اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام مهدی نصیری امروز در گردهمایی کانونهای دانشجویی خراسان رضوی که در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، گفت: گاهی اوقات دغدغه ما نسبت به مسائل فرهنگی یک دغدغه فردی است و با توجه به ذهنیات و روحیاتمان ممکن است در راستای فرهنگ دغدغههایی داشته باشم.
وی تاکید کرد: اما دغدغه در حوزه فرهنگ یک دغدغه فردی و شخصی نیست، بلکه معتقدیم فرهنگ در یک جامعه در مسائل اجتماعی و سیاسی دخیل است و هر گاه بخواهیم یک تغییر و تحول اساسی در هر کدام یک از این موارد ایجاد کنیم باید به بحث فرهنگی توجه داشته باشیم.
رئیس نهاد رهبری در دانشگاههای خراسان رضوی بار دیگر با تاکید بر این نکته که تغییر اساسی در عرصههای سیاسی و اجتماعی نیازمند توجه به مقوله فرهنگ است، تصریح کرد: نددر غرب فلاسفه زمینه تغییرات را ایجاد کرد و بعد جامعه به سمت تغییر حرکت کرد، البته نمیتوان در این خصوص مثبت و یا منفی بودن تغییر قضاوت کرد.
ریشه تمامی معضلات در فرهنگ است
حجت الاسلام نصیری ادامه داد: بسیاری عنوان میکنند که معضلاتی چون اعتیاد و طلاق ناشی از مشکلات اقتصادی است و این در حالی است که آمار طلاق در میان قشر برخوردار جامعه بسیار بیشتر از قشر کم برخوردار جامعه میباشد تا بیش از 50 درصد میباشد.
وی با اشاره به این موضوع که نمیتوان تمامی مشکلات را بر گردن اقتصاد انداخت، گفت: نانچه به بررسی دقیق مشکلات بپردازیم متوجه خواهیم شد که ریشه بسیاری از آنان فرهنگی است.
رئیس نهاد رهبری در دانشگاه آزاد خراسان رضوی در ادامه سخنان خود بر فرهنگی بودن انقلاب اسلامی تاکید و تصریح کرد: مردم ما به دلایل فرهنگی و مذهبی قیام کردند، جوانانی هم که در هشت سال دوران دفاع مقدس حضور یافتند به فرهگن توجه داشتند و نه سیاست.
حجت الاسلام نصیری در ادامه اضافه کرد: کانونهای فرهنگی در دانشگاه جزو اولویتهای کاری ماست و بعد از کانونهای فرهنگی، تشکلهای سیاسی دانشجویی مد نظر ماست، البته بنا نیست که این دو را مقابل یکدیگر قرار دهیم.
وی گفت: قرار دادن دانشجویان مقابل یکدیگر نه تنها عاملی در جهت رفع مشکلات نیست، بلکه مشکلاتی را نیز ایجاد میکند.
رئیس نهاد رهبری در دانشگاه آزاد خراسان رضوی افزود: ما در انقلاب اسلامی با دو طیف دشمن درگیر هستیم طیف نخست دشمنان سیاسی هستند و طیف دیگر دشمنان دینی و اعتقادی ما هستند.
حجت الاسلام نصیری ضمن اشاره به این مطلب که چالش امروز ما با کشورهای غربی و عربستان نیز در عرصه فرهنگ است، تصریح کرد: افرادی که تصور میکنند بین ما و آنها جنگی وجود ندارد گرفتار اشتباه هستند، البته به طور حتم نوع جنگ و اسلحهای که برای مقابله باید در نظر گیریم بسیار متفاوت تر است جنگ سخت است.
وی کانونهای فرهنگی- دانشجویی را بهترین ابزار در جنگ نرم خواند و گفت: هیچ کس نمیتواند تاثیر هنر را نادیده بگیرد؛ اما به طور حتم نحوه استفاده از آن بسیار مهم است و باید توجه کنیم که هنر در اختیار چه مفهومی قرار میگیرد.
