کد خبر:۵۸۳۷۸۵
فواد ایزدی در دانشگاه آزاد مشهد:

«می‌توان با آمریکا تعامل کرد»؛ توهمی بود که برخی در کشور گرفتار آن شدند

این کارشناس مسائل سیاسی «می‌توان با آمریکا تعامل کرد»؛ توهمی بود که برخی در کشور گرفتار آن شدند، گفت: این تفکر، تفکری قالب در دولت بود و دولتمردان تصور می‌کردند با دادن امتیاز به این کشور هم او راضی خواهد شد و هم ما، این در حالی بود که امتیاز را دادیم و آنان عقب ننشستند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، فواد ایزدی امروز در کرسی آزاداندیشی «سیاست‌های ترامپ در مورد ایران» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد در دانشکده حقوق این دانشگاه برگزار شد، گفت: سیاست‌های واشنگتن در مذاکره ایران و آمریکا اکنون در حال جواب دادن است و این مهم زمینه‌ای می‌شود که آمریکا اهرم‌های فشار را نسبت به ایران تداوم بخشیده و افزایش دهد.

 

وی ادامه داد: تاریخ سیاست آمریکا نشان می‌دهد آمریکایی‌ها هر زمان که با کشوری مذاکره و توافق کردند رویه بد عهدی را پیش گرفتند؛ تحریم‌ها را افزایش دادند و بر فشارهای خود افزودند.

 

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: تفاوت فرهنگی بین ایران و آمریکا نشان می‌دهد که طرف آمریکایی به لحاظ فرهنگی اینگونه نیست که وقتی طرف مقابش از مواضع خود کوتاه بیاید او هم کوتاه بیاید، بلکه فرهنگی آمریکایی می‌گوید وقتی طرف مقابل از مواضع خود کوتاه می‌آید به این معناست که سیاستش مناسب بوده، بنابراین فشار بیشتری باید وارد آورد.

 

ایزدی با بیان این مطلب که با فرهنگی ایرانی نمی‌توان با آمریکا مواجه شد، گفت: از این رو سیاست برد برد دولت روحانی با آمریکا اشتباه بوده است؛ زیرا آمریکا دنبال توافق برد برد نبود، آمریکا معتقد است صلح با دولت ایران هرگز میسر نمی‌شود، مگر این‌که ایران علاوه بر سیاست خارجی خود سیستم قدرت داخلی خود را نیز تغییر دهد.

 

وی در ادامه سخنان خود به این تفکر در کشور که چنانچه آنچه را که آمریکا بخواهد عمل کنیم این کشور با ما تعامل خواهد کرد را رد کرد و به تغییر سیاست‌های قذافی مطابق با آنچه که آمریکا گفته بود اشاره کرد و گفت: علی‌رغم تمام این تغییرات آمریکا این کشور را هیچگاه به رسمیت نشناخت، مرسی و عرفات نیز به همین وضع گرفتار شدند.

 

وی الگوی تغییر سیاست خارجه و امتیاز دادن به آمریکا را الگویی مناسب ندانست، ادامه داد: مطمئنا آمریکایی‌های تنها به تغییر سیاست‌ها بسنده نخواهند کرد، بلکه آنان از بین رفتن پدیدآورندگان این سیستم را نیز خواهان هستند.

 

این کارشناس مسائل سیاسی شناختن طرف مقابل آن‌گونه که وجود دارد نه آن‌گونه که ما می‌خواهیم بهترین راه برای ارتباط با آمریکا خواند و تاکید کرد: با توهم نمی‌توان با آمریکا ارتباط برقرار کرد؛ متاسفانه توهمی در کشور در خصوص رابطه با امریکا داشتیم که به ضرر ما تمام شد.

 

«می‌توان با آمریکا تعامل کرد» توهمی بود که برخی در کشور گرفتار آن شدند

 

ایزدی «می‌توان با آمریکا تعامل کرد» توهمی بود که برخی در کشور گرفتار آن شدند، تاکید کرد: این تفکر، تفکری قالب در دولت بود و دولتمردان تصور می‌کردند با دادن امتیاز به این کشور هم او راضی خواهد شد و هم ما، این در حالی بود که امتیاز را دادیم و آنان عقب ننشستند.

 

وی در ادامه به پیش فرض‌های آمریکا نسبت به ایران اشاره و خاطرنشان کرد: ایران کشور آمریکا است و تعامل با این کشور در دستور کار نیست، امکان ایجاد تغییر در سیاست‌های ایران و در نهایت سرنگونی جمهوری اسلامی وجود دارد، سیاست تحریم‌های اقتصادی جواب می‌دهد، در دورن نهایت‌های قدرت درون ایران در رابطه با آمریکا تقابل وجود دارد، مشکل اصلی در رسیدن آمریکا به اهدافش در ایران رهبری ایران و نیروهای همسو با ایشان یعنی سپاه  و غیره است، امکان گرفتن امتیاز از ایران و امکان نقض برجام پس از انتخابات آمریکا وجود دارد، پیش فرض‌های آمریکا در خصوص ایران است.

 

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این مطلب که وزیر دفاع ترامپ گفته بود نخستین و دومین دشمن آمریکا ایران است، اضافه کرد: چنانچه اوباما با ایران مذاکره کرد به دلیل اهرم‌های قدرتی بود که ایران داشت و با توافق درصدد بودند این اهرم قدرت را از ایران بگیرند تا در نهایت به سمت دیگر اهرم‌ها بروند.

 

ایزدی بیان داشت: مسئولان قبل از هسته‌ای عنوان می‌کردند که تمامی تحریم‌ها لغو می‌شود بعد از آن گفتند توافقی را امضا نمی‌کنیم که در روز اول تمام تحریم‌ها لغو نشود بعد از آن مسئولان کشور بیان کردند باید در حوزه‌های دیگر نیز با آنان مذاکره کنیم و این سخن سبب شد آمریکایی‌ها تصور کنند که امکان مذاکره در دیگر مسائل با ایران نیز  وجود دارد.

 

وی یادآور شد: چنانچه در تاریخ آمریکا نگاهی بیندازید خواهید دید که آمریکا با سرخپوست‌ها 400 توافق امضا و در نهایت نقض کردند؛ به طور کلی سیاست آمریکا این‌گونه است با تغییر روسای جمهور، توافق‌ها نقض می‌شود.

 

این کارشناس مسائل سیاسی دست نزدن به ساختار تحریم‌ها، باید امکان دسترسی ایران به دلار محدود شود، امکان تحریم‌های علیه بخش‌های مرتبط با سپاه افزایش یابد، سپاه باید در لیست گروه‌های تروریستی قرار گیرد و نیاز است گشایش‌های محدود در تحریم‌ها در آستانه انتخابات سال آینده ایران رخ دهد تا طیف مقابل آمریکا در انتخابات ایران وارد عرصه نشود از جمله راهکارهای آمریکا برای مقابله با آمریکا برشمرد.

 

زور تنها مولفه‌ای است که آمریکا آن را متوجه می‌شود

 

ایزدی با طرح این پرسش که امروز ما باید چه کنیم؟، گفت: فرقی نمی‌کند که ما چه کنیم مهم این است که آنان هیچ گاه از سیاست‌های خصمانه خود کنار نمی‌کشد ما باید به سمت هر چه قدرتمندتر شدن حرکت کنیم؛ چراکه آمریکا تنها زبان زور را متوجه می‌شود؛ زمانی که آمریکا نتواند کشوری را تهدید کند با این کشور توافق سیاسی خواهد کرد.

 

وی بار دیگر با تاکید بر این مطلب مشکل آمریکا با ما هیچگاه برطرف نخواهد شد، ابراز داشت: در ایران چندین دولت تلاش کردند که با آمریکا رابطه برقرار کنند؛ اما نتوانستند.

 

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: برخی در داخل کشور تصور می‌کنند مشکل آمریکا با ما در سیاست‌های ما است و به این نکته که توجه نمی‌کنند که آمریکا با ما دو مشکل دارد که یکی از آنان سیاست‌های ماست و مشکل دوم آنان با ما توانمندی ماست.

 

ایزدی در خصوص امکان استیضاح ترامپ گفت: امکان این اتفاق وجود دارد؛ چراکه نخبگان سیاسی آمریکا این فرد را قبول ندارند که آن امر برای ما هم تهدید است و هم فرصت.

 

لغو برجام توسط ترامپ بعید است

 

وی در پایان با تاکید بر این نکته که لغو برجام به دست ترامپ بعید است، گفت: این توافق نامه برای آمریکا خوب است و آنان از فرصت‌هایی که در این متن است به راحتی می‌توانند بهره گیرند.

 

این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به این پرسش که نفع ایران در جلوگیری از ادامه برجام است یا ادامه آن؟، یادآور شد: با توجه به آنچه که در متن برجام آمده است قطعا ادامه ندادن تبعاتی را برای ما به همراه خواهد داشت، مسئولان قبل از این‌که متن را امضا می‌کردند باید به مشکلاتی که ممکن است امضای آن برای ما ایجاد کند، فکر می‌کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار