هادی مقدم دوست، نویسنده و کارگردان سینمای ایران درباره بازنشر نگاه موضوعی در جشنواره ای با نام «سما» گفت: «براساس شناختی که از مدیران جشنواره دارم، «سما» می تواند در زمینه سبک زندگی الگوهای مناسبی را از طریق سینما به مخاطبان ارائه دهد.»
یکی از کارگردان های فیلم عاشورایی «هیهات» در پاسخ به این که چه پیشنهادی برای برگزاری بهتر جشنواره «سما» در سومین دوره اش دارد، پاسخ داد: «به نظرم باید بخش فیلمنامه در جشنواره «سما» مورد توجه بیشتری قرار بگیرد چون فیلمنامه، پایه و اساس شکل گیری یک اثر هنری است و از طریق فیلمنامه های مناسب می توان آثار ارزنده ای را تولید کرد. از این جهت بخش فیلمنامه نویسی از نگاه مسئولان جشنواره «سما» باید مورد توجه خاصی قرار بگیرد.»
هادی مقدم دوست در تشریح پیشنهاد عنوان شده، گفت: «مدیران جشنواره می توانند از آثار برگزیده فیلمنامه در «سما» حمایت کنند. حمایت کردن فقط از طریق جایزه مادی انجام نمی شود، فیلمنامه های برگزیده می توانند با حمایت جشنواره درمسیر ساخته شدن قرار بگیرند، این اتفاق برای یک فیلمنامه نویس بهترین جایزه است، البته قصد نفی جایزه مادی را ندارم اما فیلمنامه نویسی که برای مسابقات فیلمنامه می نویسد چون هنوز کارش ساخته نشده، مشتاق ساخته شدن کارش است و جایزه مادی او را چندان دلخوش نمی کند.
کارگردان فیلم «سر به مهر» در ادامه افزود: «به نظرم کمک و حمایتی که جشنواره می تواند از فیلمنامه نویس کند فقط یک وجه ماجرا است، وقتی یک جشنواره موضوعی است یعنی دوست دارد که درباره آن موضوع فیلم وجود داشته باشد، خب! پس خیلی خوب است که به فیلمنامه های برگزیده در جشنواره خود کمک کند تا ساخته شود. و البته خیلی هم جالب است که در یک جشنواره ببینیم که سال بعد فیلم نامه های برگزیده پارسالش ساخته شده است.»
جشنواره فیلم «سما» در سومین دوره از برگزاری اش در پی پرتوافکنی به شیوه زیست انسان ایرانی در جهان مدرن امروزی است. جهانی که اقتضائات و رویکردهای متفاوتی نسبت به دیروز داشته اما همچنان مفاهیمی دینی و مواجهه ای اخلاقی با آن از سوی آدمی امر بسیار مقدسی است.
در سومین دوره از جشنواره فیلم «سما» که در بخش های فیلمنامه، مستند، داستانی و پویانمایی برگزار می شود، در زیر مجموعه سبک زندگی اولویت هایی چون «زندگی ساده خانواده سالم»، «جامعه کوشا اقتصاد مقاومتی»، «امنیت فراگیر رفاه همگانی»، «خدمت رسانی کارآمدی ملی» و «عمل انقلابی محرومیت زدایی» مدنظر قرار گرفته و امید می رود هنرمندان جوان و خلاق ایرانی با زاویه نگاهی متفاوت به این مقولات نگاهی هنرمندانه بیفکنند.