کد خبر:۵۸۷۰۹
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي:

انجمن دوستي بين روزنامه نگاران ايران و تركيه تشكيل شود

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ديدار با ارطغرول گوناي، وزير فرهنگ و گردشگري تركيه با اشاره به روابط ديرينه و بيش از نيم قرن دو كشور گفت: انجمن دوستي بين روزنامه نگاران ايران و تركيه تشكيل شود.

به گزارش گروه فرهنگي «شبکه خبر دانشجو»، سيد محمد حسيني توسعه اين روابط را با توجه به مشتركات فرهنگي بسيار طبيعي دانست و اظهار داشت: ايران و تركيه پيوندهاي فرهنگي و تاريخي فراواني دارند و مهمتر از همه اينكه از نظر اعتقاد و باورهاي ديني نيز مسلمان هستند.

وي همچنين با اشاره به ايام دهه فجر و سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در كشور اظهار داشت: معمولا هرساله در اين ايام گروه هاي هنري از تركيه در برنامه ها و جشنواره هاي فرهنگي كشورمان حضوري فعال دارند.

حسيني با اشاره به عضويت دو كشور ايران و تركيه در سازمان هاي اكو و كنفرانس اسلامي بيان داشت: با توجه به مركزيت موسسه فرهنگي اكو در تهران و فعاليت گسترده و موثر آن در مسائل فرهنگي، امسال كشورهاي عضو اكو حضور گسترده تر و فعالتري در جشنواره ها داشتند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به تفاهمات دو كشور در استانبول از آمادگي ايران در زمينه ساخت فيلم هاي سينمايي و اكران فيلم هاي مشترك خبر داد.

وي افزود: هم اكنون در جشنواره تئاتر، اپراي عروسكي با اشعار مولانا، شاعر مورد علاقه مردم تركيه بر روي صحنه است.

حسيني با اشاره به اجراي سمفوني «صلح و اميد» توسط گروه 135 نفره ايراني در پنج كشور اروپا و استقبال گسترده از آنان، پيشنهاد كرد گروه ياد شده در تركيه نيز سمفوني مذكور را اجرا كند.

وزير ارشاد با اعلام آمادگي براي همكاري در زمينه هاي مختلف گفت: به دليل وجود مشتركات فراوان ميان دو كشور خواستار همكاري هر چه بيشتر مباحث فرهنگي هستيم.

وي همچنين پيشنهاد كرد انجمن دوستي بين روزنامه نگاران ايران و تركيه تشكيل شود.

حسيني با تاكيد بر ايجاد كرسي ادبيات ايران در تركيه اظهار داشت: كرسي زبان تركي استانبولي در ايران از سال 1381 در دانشگاه علامه طباطبائي فعال است اين در حالي است كه در گذشته 11 كرسي زبان فارسي در تركيه فعال بود اما اين ميزان اكنون به سه كرسي كاهش يافته است.

وزير ارشاد همچنين از همتاي ترك خود خواست روند دريافت مجوز خريد ساختمان هايي براي مركز آموزش زبان فارسي در آنكارا و نمايندگي فرهنگي ايران در استانبول را تسريع بخشد.

وي گفت: نمايشگاهي از ميراث فرهنگي ايران در تركيه برپا است كه مي تواند مشابه آن در ايران به منظور معرفي استانبول در ايران نيز راه اندازي شود.

حسيني شناخت مردم ايران از آداب و رسوم مردم تركيه و بازديد ساليانه يك ميليون گردشگر ايراني از تركيه را نشانگر توجه مردم ايران به ملت تركيه دانست و خواستار افزايش هرچه بيشتر فعاليت هاي فرهنگي ميان دو كشور شد.

وزير ارشاد همچنين براي اجراي هرگونه طرحي در باره راه ابريشم بين دو كشور ايران و تركيه اعلام آمادگي كرد و گفت: اصفهان نيز در گذشته پايتخت فرهنگي جهان اسلام بوده است.

در ادامه اين ديدا ، ارطغرل گوناي، وزير فرهنگ و گردشگري تركيه نيز با قدرداني از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ايران براي حضوردر مراسم استانبول پايتخت فرهنگي اروپا در سال 2010 به نمايندگي از ايران گفت: انتخاب استانبول به عنوان پايتخت فرهنگي اروپا و مركز فرهنگي در چارچوب حوزه شرق و غرب با داشته هاي فرهنگي و تاريخي صورت گرفت.

وي گفت: براي توسعه صلح و برادري محكمترين و مطمئن ترين پل، پل فرهنگ است و براي استحكام بيشتر آن، مبادله تجربيات مشترك ضروري است.

گوناي با بر شمردن اشتراكات فرهنگي و تاريخي فراوان دو كشور افزود: امروز در ادبيات فارسي كلمات تركي و در ادبيات تركي كلمات فارسي بسياري ديده مي شود.

وزير فرهنگ تركيه افزود: علاوه بر مولانا مشتركات بسيار زياد ديگري در فرهنگ دو كشور وجود دارد مثل شاهنامه فردوسي، بوستان و گلستان سعدي كه به اندازه مثنوي مولانا براي ما شناخته شده است و به همين جهت اعتقاد راسخ داريم كه بايد ارتباطات فرهنگي را بطور روزافزون توسعه دهيم.

وي گفت: دو كشور ايران و تركيه در چارچوب سازمان كنفرانس اسلامي مي توانند پروژه هاي دو جانبه بسياري براي بسط ارتباطات فرهنگي تعريف كنند.

گوناي افزود: يك نمايشگاه موفق از آثار ايراني در موزه «توپ قاپي» برگزار مي شود كه اين روزها به پايان مي رسد و تركيه نيز مي تواند نمايشگاه هاي مشابهي را هم در ايران برگزار كند و يا در زمينه فيلم هم مي توانيم كارهايي مشتركي را انجام دهيم .

اين مقام فرهنگي با اشاره به موفقيت هاي فراوان سينماي ايران در سال هاي اخير افزود: تركيه هم در زمينه سينما روند روبه تكاملي را پشت سر گذاشته است.

وي گفت: همكاري ايران و تركيه نبايد منحصر به مولانا باشد و در زمينه هاي ديگري نيز مثل موسيقي، هنرهاي تجسمي، سمفوني «صلح و اميد» نيز اين همكاري مي تواند وجود داشته باشد.

گوناي افزود: قبل از اين ديدار، با معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان گردشگري و ميراث فرهنگي ايران ديداري داشتيم و صحبت هايي درباره راه گردشگري جاده ابريشم شد كه مي توانيم در زمينه ساخت فيلمي با همين عنوان نيز با يكديگر همكاري نماييم.

وزير فرهنگ تركيه گفت: ما در تركيه فستيوال هاي بين المللي بسيار زيادي داريم كه اگر نمايندگاني از ايران حضور داشته باشند دو كشور مي توانند به لحاظ فني و تكنيكي براي ترسيم راه كار و پروژه مشترك اقدام نمايند. /انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار