به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جولی موریسی، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه لستر بریتانیا، در این باره می گوید: «تحقیق ما نشان می دهد باکتری های که موجب بروز عفونت های تنفسی می شوند تحت تاثیر آلودگی هوا هستند و احتمالا ریسک عفونت را افزایش می دهند.»
مولفه اصلی آلودگی هوا کربن سیاه است که از طریق احتراق سوخت های فسیلی نظیر گازوئیل، سوخت های زیستی و زیست توده ها تولید می شوند.
این تحقیق نشان داد که این آلاینده موجب تغییر شیوه رشد باکتری ها و نحوه تشکیل اجتماعات آنها می شود که می تواند بر نحوه زنده ماندن آنها در مجاری تنفسی و نحوه مقابله آنها با سیستم ایمنی بدن تاثیر گذارد.
این مطالعه متمرکز بر دو پاتوژن انسانی Staphylococcus aureus و Streptococcus pneumonia بود که هر دو از علل اصلی بیماری های تنفسی بوده و بسیار در مقابل آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند.
تیم تحقیق دریافت کربن سیاه موجب تغییر در مقاومت آنتی بیوتیکی اجتماعات Staphylococcus aureus شده و به شدت مقاومت اجتماعات Streptococcus pneumonia را در مقابل پنی سیلین افزایش می دهد.
همچنین آنها دریافتند کربن سیاه موجب انتشار Streptococcus pneumonia از بینی به مجاری تنفسی تحتانی شده که مرحله اصلی پیشرفت بیماری تلقی می شود.