به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود، نرخ رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۶ را ۴.۶ درصد برآورد کرده و بر این باور است که این رقم برای سال ۲۰۱۷ نیز ۵.۲ درصد خواهد بود.
بر اساس گزارش چشمانداز اقتصادی جهان ۲۰۱۷، ایران در سال ۲۰۱۷ پس از کشور جیبوتی بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا خواهد داشت؛ بر این اساس نرخ رشد اقتصادی ایران در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب ۴.۸ و ۴.۵ درصد خواهد بود.
بانک جهانی نرخ رشد اقتصادی جهان را در سال ۲۰۱۶ به میزان ۲.۳ درصد برآورد کرد که در مقایسه با سال پیش از آن ۰.۴ درصد کاهش دارد؛ نرخ رشد اقتصادی جهان در سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ میلادی به ترتیب ۲.۷، ۲.۹ و ۲.۹ درصد پیش بینی شده است.
بر اساس اعلام این مرجع جهانی، موتور رشد اقتصادی جهان در سال های ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ کشورهای هند و چین هستند که بر این اساس، نرخ رشد اقتصادی دو کشور هند و چین در سال ۲۰۱۶ را به ترتیب هفت و ۶.۷ درصد برآورد کرد.
پیشبینی بانک جهانی حکایت از این دارد که اقتصاد هند در سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ با سرعت بیشتری توسعه پیدا خواهد کرد و نرخ رشد اقتصادی این کشور در سه سال یاد شده به ترتیب ۷.۶، ۷.۸ و ۷.۸ خواهد بود؛ ضمن اینکه سرعت توسعه اقتصادی چین در طول سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ اندکی کاهش می یابد و در طول این سال ها به ترتیب نرخ رشد اقتصادی ۶.۵، ۶.۳ و ۶.۳ درصد را تجربه می کند.
همچنین نرخ رشد اقتصادی کشورهای پیشرفته در سال ۲۰۱۶ معادل ۱.۶ درصد برآورد شده است و در سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ نیز به ترتیب نرخ های ۱.۸، ۱.۸ و ۱.۷ درصد را تجربه خواهند کرد.
این در حالی است که حسن روحانی چندی قبل رشد اقتصادی در سال ۹۵ را ۷/۴ درصد ذکر کرد. اما بانک جهانی با کاهش این رقم در بهترین حالت آن را ۴/۶ درصد ذکر کرد.