اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی، به نظر می رسد با توجه به اینکه کمتر از ۱۰۰ روز تا دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، باقی مانده است و رفته رفته، کاندیداهای انتخابات، سفرهای تبلیغاتی خود را آغاز می کنند، سفر روحانی به مشهد نیز در همین راستا و به عنوان نقطه شروع فعالیت تبلیغاتی باشد.
شهر مشهد، روز چهارشنبه هجدهم اسفند ماه، میزبان رئیس جمهور بود. در این نوشتار برآنیم تا به واکاوی اهداف و انگیزه های وی از انجام این سفر بپردازیم.
فارغ از انگیزه سیاسی_انتخاباتی این سفر، نکته حائز اهمیت، چینش برنامه های رئیس جمهور در این سفر است.
با نظر به برنامه های درنظرگرفته شده برای این سفر، در وهله اول، عدم حضور وی در فضای دانشگاه های مشهد، توجه را جلب می کند. البته وی دیداری با دانشجویان را در برنامه دارند؛ اما نه در دانشگاه ها و با امکان حضور آحاد دانشجویان؛ بلکه در خارج از دانشگاه و محیطی ایزوله که امکان مدیریت سالن از حیث یکدست بودن حضّار، فراهم باشد و همه مدعوین، از حامیان و موافقان دولت باشند، مباد که کسی در آن میانه، سوالی مطرح کند یا لب به انتقاد بگشاید و موجبات تکدّر خاطر جناب رئیس جمهور را فراهم آورد.
مسأله جالب توجه دیگر در این سفر، مراسمات افتتاحیه ای است که در حاشیه این سفر، صورت خواهد پذیرفت که بعضا پروژه های کماهمیت است و یا اینکه مدت مدیدی از بهره برداری از آن می گذرد و اکنون قرار است افتتاح شود!
برای نمونه، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد که قریب به یکسال است دائر است، با فرمان رئیس جمهور، افتتاح شد و قس علی هذا.
این مسأله اما نه یک امر موردی؛ بلکه رویه ای است که در این ایام، در دستور کار دولت قرار گرفته است و هر از چندگاهی اخباری مبنی بر افتتاح مجدد یک پروژه، منتشر می شود و این بی صداقتی دولتمردان، به یک اپیدمی تبدیل شده است.
همه این موارد، از امتناع از حضور در دانشگاه گرفته تا افتتاح پروژه ها برای چندمین بار، تنها از یک دلیل ناشی می شود و آن چیزی نیست جز «فقدان کارنامه قابل قبول» که دولت را به سمت و سوی کارنامهسازی، سوق داده است.
کم حجم و غیر قابل ارائه بودن کارنامه دولت، بعد از سه و نیم سال فعالیت، از آنروست که دولت، راهبرد «نگاه به بیرون» را در دستور کار خود قرار داده و تمام تخم مرغ ها را در سبد سیاست خارجی چیده است؛ بدان امید که از این رهگذر گشایش اقتصادی حاصل شود که به دو دلیل، این امر میسّر نشد. اول آنکه راهبرد نگاه به خارج، گزاره ای کاملا اشتباه بود و دیگر آنکه دولت در این مذاکرات از موضع ضعف وارد شد و در آستانه مذاکره با بیگانه، ادعاهای کذبی مبنی بر وخامت اوضاع اقتصادی کشور و خالی بودن خزانه مطرح کرد که باعث جری شدن طرف مقابل شد و روشن نیست این ادعاهای خلاف مصالح ملی، به چه علت از سوی دولت، مطرح شده اند؟
محمدسعید ابراهیمی-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.