اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در دیدار غلامحسین خواجه، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با پروفسور کریستین مایار، قائممقام واحد تحقیقاتی مطالعات زبان آلمانی دانشگاه استراسبورگ فرانسه و بیک باغبانی، استاد زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه، بر لزوم همکاریهای بین این دو دانشگاه تأکید شد.
در ابتدای این نشست که به همت دفتر همکاریهای علمی و بینالملل این دانشگاه برگزار شد، غلامحسین خواجه، بیان کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز با داشتن ۷۰۰ عضو هیئتعلمی دارای ظرفیتهای علمی، آموزشی و پژوهشی بسیاری است که این ظرفیتها میتواند زمینه همکاریهای بیشتر را فراهم کند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به وضعیت استان خوزستان اشاره کرد و افزود: خوزستان قطب کشاورزی، صنعت، انرژی و نفت کشور است. وجود صنایع کلان و همچنین رودخانههای این استان در کنار هممرز بودن با کشورهای همسایه در رشد و توسعه استان مؤثر بوده است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: آثار تاریخی فراوان، وجود اقوام و مذاهب مختلف در استان خوزستان از دیگر مسائل قابلتوجه در استان است.
خواجه عنوان کرد: در حوزه باستانشناسی هم با وجود آثار فراوان تاریخی فراوان در استان خوزستان میتوان با انجام پروژههای مشترک اقدامات مؤثری در این زمینه انجام داد.
در ادامه قائممقام واحد تحقیقاتی مطالعات زبان آلمانی دانشگاه استراسبورگ فرانسه هدف از حضور خود در این دانشگاه را تقویت همکاریهای علمی، آموزشی و پژوهشی بین دو دانشگاه اعلام کرد و افزود: این مسئله میتواند به ارتقای جایگاه هر دو دانشگاه کمک کند.
پروفسور کریستین مایار ادامه داد: خوشبختانه رئیس جدید دانشگاه استراسبورگ علاقهمند بسیاری به ارتباط با دانشگاههای ایران در بخشها و رشتههای مختلف دارد.
استاد دانشگاه استراسبورگ فرانسه گفت: این دو دانشگاه میتوانند در رشتههای اقتصاد، حقوق، زبان، زبان فرانسه، مطالعات فرهنگی شرق و غرب، ادیان، هنر و باستانشناسی همکاریهای گستردهای را داشته باشند.
از جمله دیگر محورهای گفتگوهای این نشست میتوان به تهیهی پروفایلی از دانشگاه شهید چمران اهواز برای ارائه به دانشگاه استراسبورگ، بسترسازی و ایجاد هماهنگی برای بازدید رییس دانشگاه استراسبورگ از دانشگاه شهید چمران اهواز، تبادل دانشجو در مقاطع ارشد و دکتری، تبادل اساتید برای برگزاری دورههای کوتاه مدت، کارگاهها، کنفرانسها و غیره اشاره کرد.
گفتنی است، تاریخچه تأسیس دانشگاه استراسبورگ به قرن ۱۶ میلادی برمیگردد. بیشتر دانشجویان در رشتههایی همچون حقوق، اقتصاد، مدیریت و علوم سیاسی مشغول به تحصیل هستند.
دانشجویان بینالمللی این دانشگاه از کشورهای اتحادیه اروپا، آفریقا، آسیا و تعداد کمتری از آمریکا و اقیانوسیه هستند. «مارتین کارپلاس» دارنده نوبل شیمی در سال ۲۰۱۳، «جولز هافمن» دارنده جایزه فیزیولوژی/پزشکی در سال ۲۰۱۱ و «جین-ماری لهن» دارنده نوبل شیمی در سال ۱۹۸۷ با این دانشگاه در ارتباط بودهاند. دانشگاه استراسبورگ جزو اتحادیه دانشگاههای تحقیقاتی اروپا محسوب میشود.