به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی یزدانی، رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی در مراسم امضای تفاهم نامه فی مابین سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران که در این سازمان برگزار شد، گفت: اقدامات معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان است حوزه زیست فناوری حوزه ای ثروت آفرین و اشتغال زا است و این در حالی است که تاکنون توجه کمی به این حوزه شده است.
وی از رویکرد شرکت های دانش بنیان در زمینه توسعه فعالیت های خود انتقاد کرد و گفت: تاکنون کمتر بنگاه ها و یا شرکت های دانش بنیانی به این سازمان برای ارائه خدمات مشاوره ای مراجعه کرده اند و این در حالی است که حوزه زیست فناوری ارتباط مستقیمی با سه وزارتخانه بهداشت، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت دارد.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی افزود: با بررسی های انجام شده 389 خوشه صنعتی در کشور شناسایی شده است همچنین از این تعداد 16 خوشه با حوزه زیست فناوری مرتبط هستند. از سوی دیگر توانستیم 114 نیاز فناورانه را در بنگاه های کوچک و متوسط شناسایی کنیم.
وی با بیان اینکه تاکنون خوشه هایی چون بیوتکنولوژی استان البرز ایجاد شده است، اظهار داشت: همچنین خوشه هایی نظیر طیور در خراسان جنوبی، محصولات باغی در آذربایجان غربی و قزوین، گیاهان دارویی در آذربایجان غربی و کاشان، گل و گیاهان زینتی و خوراک و مکمل های دام و طیور در کشور ایجاد شده است.
یزدانی ادامه داد: ماموریت وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان صنایع کوچک حمایت از شرکت های دانش بنیان و استقرار این شرکت ها در شهرک های صنعتی است. در حال حاضر حدود 957 شهرک و ناحیه صنعتی ایجاد شده است و در 778 شهرک، زمین به بنگاه های کوچک و متوسط واگذار شده است.
وی بیان داشت: ماموریت این سازمان ایجاد و توسعه زیرساخت ها و حمایت از بنگاه ها در جهت توسعه بازار می باشد علاوه بر آن در برخی از شهرک های صنعتی مراکز خدمات فناوری و کسب و کار ایجاد کردیم؛ ضمن آنکه مشاورانی برای ارائه مشاوره های موردنیاز به شرکت های دانش بنیان مستقر کرده ایم.
یزدانی در پایان خاطرنشان کرد: امضای تفاهم نامه همکاری با ستاد توسعه زیست فناوری با هدف ثروت آفرینی بیشتر انجام شده است و امیدواریم با امضای این تفاهم نامه، همکاری ها در جهت استقرار شرکت های دانش بنیان در شهرک های صنعتی و استقرار این شرکت ها در شهرک ها بیشتر شود این تفاهم نامه به صورت 5 ساله به امضا رسیده و هدف آن نفوذ فناوری های تولید شده در شرکت های دانش بنیان به بخش های صنعتی است.