رئیس نهاد رهبری در دانشگاه آزاد خراسان رضوی ادامه داد: آغاز حرکت اسلام نیز با هنر بود و بخش اعظم اعجاز قرآن در بحث هنر است به طوری که در قرآن هم هنر کلام و هم هنر فصاحت و آوایی به کار رفته است.
حجت الاسلام نصیری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این موضوع که باید هنر در اختیار انقلاب اسلامی قرار گیرد، ابراز کرد: مبانی تفکر غربی دقیقا در فیلمها و برنامههای کودکشان نشان داده میشود به طور مثال چنانچه به کارتون موش و کربه توجه کنید سکولاریسم و پلورالیسم را به وضوح در آن میبینید؛ چراکه گاهی اوقات حق با گربه و گاهی اوقات حق با موش است و به درستی نمیتوان گفت کدام یک بر حق هستند. غرب درصدد است بگوید حق مطلق و شر مطلق وجود ندارد حق هم با شرق است و هم با غرب هم با اسلام است و هم با سایر ادیان و این عین پلورالیسم است.
در ادامه حسین پیمانی زاد، معاون دانشجوی- فرهنگی دانشگاه آزاد مشهد، گفت: انتظار است که بخش عمده مشکلات امروزه در بحث آسیبهای اجتماعی در حوزههای فرهنگی و هنری معالجه شود.
رسالت فعالین دانشجویی در عرصه فرهنگ بسیار سنگین است
وی مباحث فرهنگی را مهم و جزو دغدغهها رهبر معظم انقلاب خواند و ادامه داد: در دانشگاهها بخش عظیمی از مسئله فرهنگ به حوزه فعالیتهای دانشجویی باز میگردد به همین دلیل رسالت فعالین دانشجویی در این حیطه بسیار سنگین است.
معاون دانشجویی- فرهنگی دانشگاه آزاد مشهد در ادامه سخنان خود به توجه کشورهای غربی به عرصه فرهنگی اشاره و خاطرنشان کرد: در کشورهای پیشرفته هزینه در بحت فرهنگ را سرمایه گذاری میدانند.
پیمانی زاد ضمن اشاره به این نکته که ثمره فعالیتهای فرهنگی یک روزه مشخص نمیشود، بلکه نیازمند گذر زمان است، بیان داشت: خلاءای که امروز در مباحث فرهنگی مشاهده میکنید در برنامه ریزی فرهنگی است.
وی در پایان خطاب به دانشجویان با بیان این موضوع که نگران مباحث بودجهای نباشید، دانشگاه ز این لحاظ مشکلی ندارد مشروط به اینکه برنامههایی که اجرا میشود در راستای اهداف فرهنگی باشد، یادآور شد: برنامههای فرهنگی دانشگاه حول دو محور برگزاری برنامههای کیفی و پرمخاطب و فعالیتهای اثربخش میباشد.
کانونهایی موفق هستند که در جهت حل معضلات فرهنگی گام بردارند
در ادامه حجت الاسلام رسولی، مدیر کل دانشجویی- فرهنگی دانشگاه آزاد مشهد بر رسالت خطیری که کانونهای فرهنگی بر عهده دارند اشاره کرد و بیان داشت: کانونی موفق و تاثیرگذار است که بتواند با معضلات فرهنگی و آسیبهای اجتماعی به مبارزه برخیزد و در جهت تحقق ارمانهای انقلاب اسلامی کوشا باشد.
وی بر قانون مندی کانونها تاکید و با بیان این مطلب که دانشجویان بایستی مطالبات خود را بر اساس آیین نامهها و بخشنامههای دانشگاه از مدیران درخواست کنند، تصریح کرد: در این دانشگاه در حال حاضر 25 کانون فرهنگی وجود دارد.
لازم به ذکر است در این گردهمایی 25 کانون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد خراسان رضوی حضور داشتند که این کانونها در قالب پنج کمیسیون به بیان نظارت، مطالبات و انتظارات خود از دانشگاه پرداختند.