آخرین اخبار:
کد خبر:۵۹۳۰۰۵

بلغارستان سفیر خود در ترکیه را فراخواند

نخست وزیر موقت بلغارستان روز جمعه اعلام کرد: اقدامات لازم برای جلوگیری از نفوذ ترکیه بر انتخابات آتی پارلمانی بلغارستان به نفع حزب سیاسی نماینده ترک تبارهای این کشور، اتخاذ شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، دولت بلغارستان هفته گذشته نماینده ترکیه در صوفیه را برای توضیح در مورد پاره ای گزارش ها مبنی بر کارزار تبلیغاتی یک وزیر ترکیه برای حزب (DOST) در استانبول که بسیاری از شهروندان بلغاری ساکن آن هستند، احضار کرد.


دولت بلغارستان همچنین سفیر خود در ترکیه را برای رایزنی در این مورد فراخواند.


در همین حال، 'اوگنیان گردژیکف' نخست وزیر موقت بلغارستان به خبرنگاران گفت: واقعیت دارد که در ارتباط با یکی از احزاب سیاسی که از سوی دولت ترکیه حمایت می شود، تنش و مشکلاتی وجود دارد، اما ما برای ادامه نیافتن این روند، اقدامات لازم را در پیش می گیریم.


وی افزود: ترکیه تلاش کرد از زمان فروپاشی کمونیسم در 26 سال گذشته، در دوره های انتخاباتی بلغارستان اعمال نفوذ کند و اکنون نیز وضع فرقی نکرده است.


انتخابات پارلمانی کشور بلغارستان 26 ماه مارس (6 فروردین ماه) برگزار می شود.


بیش از 400 هزار شهروند بلغاری در ترکیه زندگی می کنند که اکثرشان ترک های بلغاری از نسل ترک های دوره عثمانی در منطقه بالکان هستند.


در همین حال، تخمین زده می شود که ترک های بلغارستان بیش از نیم میلیون نفر از جمعیت هفت میلیون و 200 هزار نفری بلغارستان را تشکیل می دهند.


فراخواندن سفیر برای رایزنی، راهی برای اعتراض است که کم از تعلیق روابط دیپلماتیک میان دو کشور ندارد.


اقدام دولت موقت بلغارستان که قدرت محدودی دارد، در پی مناقشه ای بین آنکارا و لاهه اتخاذ شده است.


هلند از حضور وزرای کابینه ترکیه در تجمعات ترک تبارها در این کشور خودداری کرده و این مساله باعث تنش بین دو طرف شده است.


وزرای کابینه ترکیه برای جمع آوری رای آری به تغییر قانون اساسی ترکیه، قصد شرکت در این تجمعات را داشته اند.


همه پرسی تغییر قانون اساسی ترکیه در صورت رای آوردن، دوره زمامداری و قدرت رجیب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه را افزایش می دهد.


دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله آلمان نیز با جلوگیری از برگزاری تجمعات ترک تبارها در کشورهای خود، اردوغان را خشمگین کرده اند.


در همین حال، 'وسلا چرنوا' تحلیل گر روابط خارجی شورای اروپا در صوفیه گفت: دولت موقت بلغارستان نگران دخالت و ایجاد تنش از سوی ترکیه در حدی فراتر از روال دیپلماتیک عادی است، همانطور که در هلند این ماجرا اتفاق افتاد.


وی افزود: مشکل اینجاست که در صورت تداوم فشار ترکیه، شهروندان بلغاری ممکن است برای جلوگیری از ورود اتباع بلغارستان از ترکیه به این کشور برای رای دادن، مرز را ببندند که این مساله، رسوایی به بار می آورد.


رویترز در پایان نوشت: ترکیه 260 کیلومتر مرز مشترک با بلغارستان دارد و صوفیه می کوشد روابط خوب خود با آنکارا را حفظ کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار