به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بر اساس ماده 752 قانون مجازات اسلامی رصد، شناسایی و برخورد با جرائم حوزه فضای مجازی و تخلفات و جرائم الکترونیکی بر عهده پلیس فتا گذاشته شده است.
در همین راستا پلیس فتا گلستان نیز با اقدامات شبانهروزی در حوزه رصد تخلفات و جرائم در این فضا و پیگیری گزارشات رسیده و شکایت شهروندان سعی دارد تا فضای امنی را در بستر فضای مجازی ایجاد کند.
به طور قطع افراد سودجو و فرصتطلب تلاش خواهند کرد تا با استفاده از برخی تکنولوژیهای موجود در دنیا به هر نحو فرصتهای فضای مجازی را به تهدید برای دیگران و محل سودجویی خود قرار دهند.
روزهای گذشته پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان گلستان در پی اخذ گزارشی مبنی بر اقدام برخی افراد در خصوص قاچاق مکالمات تلفنی شرکت ارتباطات زیرساخت موضوع را با جدیت و اولویت در دستور کار قرار داد.
با توجه به آنکه این افراد مجرم از تجهیزات و روشهای پیشرفته برای اقدام غیرقانونی خود استفاده میکردند، اقدامات پلیسی و تحقیقاتی پلیس فتا نیز وارد مرحله بسیار تخصصی و حساسی شد.
از سوی دیگر کارشناسان پلیس فتا پس از شناسایی و رصد فعالیتهای این افراد مجرم، تلاش کردند تا با اقدامات اطلاعاتی و پلیسی تمامی اعضای باند و افراد موثر در این اقدام خلاف قانون را شناسایی و در فرصتی مناسب دستگیر کنند.
برآورد خسارت هشت میلیارد ریالی به ارتباطات زیرساخت گلستان
وحید صاحبکاران سرپرست پلیس فتا گلستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در گرگان در خصوص دستگیری عوامل این اقدام غیرقانونی خاطرنشان کرد: با هماهنگی دادیار ویژه جرایم رایانهای دادسرای عمومی و انقلاب مرکز گلستان و حضور کارشناسان شرکت ارتباطات زیرساخت کشور و استان، محل فعالیت سه نفر از این مجرمان که از تهران به گرگان آمده بودند، واقع در یکی از مناطق شهر گرگان شناسایی و طی یک عملیات غافلگیرانه پلیسی متهمین نیمه شب در حال انجام اعمال مجرمانه دستگیر شدند.
وی با اشاره به دستگیری نفر چهارم که یکی از افراد ساکن شهر گرگان بود، اضافه کرد: پس از دستگیری متهمان که هر چهار نفر مرد بودند، تجهیزات مورد استفاده آنها جمعآوری و برای بررسی تکمیلی به پلیس فتا گلستان منتقل شد.
سرپرست پلیس فتا گلستان تصریح کرد: در تحقیق از متهمان مشخص شد متهمان دارای تجهیزات سختافزاری دیگری در یکی از شهرهای استان همجوار هستند که با دستور قضایی تیم تخصصی کارشناسان پلیس فتا گلستان برای جمعآوری تجهیزات به شهر مورد نظر اعزام و تجهیزات به پلیس فتا گلستان منتقل شد.
وی تاکید کرد: کارشناسان در برآورد اولیه میزان خسارت وارده به شرکت ارتباطات زیرساخت در این پرونده در استان گلستان را بالغ بر هشت میلیارد ریال برآورد کردهاند که بصورت قاچاق مکالمات بین المللی صورت گرفته است و برآورد میزان خسارت کلی اعضای این باند در سایر استانها در حال بررسی است.
این بیان سرپرست پلیس فتا فرماندهی انتظامی گلستان حاکی از آن است که این افراد، قاچاق مکالمات تلفنی را از دیگر استانهای کشور نیز اجرا کرده و به شرکت ارتباطات زیرساخت خساراتی را وارد کردهاند.
این افراد دارای مدارک تحصیلی تخصصی در زمینه کامپیوتر، ارتباطات، مخابرات و رشتههای مشابه بوده و با سوء استفاده از علم روز علاوه بر وارد آوردن ضربه به اقتصاد داخلی، باعث بروز مشکلات قانونی برای برخی از شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی و مخابراتی شدهاند.
بر اساس این گزارش، تحقیقات تکمیلی پلیس و دستگاه قضایی برای رسیدن به جزئیات دقیقتر این پرونده همچنان ادامه دارد.