آخرین اخبار:
کد خبر:۵۷۷۷۷۷
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت:

حوزه فعالیت موسسه محکم یکی از دغدغه‌های وزارت بهداشت است

دکتر ایازی در ادامه بیان کرد: خیلی از مردم در سراسر کشور با بیماری های مادرزادی مواجه هستندکه با توجه به اینکه بیشتر این بیماران در نقاط محروم و دور افتاده هستند باید خدمات درمانی مطلوبی به آنها داده شود.

محکم به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید محمدهادی ایازی معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در جلسه مشترک با مسئولان موسسه محکم  گفت: حوزه فعالیت موسسه محکم که حمایت از کودکان با ناهنجاری های مادرزادی است یکی از دغدغه ه ای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی  است.

دکتر ایازی در ادامه بیان کرد: خیلی از مردم در سراسر کشور با بیماری های مادرزادی مواجه هستندکه با توجه به اینکه  بیشتر این بیماران در نقاط محروم و دور افتاده هستند باید خدمات درمانی مطلوبی به آنها داده شود.

 

وی در ادمه بیان کرد: اگر فعالیتها در حوزهایی که موسسه محکم ورود پیدا کرده است توسعه پیدا کند مشارکت های مردمی نیز بیشتر خواهد شد.

 

معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وزارت بهداشت برای توسعه موسسه محکم در کل کشور حمایت میکند تصریح کرد: موسسه محکم باید دامنه فعالیت خود را گسترش دهد و فقط محدود به تهران و استان های همجوار نباشد.

 

وی با اشاره به اینکه موسسه محکم خوب به مردم معرفی نشده تاکید کرد: با معرفی این موسسه مردم انگیزه زیادی برای کمک به پیدا میکنند اما چون شناختی از این موسسه ندارند کمک زیادی هم انجام نمی شود.

 

دکتر ایازی خاطرنشان کرد: موسسه محکم در مقایسه با موسساتی مثل "ای بی"و "اتیسم" کمک های بسیار کمی را از خیرین جمع آوری کرده است که این به دلیل عدم شناخت مردم از این موسسه است.

وی تاکید کرد: فرهنگ سازی در این حوزه بسیار مهم است و مادرانی که باردار هستند حتما باید اقدامات کنترلی را در دوران بارداری انجام دهد تا کودکان بسالمی را به دنیا بیاورند.

 

 دکتر ایازی بیان کرد:  دلیل ایجاد معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت و درمان این بود که زمینه کار خیر را در مدیرت نظام سلامت توسعه دهیم.

 

دکتر ایازی در مورد نقش نهادینه کردن حوزه امور اجتماعی در ارتقای سلامت جامعه گفت: در بحث امور اجتماعی موضوع اصلی مشارکت آحاد هموطنان هست که به فکر سلامت خودشان باشند و یکی از کارکردهای اساسی در این حوزه فرهنگ سازی هست که از خانواده بعنوان کوچکترین نهاد اجتماعی شروع میشود و سپس تمام واحدهای اجتماعی را شامل میشود .

 

وی تصریح کرد: سازمان های مردم نهاد در حوزه سلامت نیاز به پشتیبانی دستگاه های دولتی شامل منابع مالی و تجهیزات و امکانات برای استقرار دارند. همچنین وضعیت نظارت بر این سازمان ها از سوی وزارت بهداشت از مشکلات دیگر است.

ایازی در ادامه افزود: وزیر بهداشت نیز نقطه نظراتشان را در مورد سازمان های مردم نهاد در حوزه سلامت مطرح و اعلام کردند که ما باید بخش عمده تصدی گری های دولتی را به مردم واگذار کنیم و برای این کار باید آن دسته از فعالیت های قابل واگذاری را مشخص گردانیم.

 

معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در وزارت بهداشت مجموعه ای که بتواند امور خیرین را در وزارت بهداشت دنبال کند وجود نداشت گفت: امروز به لطف خدا این مجموعه متولی پیدا کرده و دارای ساختار مشخص شده است واگر خیرو موسسه ای بخواهد کاری را آغاز کند معاونت اجتماعی وزارت بهداشت کار آن را پیگیری خواهد کرد و از آنن حمایت می کند.

 

وی افزود: اگر مردم در هر نقطه از کشور علاقمند باشتد در کار خیر ورود پیدا کنند ما تسهیل کننده کا ر آن ها هستیم و امروز  سازمان های مردم نهاد در کل  دانشگاه های علوم پزشکی متولی پیدا کرده است.

 

وی در پایان اظهار کرد: در چند سال اخیر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی توانسته است از پزشک قانونی مجوز سقط جنین زیر چهار ماه را بگیردکه تا امروز 186 جنین با ناهنجاری که داشته اند سقط شده است که اگر این کار انجام نمی شد الان باید یک آسایشگاه 186 تخت خوابی احداث میکردیم.

 

در ادامه این جلسه دکتر دلشاد مدیرعامل موسسه محکم بیان کرد: یکی از اتفاق های خوبی که در مدت ریاست آقای ایازی افتاد این بود که در هر دانشگاه علوم پزشکی در کشور یک قائم مقام یا معاون برای کار های خیر ، تشکیل موسسات خیریه ، جذب کمک های مردمی و سازماندهی خیریه ها در هر دانشگاه تشکیل شد.

 

وی ادامه داد: در عرصه سلامت هر بیماری که شایع می شود و نیاز به مشارکت های مردمی داشته باشه معاونت اجتماعی ورود پیدا کرده است.

 

 

دکتر دلشاد در خضصوص تاریخچه موسسه محکم گفت: این موسسه در اواخر سال 84 تاسيس شد و در سال 85 فعاليت خود را آغاز كرد. «محكم» از2700 ناهنجاري ثبت شده در آمريكا، تنها موسسه‌اي در دنيا است كه 32 ناهنجاري را تحت پوشش قرار مي‌دهد؛ چرا كه در كشورهاي ديگر هر كدام از ناهنجاريها را دهها موسسه حمايتي پوشش مي‌دهند البته اگر توان مالي «محكم» افزايش يابد، بيماران مبتلا به ناهنجاري‌هاي بيشتري را حمايت مي‌كند

 

وی اضافه كرد: ناهنجاري مادرزادي 5 تا 6 درصد كل تولدها را تشكيل مي‌دهد و اين موسسه 2 تا 3 درصد از مبتلايان به اين ناهنجاري‌ها را حمايت مي‌كند و حتي جنيني كه دچار يكي از ناهنجاريهاي مادرزادي تحت پوشش موسسه است را پوشش مي‌دهد.

 

دکتر دلشاد در ادامه با اشاره به اهداف موسسه( محکم) اظهار كرد: حمايت درماني از كودكان دچار ناهنجاريهاي مادرزادي از جمله اهداف ماست. والدين اين كودكان با يك تماس تلفني با موسسه (محكم) راهنمايي مي‌شوند و شرايط لازم براي پذيرش آنان در بيمارستان‌هايي فراهم مي‌شود كه هم از لحاظ تخصصي و تجهيزات شرايط كافي و مناسبي دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار