اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدعلی برخورداری، رئیس دانشگاه علم و صنعت در سومین همایش اقتصاد مقاومتی که امروز در این دانشگاه در حال برگزاری است، در خصوص بحث اقتصاد مقاومتی گفت: رهبر انقلاب امسال را به نام اقتصاد مقاومتی معرفی کردند و در برنامه ششم توسعه در مجلس نیز برای دانشگاه ها در حوزه دانش بنیان پیش بینی های خوبی صورت گرفته است و این نشان از اهمیت اقتصاد دانش بنیان است.
وی افزود: زمانی که شبکه تحلیل گران اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علم و صنعت در حال تشکیل بود، مخالفت های زیادی صورت گرفت، اما کم کم زمینه سازی و فرهنگ سازی آن باعث شد به مرحله ای از پیشرفت برسد. من تصور نمی کنم غیر از دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه دیگری در حوزه اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان با این قوت رشته تحصیلی نداشته باشد، چون این دانشگاه به صورت تخصصی به این رشته ها پرداخته است.
برخورداری ادامه داد: وقتی دانشگاه می خواهد خدمتی را ارائه دهد و اگر بخواهیم خود را بی نیاز کنیم، باید بر مبنای اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان باشیم. اقتصادی موفق خواهد بود که بر مبنای دانش بنیان باشد. قطعا با این رویکرد صنعت رشد می کند و به جلو می رود تا بتوانیم نیاز خودمان را برطرف کنیم.
رئیس دانشگاه علم و صنعت افزود: بعد از توافقات برجام نظر عمده دانشگاهیان این بود که اگر قرار است تحریم ها لغو شود، باید بتوانیم صنعت را به کشور بیاوریم؛ که ما رسما اعلام کردیم که لغو تحریم ها می تواند تهدید هم باشد. ما دانشگاه های کشور به مسئولان راهکار ارائه دادیم. در زمان تحریم محدودیت هایی ایجاد شد و این محدودیت باعث شد یکسری از نیازهای خودمان را تامین کنیم و در صنایع مختلف کشور نیز دستاوردهای زیادی داشتیم .اگر این سرعت ادامه داشته باشد به جای مناسبی می رسیم.
وی ادامه داد: دانشگاهیان پس از توافق برجام نگران بودند که حتما پیش بینی شود برای هر صنعتی که می خواهد خریداری شود، بندی برای انتقال آن سند در قراردادها باشد تا انتقال این فناوری توسط دانشگاه ها و با مشاوره دانشگاه ها صورت گیرد و باید دانشگاه به آن نظارت داشته باشد تا دوباره نخواهیم برای خرید آن صنعت به آن کشور مراجعه کنیم. البته ضرر اصلی در خرید صنعت از سایر کشورها این است که انگیزه های داخلی از دست می رود و مهم این است که ما بتوانیم انتقال فناوری به کشور را داشته باشیم.
برخورداری با اشاره به ایجاد شرکت های دانش بنیان در کشور گفت: ایجاد شرکت های دانش بنیان برای پیشرفت اقتصاد یکی از راه حل هایی است که پیشنهاد شد؛ این شرکت ها از اساتید دانشجویان و متخصصان هستند و دستاوردهای دانشگاهی را به تولید می رسانند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت از ایجاد مدیریت سبز در دانشگاه علم و صنعت خبر داد و گفت: برای بهرهوری انرژی از دو سه سال اخیر مدیریت سبز را در دانشگاه علم و صنعت آغاز کردیم و بخش های دیگر نیز در حال مطالعه است. مهم این است که محققان راهکارهایی ارائه دهند که کل جامعه بتواند از انرژی به صورت بهینه استفاده کند. همچنین دستگاه هایی ساخته شده که مصرف انرژی را کمتر و حرارت را بیشتر می کند و وظیفه دانشگاه است که این تولیدات را داشته باشد.
وی در پایان با بیان اینکه بسیج دانشجویی همیشه در دانشگاه علم و صنعت متولی بوده، یادآور شد: وقتی بحث از انجام کاری در دانشگاه می شود، مسئولان دانشگاه آن را به دانشجویان محول می کنند، چرا که انگیزه بالایی دارند و راندمان کاری بالا می رود.