به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمیده وحید درباره چگونگی حفظ سلامت کبد اظهار کرد: کبد در مکتب طب ایرانی، از جایگاه ویژهای برخوردار است و همراه با قلب و مغز، 3 عضو اصلی بدن را تشکیل میدهند که در کتب مرجع طب ایرانی از آنها به "اعضاء رئیسه بدن" تعبیر شده است.
وی افزود: مهمترین اصل در حفظ سلامت کبد که در طب ایرانی مورد تأکید قرار گرفته است، تغذیه و رعایت آداب و قوانین صحیح غذا خوردن است.
این رزیدنت طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: پرهیز از نوشیدن آب سرد مخصوصاً در حالت ناشتا و بلافاصله بعد از آمیزش جنسی، استحمام و ورزش شدید و پرهیز از تحمل تشنگی بهمدت طولانی از عوامل حفظ سلامت کبد است.
وحید ادامه داد: پرهیز از نوشیدن آب بین خواب, پرهیز از انجام فعالیت بدنی شدید بلافاصله بعد از خوردن غذا و نیز در حالت خالی بودن معده, پرهیز از مصرف گوشتها و غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو، نان فطیر، برنج کته، حلواهای چرب، رشته آش و کلهپاچه گوسفندی نیز از عوامل حفظ سلامت کبد است.
وی متذکر شد: پرهیز از مصرف نوشیدنیهای خیلی شیرین و خوردن زیاد شیرینیها خصوصاً شیرینیهای غلیظ نظیر برخی شیرینیهای چرب و خامهای موجود در قنادیها نیز از عوامل حفظ کبد است.
رزیدنت طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: پرهیز از مصرف شیرینی در حالت سیری یا نوشیدن آب سرد بعد از خوردن شیرینی, پرهیز از نوشیدن آب سرد پس از مصرف خوراکیهای گرم, پرهیز از خوردن کبابهای خام یا سوخته نیز از عوامل حفظ سلامت کبد است.