کد خبر:۵۸۸۴۷۸
در گرامیداشت «روز وکیل مدافع» مطرح شد:

طرح وکیل خانواده نیازمند فرهنگ سازی است/ هم وکلا باید استقلال داشته باشند و هم نهاد صنفی آنان

مراسم گرامیداشت «روز وکیل مدافع» امروز در دانشگاه آزاد مشهد و با حضور الهام امین زاده، دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی، خوراشادی زاده، رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان رضوی و مسئولان دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد.

  اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، الهام امین زاده امروز در گرامیداشت «روز دکیل مدافع» که در دانشکده حقوق دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، حضرت فاطمه زهرا(س) را مهم‌ترین الگو در رعایت حقوق شهروندی دانست و گفت: ما در بحث نظری پنج آذر ماه سال 92 منشور حقوق شهروندی را ارائه کردیم.

 

وی با اشاره به این مطلب که همه ما باید به حقوق خود واقف باشیم، بیان کرد: در حال حاضر 15 میلیون پرونده در دادگستری‌های ما وجود دارد که چنانچه هر فرد حقوق خود را بداند این اتفاق رخ نخواهد داد.

 

طرح وکیل خانواده نیازمند فرهنگ سازی است

 

دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی گفت: وکلا می‌تواند در عقد قرارداد، ازدواج و غیره به مردم کمک کنند و لزومی ندارد که هر زمان که مردم با مشکل مواجه شدند به وکلا مراجعه کنند به همین منظور طرح وکیل خانواده را مطرح کردیم که نیازمند فرهنگ سازی است.

 

امین زاده با اشاره به این مطلب که طرح بیمه وکالت در دست پیگیری است، با طرح این پرسش که آیا هر وکیلی کار خود را به درستی انجام می‌دهد؟، تصریح کرد: ما در عین حاذق بودن، وکیلی با تقوا می‌خواهیم تا آن حالت بی‌اعتمادی که در ارتباط با وکیل ،به وجود آمده از بین برود.

 

وی با تاکید بر این‌که چندین گروه هستند که وقتی یک نفر در آن حرفه در امانت خیانت می‌کند بر روی تمامی آن حرفه تاثیر می‌گذارد مانند پزشکی و وکالت، تصریح کرد: نمی‌توان گفت وکیلی که حق الوکاله بیشتری دریافت می‌کند حاذق‌تر و وکیلی که حق‌الوکاله کمتری دریافت می‌کند ناتوان است.

 

وکلا باید در محاکم قضایی تکریم شوند

 

دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی بر تکریم وکیل در محاکم قضایی تاکید و به لایحه وکالت اشاره و خاطرنشان کرد: بر روی لایحه وکالت حدود 50 نفر ساعت وقت گذاشته شده و این لایحه جزو محدود لوایحی بود که تمامی تیم دولت در آن حضور داشتند.

 

امین زاده با بیان این نکته که آنچه که نیازمند آن هستیم این است که مردم بیشتر از حقوق خود مطلع شوند به عملکرد کانون وکلا در برخی استان‌ها اشاره و بیان داشت: در استان قم قرار شد میز خدمت و پنجره واحد ایجاد شود تا حق شهروندی مردم تلف نشود و در خراسان رضوی وکلای بسیاری وجود دارند که به کمک به مردم معروف هستند و در سطح کشور شناخته شده‌اند.

 

وی با اشاره به این مطلب که در خوزستان نیز به تمام کشاورزان حقوق کشاورزی آموخته می‌شود، بیان داشت: در حال حاضر به دنبال وکالت تخصصی هستیم ما نیازمند وکلا و قضاتی هستیم که علاوه بر حقوق، مبانی اقتصادی را نیز بدانند.

 

انتظار ما از رئیس جمهور حقوقدان بیش از این است

 

در ادامه مجتبی زاهدیان، رئیس دانشکده حقوق دانشگاه آزاد مشهد گفت: در خصوص ارزش وکیل مدافع جای بحث وجود ندارد و در قرآن هم به این مهم توجه شده است.

 

 وکالت و قضاوت را دو بال عدالت دانست و ادامه داد: قطعا دستگاه قضایی ما نیازمند وجود وکلا است؛ چراکه در تحقق دادرسی‌های عادلانه وکلا نقش بسزایی دارند.

 

رئیس دانشکده حقوق دانشگاه آزاد مشهد با اشاره به این نکته که وکیل مدافع چشم قاضی است، بیان داشت: چراکه با دفاعیاتی که تنظیم می‌کنند دقت و سرعت در رسیدگی به پرونده‌ها تسهیل می‌شود.

 

زاهدیان اضافه کرد: به طور قطع هر زمان که به وکیل بها داده نشده ما شاهد تبعات منفی هستیم و معتقدیم که وکالت نقش والایی دارد و حکومت باید ارزش این جایگاه را بداند و تصمیم گیری‌های که می‌شود در راستای تقویت این جایگاه شود و نه تشکیک در این جایگاه.

 

وی ضمن بیان این مطلب که یکی از ابزارهایی که باعث می‌شود وکیل نقش خود را به درستی ایفا کند بحث استقلال است، ابراز داشت: وکیلی که در دفاعیات خود نگرانی از تهدید نداشته باشد و آزادانه و مبتنی بر قانون نظریات خود را ارائه کند منجر به دادرسی عادلانه می‌شود که همه باید در این خصوص کمک کنند.

 

رئیس دانشگاه ازاد مشهد تاکید کرد: انتظار ما از رئیس جمهور که حقوقدان است بیش از این است و هنوز در انتظاریم و معتقدیم چنانچه رئیس جمهور حقوقدان نتواند در این خصوص کمک کند دیگر امید چندانی نمی‌توانیم داشته باشیم.

 

زاهدیان در پایان یادآور شد: دانشکده حقوق دانشگاه آزاد مشهد هم به لحاظ تعداد دانشجو و هم تعداد استاد بزرگترین و قدیمی‌ترین مجموعه حقوقی شرق کشور است و بیشتر وکلای این شهر از همین دانشکده خارج شده‌اند.

 

ترویج آگاهی بخشی یکی از وظایف کانون وکلا

 

در ادامه عباس شیخ الاسلامی با یادآوری این مطلب که در هفتم اسفند ماه سال 33 طبق لایحه‌ای که مصدق تقدیم مجلس کرد و به تصویب رسید که بر اساس آن کانون وکلا استقلال یافت، بیان کرد: چنانچه وکیل استقلال نداشته باشند و حق فردی ضایع شود متضرر خواهیم شد.

 

وی بر دفاع از حقوق اجتماعی تاکید و تصریح کرد: محیط زیست یکی از حقوق مردم است و وکلا نباید تصور کنند که حق تنها مربوط به یک نفر می‌شود، بلکه حقوق اجتماعی و عمومی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

 

رئیس دانشگاه آزاد مشهد یکی از وظایف کانون وکلا را ترویج آگاهی بخشیدن خواند و گفت: امروز در هر خانواده یک فرد حقوقدان وجود دارد و ما در دانشگاه آزاد مشهد در حال گسترش دادن این امر هستیم.

 

هم وکلا باید استقلال داشته باشند و هم نهاد صنفی آنان

 

در ادامه خراشادی، رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان رضوی با تاکید بر این موضوع که اعتبار دادگستری به حق منع بازداشت غیر قانونی، حق منع تفتیش اماکن خصوصی و غیره است، گفت: حق برخورداری از یک وکیل مستقل مدافع یکی دیگر حقوقی است که مردم باید از آن برخوردار باشند.

 

وی با بیان این مطلب که برای این‌که این حق به معنی واقعی کلمه ظهور یابد باید یک سیستم وکیل مدافع مستقل داشته باشیم، گفت: ما هم استقلال برای وکیل را لازم داریم و هم نهاد صنفی او باید از این استقلال برخوردار باشد.

 

رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان رضوی در پایان خطاب به دانشجویان به ظرفیت رشته حقوق اشاره و خاطرنشان کرد: این رشته ظرفیت خوبی برای اشتغال دارد و دانشجویان باید بدانند که در این رشته علاوه بر وکالت می توانند در زیر شاخه های آن نیز مشغول به فعالیت شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار