به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید تقی نوربخش در نشستی خبری با بیان اینکه تامین اجتماعی در جهت ایفای تعهدات خود مبنی بر پوشش بیمهای کارگران ساختمانی اقدام به استقرار سامانهای برای شناسایی کارگران ساختمانی کرده است گفت: این ثبت نامها بر اساس دو شرط اشتغالبهکار و گواهی از فنی و حرفه ای بررسی شد و آنها که شرایط لازم را نداشتند حذف شدند.
وی افزود : با برقراری سهمیهای ظرف این هفته 100 هزارنفر از کارگران ساختمانی در اولین مرحله تحت پوشش می روند و امید است در سال آینده بر میزان آن افزوده شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه طبق قانون، منابع بیمه کارگران از دو بخش 7 درصد حق بیمه کارگر و 15 درصد عوارض ساخت و سازها تامین می شود عنوان کرد: بخش دوم با رونق ساخت و سازها مرتبط است و در شرایط رکود ساختمان سازی در حال حاضر 800 میلیارد تومان بابت ایفای این تعهد خارج از منابع پیش بینی شده هزینه می کنیم. انتظار می رود نمایندگان مجلس برای اصلاح این قانون اقدام کنند.
نوربخش ادامه داد: علیرغم عدم برآورده شدن اعتبارات به صورت کامل، از اجرای قانون استنکاف نکردهایم.
وی با بیان اینکه در سال آینده سهمیه های دیگری برای بیمه کارگران ساختمانی اعلام خواهد شد اظهار کرد: اکنون بیش از 900 هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دارند و حدود 100 هزار نفر از بیمه کارگران ساختمانی خارج شدند که علل مختلفی دارد. بر اساس آخرین استعلام ها تا کنون حدود 240 هزار نفر در سامانه پنجره رفاهی دولت ثبت نام کرده اند که مدارک آنها در حال بررسی است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه به تعهدات این سازمان اشاره کرد وگفت: حدود 8000 میلیارد تومان مصارف ما در اسفندماه بوده که 1800 میلیارد تومان مربوط به عیدی مستمری بگیران بود وپرداخت ها تا 25 اسفندماه تکمیل می شود. بخشی دیگر مربوط به مستمری هاست که از روز پنجشنبه 17 اسفند شروع شده و به روال ماههای گذشته در حال انجام است.
نوربخش ادامه داد: در هفته گذشته پس از 10 سال آیین نامه مالی و معاملاتی بررسی و در هیات امناء تصویب و ابلاغ شد. افزایش شفافیت و انطباق با قوانین عمومی کشور و چابک سازی بیشتر در اجرای بودجه سازمان از مزیت های این قانون است.
وی همچنین از جشن حذف دفترچه های کاغذی در مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی در روز 25 اسفندماه خبر داد و اظهار کرد : در این طرح دیگر نیازی به ارائه دفترچه در مراکز خودمان نخواهد بود. بر این اساس بیمه شده با کدملی به مراکز درمانی مراجعه و در کمترین زمان ممکن اطلاعات پزشکی و بیمه ای وی بررسی می شود و صف مراجعات پذیرش به شدت کاهش پیدا کرده است.
نوربخش افزود: پرونده الکترونیک پس از اولین مراجعه تشکیل می شود و اقدامات تشخیصی و درمانی به صورت دیجیتالی تولید خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه این پروژه با متدولوژی و سازوکار صحیح انجام شده و مدتی به صورت آزمایشی اجرا شده است گفت: کاهش خطای پزشکی و خطا در نسخه پیچی و کاهش هزینه های پرسنلی از دیگر مزیت های این طرح است و در نهایت پرینتی از نسخه در اختیار بیمار قرار می گیرد
وی افزود : 60 میلیارد تومان هزینه چاپ دفترچه در تامین اجتماعی است، اگر هماهنگی بین بخشی صورت گیرد آماده هستیم این طرح را در عرض سه ماه به کل مراکز درمانی کشور تعمیم دهیم.
نوربخش به کنترل مصارف ناشی از حذف دفترچه های بیمه اشاره کرد و گفت: این طرح به صورت متمرکز انجام و کنترل رفتار درمانی را نیز خواهیم داشت.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره کنترل نسخ پزشکی گران قیمت گفت: حذف دفترچه ها در مراکز ملکی تامین اجتماعی انجام می شود. آن بحث نسخ گران قیمت در مراکز طرف قرارداد ما اتفاق افتاده و اگر این طرح اشاعه یابد قطعا می تواند کمک کننده باشد زیرا بستر تکنیکی و فنی آن مهیاست.