموعه مصوبه‌ای که 10 صفحه است 150 ایراد از آن گرفته شود؛ بنابراین مشخص است که زیرساخت این قرارداد اشکال دارد. عضو فراکسیون ولایت تأکید کرد: این قرارداد را دو نفر خانمی که سالیان سال در انگلستان بودند و در آنجا زندگی کرده‌اند به همراه یک فردی که سابقه تنظیم کرسنت را هم داشته تنظیم کرده‌اند و مشخص است این قراردادی که زیرساخت آن بر مبنای تفکر درست نباشد و برخلاف منافع ملی و منافع ایرانیان باشد به کشور لطمه خواهد زد. وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ابطال مصوبه هیأت دولت در خصوص قراردادهای نفتی عنوان کرد: بنده و تعدادی از نمایندگان محترم به‌منظور ابطال مصوبه هیأت دولت شکایتی را به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده‌ایم که باید
2
3
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۹
امام راحل ما -رضوان‌الله تعالی علیه- می‌فرمودند «تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت را چشیده باشند. فقرا و متدینین بی‌بضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعی انقلاب‌ها هستند، ما باید تمام تلاشمان را بنماییم تا به هر صورت که ممکن است خط اصولی دفاع از مستضعفین را حفظ کنیم» (صحیفه امام(ره)- ج 21 ص86). باز هم از حضرت امام(ره) است که؛ «آنهایی که در خانه‌های مجلل، راحت و بی‌درد آرمیده‌اند و فارغ از همه رنج‌ها و مصیبت‌های جانفرسای ستون محکم انقلاب و پابرهنه‌های محروم، تنها ناظر حوادث بوده‌اند و حتی از دور هم دستی بر آتش نگرفته‌اند، نباید به مسئولیت‌های کلیدی تکیه کنند که اگر به آنجا راه پیدا کنند، چه بسا انقلاب را یکشبه بفروشند و حاصل همه زحمات ملت ایران را بر باد دهند.
1
2
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰
حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای به عنوان یک مصداق به قضیه وارد کردن خودروهای آمریکایی اشاره کردند و گفتند: خود آمریکایی‌ها به علت مصرف زیاد و سنگین بودن این خودروها، رغبتی به خرید آنها ندارند؛ حالا در این شرایط ما بیاییم و از فلان کارخانه رو به ورشکستگی آمریکا، خودرو وارد کنیم؟ این جای تعجب فراوان دارد. ایشان افزودند: مدیران و مسئولان محترم در مقابل فشارهای پنهانی که در این زمینه ها وارد می شود، بایستند و جداً نگذارند این قبیل مسائل انجام شود.حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای همچنین با انتقاد از «واردات میلیاردی برخی لوازم غیر ضروری»، به مشکل جدی قاچاق کالاها و اجناس به داخل اشاره و خاطرنشان کردند: به مسئولان دولتهای مختلف، مکرر این مسئله را گوشزد کرده‌ام و آنها نیز می گویند اگر تعرفه سنگین بگذاری
3
15
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰
حرف حساب این است و بس! -----برجام به نفع آمریکاست اما نمی فهمد----
15
1
سربدار
Germany
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۱
مگر کشور قانون ندارد مگر وزیر شما طیب زاده قانون گذاز است چرا جای همه چیز عوض شده است نامه جی یون شین رئیس FATF به وزیر اقتصاد دولت تدبیر و امید و درخواست اظهار رسمی و کتبی اراده سیاسی برای اجرای "برنامه اقدام"، که از سوی طیب نیا اجابت شد. بر اساس برنامه اقدامی که FATF خواهان اجرای آن در ایران است و آقای طیب نیا وزیر اقتصاد دولت یازدهم طی نامه‌ای کتبی به FATF تعهد سیاسی برای اجرای این برنامه داده است، ایران باید تا ژانویه ۲۰۱۸ (دیماه ۹۶) ساز و کار لازم برای تحریم داخلی ۲۳ فرد و ۶۱ نهاد ایرانی مذکور در قطعنامه ۲۲۳۱ را ایجاد کند. این فاجعه، باید از حالت محرمانه بیرون بیاید تا مردم بدانند برجام بانکی چه بر سر امنیت آنان خواهد آورد.
4
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۰
ماها که تو جشن دکتر سلام عینک زدیم بازم چیزی ندیدیم که!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
4
بانوی خراسانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۲:۰۲
اقای روحانی شما که خیلی راست میگی
تاچند روز پیش اب خوردنمون و ازدواج جوونهامون وکارو شغلمون به برجام ربط داشت و حالا هم به هواپیما....
هر دم از این باغ بری میرسد
گل بود ب سبزه نیز اراسته شد
شاعر به جفنگ اید
تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل
ما با راستگو ترین و پاک ترین دولت چهار سال روبرو بودیم
خدایا پایان این دولت را زودتر برسان
جهت تعجیل در تمام شدن این دولت صلوان
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار