اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سردار نعمان غلامی امروز در سومین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی که به میزبانی دانشگاه علم و صنعت در حال برگزاری است، گفت: تلاش ما این بوده که از ظرفیت بسیج برای پایش 97 هزار و 177 واحد کوچک اقتصاد مقاومتی که طی سال های اخیر در کشور ایجاد شده، استفاده کنیم و در این راستا قرارگاهی تشکیل شده و این امور را پیگیری می کنند.
وی با بیان اینکه واحدهای کوچک اقتصادی با هدف وارد کردن منابع مردم به عرصه اقتصاد ایجاد شدند، تصریح کرد: بسیج با ارائه مشاوره به صاحبان این واحدهای کوچک از آنها حمایت می کند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه بسیج مستضعفین و بسیج سازندگی در حوزه اقتصاد مقاومتی نقش تسهیل گری و کمک به امتداد مردمی دستگاه های دولتی را ایفا می کند، افزود: بسیج نه متولی اقتصاد و نه متولی ایجاد اشتغال در کشور است؛ اما هدف ما این است که با استفاده از ظرفیت مردمی بسیج بتوانیم یک شبکه گسترده مردمی را برای کمک به اقتصاد کشور ایجاد کنیم.
غلامی با اشاره به اینکه شبکه گسترده بسیج متشکل از نیروهای متخصص و دارای انگیزه برای خدمت است، بیان کرد: تجربه درخشان دفاع مقدس که با استفاده از ظرفیت های مردمی ایجاد شد زمینه شکست محاسبات دشمن را فراهم کرد بنابراین اگر در عرصه اقتصادی نیز بتوانیم از ابتکارات و ظرفیت های مردمی استفاده کنیم می توانیم موفق باشیم.
وی با بیان اینکه در هشت سال دفاع مقدس ورود مردم به صحنه باعث شکسته شدن هیمنه استکبار شد، افزود: کشورمان تمام ظرفیت هایی که برای اوج گرفتن در عالم نیاز است در اختیار دارد، بنابراین بسیج در سال 91 در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، فعالیت های خود را با تبیین اقتصاد مقاومتی از طریق شبکه گسترده بسیج آغاز کرد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه یکی از اهداف بسیج در عرصه تحقق اقتصاد مقاومتی این بود که هر فرد جایگاه خود را در این حوزه بشناسد و به صورت انفرادی در امر تولید ورود پیدا کند، افزود: بسیج برای پیشبرد اهداف خود در عرصه اقتصاد مقاومتی ،هیچ گاه به صورت انفرادی عمل نکرده، بلکه تمام هماهنگی ها با دستگاه های دولتی انجام شد؛ به عنوان نمونه در حوزه تامین امنیت قضائی، توافقاتی با وزارت جهاد کشاورزی انجام گرفت و 12 عرصه برای این حوزه پیش بینی شد.
مدلهای مردمی صددرصد ایرانی خوبی برای مهار بیکاری داریم
غلامی با اشاره به اینکه یکی از اهداف ما در معرفی دستاوردهای اقتصاد مقاومتی اشاعه فرهنگ کار در بین جوانان است، چرا که آنها بیشتر به دنبال استخدام بودند تا تولید؛ اضافه کرد: در کشور مدل های مردمی صددرصد ایرانی، بومی و اسلامی داریم که برای مهار بیکاری و آسیب های اجتماعی بسیار موثر بوده اند، اما غریبانه و تنها به مانند سرو در حال فعالیت هستند. به عنوان نمونه در شهر زر رود 18 هزار نفر فقط در حوزه فرش بافی فعالیت می کنند، به گونه ای که هر یک از این افراد در حوزه های مختلف فرش بافی مانند رنگرزی، طراحی و نقشه، پرداخت و بازار فرش فعالیت دارند.
