مددجویان در صورت توانمند شدن از طریق اشتغال و یا بنا به چند عامل از جمله ازدواج، فوت و غیره از چرخه حمایت این نهاد خارج میشوند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست تخصصی مددکاران اداره کل کمیته امداد سیستان و بلوچستان با محوریت اجرای طرح توانمندسازی مددجویی با حضور معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد، مدیرکل، اعضای شورای مدیران، اعضای شورای معاونان، مددکاران و معاونان حمایت و سلامت خانواده ۱۸ شهرستان استان در شهرستان زاهدان برگزار شد.
فاطمه رهبر، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد در این نشست با بیان اینکه جامعه هدف این نهاد به چند دسته تقسیم می شود، گفت: حدود ۶۰ درصد از مددجویان را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دهند که تعدادی از این بانوان قابلیت توانمندی دارند و باید به گونه ای موثر با آموزش هایی برای کسب درآمد هدایت شوند.
وی افزود: گروه دیگری از مددجویان به دلیل کهولت سنی که دارند امکان توانمندی آنان وجود ندارد؛ بخش دیگر هچون کودکان که به نوعی آینده سازان کشور محسوب می شوند و اولویت نخست آنها ادامه تحصیل در مقاطع مختلف است که در تلاش هستیم فقر توانمندی های آنان را تحت الشُعَاع قرار ندهد.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با اشاره به اینکه هم اکنون برخی از مددجویان تحت پوشش مشغول به کار هستند و برخی دیگر را نیز باید توانمند و زمینه ایجاد اشتغال آنان را فراهم کنیم، گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده باید طبق سقف زمانی، ماندگاری مددجو در کمیته امداد مشخص شود؛ در سال های اخیر طبق طرح پالایش مددجویی، قانون برنامه پنج ساله کشور و اقدامات بودجه سال جاری این نهاد باید ۱۰ درصد پالایش انجام و افرادی که پشت نوبت هستند به میزان ۵ درصد به سیستم حمایتی این نهاد وارد شوند، با اجرای طرح پالایش جامعه مددجویان صرفهجویی ۹۰ میلیارد تومانی در هزینه های کمیته امداد محقق شده است که محورهای هزینه کرد ارقام صرفه جویی شده در این طرح به مناطق محروم اختصاص خواهد یافت.
وی افزود: با توجه به نیاز سنجی انجام شده در سراسر کشور ، منابع آزاد شده از این پالایش به بحث تامین جهیزیه و پرداخت اقساط کارگشایی اختصاص یافته است، بنابراین زمانی که بر فرآیند ورود و خروج نیازمندان تحلیل دقیق انجام شود می توان صرفه جویی های محلی را به سمت نیاز های ضروری که در مناطق کمتر توسعه یافته وجود دارد هدایت کرد.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد خاطرنشان کرد: براساس آیین نامه ها، دستورالعمل ها ، برنامه ها و سیاست های مختلفی که در حوزه حمایت و سلامت خانواده این نهاد وجود دارد، موظف هستیم این سیاست ها را مدون و پیگیری کنیم که تاکنون در همین زمینه پنج جلسه برگزار و این سیاست ها نهایی و به استان ها ابلاغ خواهد شد.
رهبر با بیان اینکه در سال جاری بیش از ۲۱۸ هزار خانوار کمیته امداد پالایش شده اند، گفت: مددجویان در صورت توانمند شدن از طریق اشتغال و یا بنا به چند عامل از جمله ازدواج، فوت و غیره از چرخه حمایت این نهاد خارج میشوند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۹ هزار خانوار در ۹ ماهه نخست امسال وارد چرخه حمایتی این نهاد شده اند که تا پایان سال این تعداد افزایش خواهد یافت.