کد خبر:۵۸۸۱۶۷

ایران در حوزه زیست ‌فناوری در رتبه اول منطقه قرار دارد/ فاز آزمايشگاهي ۲۰ داروي بيوتكنولوژي در اختيار شركت‌هاي دانش‌بنيان

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری رئیس جمهور از توليد ٣٠ داروي بيوتكنولوژي خبرداد و گفت: توليد ٢٠ داروي ديگر در اختيار شركت‌هاي دانش‌بنيان كوچك قرار گرفته تا فاز آزمايشگاهي را طي كنند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری رئیس جمهور و رئیس انستیتو پاستور در مراسم امضای تفاهم نامه فی مابین سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران که در این سازمان برگزار شد، گفت: این ستاد دو ماموریت کاهش قیمت تمام شده محصول و رقابت‌ پذیری محصول در بازارهای بین ‌المللی را دنبال می ‌کند، چرا که در حال حاضر 16 هزار فارغ ‌التحصیل در حوزه ‌های زیست‌ فناوری داریم. رتبه ایران در منطقه در حوزه زیست ‌فناوری اول و در دنیا رتبه چهاردهم است ولی ما هنوز مشتاق هستیم تا فناوری ‌های زیستی وارد زندگی مردم شود ضمن آنکه بتوانیم تکلیفی را که شورای عالی انقلاب فرهنگی به این ستاد واگذار کرده است، محقق کنیم.

 

وی افزود: بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در سند زیست ‌فناوری مشخص شده است که ایران باید تا افق 1404 به سه درصد بازار زیست ‌فناوری ایران دست یابد. کسب سه درصد بازارهای زیست ‌فناوری حدود 30 میلیارد دلار برآورد می‌شود. خوشبختانه بازار زیست ‌فناوری کشور به بلوغ رسیده است. هر چند که این حوزه مانند سایر حوزه‌ ها گردش مالی مناسبی داشته است، ولی تاکنون نفوذ فناوری در صنعت را نداشته ‌ایم که با امضای تفاهم نامه ‌ای با سازمان صنایع کوچک این امر محقق خواهد شد.

 

قانعی با بیان اینکه حمایت از فعالیت ‌های شرکت‌ های دانش ‌بنیان در حوزه زیست ‌فناوری ضرورت دارد، تاکید کرد: برای این منظور در این ستاد صندوق حمایت از توسعه زیست ‌فناوری ایجاد شده است. در صورتی که شرکت‌ های دانش ‌بنیان محصولی در حوزه زیست‌ فناوری تولید کنند که برای کشور و سلامت جامعه سودمند باشد، این صندوق ریسک محصولات این شرکت را پوشش می ‌دهد تا  این محصولات بتوانند وارد بخش صنعت شوند.

 

وی ادامه داد: این اقدام موجب نفوذ بیشتر فناوری در صنایع می‌شود. تاکنون با پوشش ریسک توسط این صندوق توانستیم مهارگرهای زیستی برای کاهش سم در مزارع، تولید نهال عاری از ویروس با عملکرد بالا و ارائه مدل تغذیه زیستی برای گیاهان را به تولید صنعتی برسانیم.

 

وی اضافه کرد: در دنیا 110 نوع داروی بیوتکنولوژی تولید می‌ شود از این تعداد 50 داروی بیوتکنولوژی برای تولید در کشور انتخاب شد. در حال حاضر از این تعداد 30 داروی بیوتکنولوژی در کشور به مرحله تولید رسیده است و 20 داروی دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.

 

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری رئیس جمهور بیان داشت: برای تولید 20 قلم داروی بیوتکنولوژی دیگر اقدامات لازم انجام شده و همچنین برای این امر یک شتاب ‌دهنده در کرج ایجاد شده است. این شتاب‌ دهنده که مجهز به آزمایشگاه‌ های مجهز است، از شرکت ‌های دانش بنیان برای تولید نیمه ‌صنعتی حمایت می ‌کند.

 

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری با بیان اینکه 8 شرکت دانش‌بنیان در این زمینه فعالیت دارند،‌ یادآور شد: تولید این 20 داروی بیوتکنولوژی ارزش افزوده بالایی خواهد داشت.

 

وی افزود: این ستاد آمادگی دارد تا حمایت از محصولات حوزه زیستی را با پوشش ریسک ادامه دهد. شرکت ‌های فعال در این حوزه در بخش‌ های مختلف زیست ‌فناوری وارد شده‌ اند و توانمندی‌ های خود را به اثبات رسانده ‌اند و ما آماده ‌ایم که خدماتی را به هر صنعتی از هر خوشه ای که آمادگی جذب فناوری با ریسک ‌پذیری از سوی ستاد داشته باشد، ارائه می ‌دهیم.

 

قانعی گفت: تولید ثروت از حوزه ‌های زیستی را از ماموریت های این ستاد است علاوه بر آن ما در جهت به حداقل رساندن مخاطرات زیست‌ محیطی و تولید محصولات رقابتی اقدام کرده ‌ایم و برای هر کدام از این ماموریت‌ ها راهکارهایی را نیز ارائه کرده‌ ایم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: امضای تفاهم نامه همکاری با سازمان صنایع یک تفاهم نامه تشریفاتی نیست با مدلی که امروز در این مراسم ارائه شده است، ما آمادگی داریم تا با بخش‌ های صنعت وارد همکاری شویم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار