به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در این مراسم اظهار داشت: آیت الله بهجت از بندگان مقربی بود که توانست به سرچشمه زلال معرفت دست پیدا کند و در طول هشتاد سال عمر شریف و پر خیر و برکت خویش در این مسیر طی طریق کرده بود.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری؛ تقوا، پرهیزکاری و مراقبت از نفس را از جمله ویژگی های بارز مرحوم آیت الله بهجت عنوان کرد و افزود: شاگردان آن مرحوم می گویند هنگامی که آیت الله بهجت در جلسه های درس خود نقل قولی را مطرح می کرد صاحب آن را بیان نمی نمود، و وقتی از او سوال می شد که چرا نام آن را نمی گوید می گفت شاید آن کسی که من از قول او سخنی را بیان می کنم مقصودش این نبوده است.
وی افزود: این که مجتهد جامع الشرایطی مانند آیت الله بهجت که در محضر استادانی همچون میرزا حسن نائینی(ره) و غروی اصفهانی(ره) و آیت الله بروجردی(ره)، علوم مختلف را فراگرفته و به درجه اجتهاد رسیده بود، در بیان سخن تا این اندازه احتیاط می کند، بسیار قابل تامل است و تکلیف و وظیفه سنگینی را برعهده ما در قبال رفتارمان قرار می دهد.
استاد حوزه علمیه قم همچنین با بیان این که آن چیزی که آیت الله بهجت را به این درجه از کمال رسانده، داشتن قلب عاری از هرگونه انحراف اخلاقی است، افزود: انسان دارای قلب پاک و متصل به اهل بیت(ع) به منبع عظیمی از نور تبدیل می شود.
وی افزود: آیت الله بهجت چنین مسیر و راهی را طی کرد و فارغ از کرامت ها به مقام قرب به امام و سیر در وادی نور رسید و کسی نیز که به وادی ولایت امام راه پیدا کند، دعای او مستجاب و راه رفتنش نیز همه را به یاد اهل بیت می اندازد و حتی نفس کشیدن و حرف زدن او در بین مردم موجب تربیت انسان ها می شود، از این رو آیت الله بهجت نیز بواسطه نوری که از اهل بیت در وجودش تجلی یافته بود این ویژگی ها را در خود داشت.
محمدتقی بهجت از عرفای نامدار و مراجع تقلید سرشناس شیعه در دوم شهریور 1295 در فومن از توابع گیلان به دنیا آمد و در 27 اردیبهشت ماه سال 88 بر اثر عارضه قلبی در قم به دیدار حق شتافت و در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.