وی به نمونه دیگری از الگوهای موفق تولید در کشورمان اشاره کرد و افزود: شهر ممقان در آذربایجان شرقی 13 هزار نفر جمعیت دارد که 6000 نفر آنها در تولید نخودچی فعالیت می کنند. در واقع این شهر برای تولید محصول خود از 10 کشور نخود وارد می کند و امروز به عنوان پایتخت نخودچی جهان مطرح است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: ایجاد بزرگترین کارخانه نخودچی جهان در شهر ممقان، به هیچ منابع و تسهیلاتی متکی نبوده و با منابع مردمی ایجاد شده است.
غلامی با بیان اینکه در روستای کاج واقع در رزن همدان مردم درگیر تولید قاب هستند، اضافه کرد: در یک روستای استان قم صدها میلیارد تومان گردش مالی در زمینه تولید زغال وجود دارد؛ البته تولید زغال بدون نابود کردن درختان و از طریق ضایعات مبل انجام می شود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به اینکه امروز روستای بیزه شهرستان سبزوار به قطب تولید فلفل قرمز ایران و منطقه تبدیل شده است گفت: تمام زنجیزه تولید فلفل قرمز در این روستا شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه مدل های مردمی اقتصادی خوبی در کشور داریم، اما این مدل ها باید علمی و مستند شود ؛گفت: متاسفانه دانشگاه ها در این موضوع ورود پیدا نکرده اند.
غلامی در ادامه با بیان اینکه یکی از رویکردهای سازمان بسیج سازندگی ایجاد واحدهای کوچک صنایع تبدیلی است، افزود: در این راستا در هر شهرستان چهار تا پنج محصول کشاورزی و زراعی که بیشترین میزان تولید و بیشترین میزان ضایعات را دارند، شناسایی شدند و قرار است که بستر مناسب برای ایجاد صنایع تبدیلی این محصولات فراهم شود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی بیان کرد: به عنوان نمونه شهرستان سمیرم 350 هزار تن سیب تولید می شود که 50 هزار تن آن ضایعات است؛ بنابراین با میثاق نامه ای که بین سازمان بسیج سازندگی و فرماندار سمیرم منعقد شده، قرار است که این شهرستان به قطب تولید سرکه سیب کشور تبدیل شود.
کمک بسیج به وزارت بهداشت برای ارائه شناسه بهداشتی به واحدهای تولیدی کوچک
وی با بیان اینکه یکی از بزرگتین مشکلات واحدهای تولیدی کوچک در کشور ضوابط دست و پاگیر است، تصریح کرد: به عنوان نمونه واحدهای تولیدی کوچک نمی توانند شناسایی بهداشتی از وزارت بهداشت دریافت کنند، بنابراین بسیج اعلام کرده که به کمک وزارت بهداشت می رود تا با ایجاد شبکه در واحدهای تولیدی این واحدها بتوانند راحت تر شناسه بهداشتی دریافت کنند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه ایجاد واحدهای کوچک در تعامل با همه دستگاه ها رویکرد جدید این سازمان است، بیان کرد: علاوه بر فعالیت در حوزه اقتصاد مقاومتی سازمان بسیج سازندگی اقدامات دیگری انجام می دهد که از جمله این اقدامات که اخیرا انجام شده، واکسیناسیون 50 میلیون قطعه طیور در 12 استان کشور بوده است.
غلامی گفت: بنا بر آمار کمیته سقط جنین وزارت جهاد کشاورزی، در حال حاضر میزان سقط جنین دام کشور 25 درصد است و این در حالی است که ما 100 هزار تن گوشت از خارج وارد می کنیم؛ بنابراین اگر آگاهی لازم به دامداران ارائه شود، می توانیم آمار سقط جنین دام ها را کاهش دهیم.
واقعا از این که بسیج وارد این عرصه شده بسیار خوشحال هستم و این راه رو ادامه راه شهدای دفاع مقدس می دونم.
و از همین جا آمادگی خودم رو برای همکاری اعلام می کنم.
یا علی