به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، از اول سال 2017 تا به امروز (آخر مارس) این تعداد از اتباع سودان جنوبی بعد از اعلام قحطی در بخش هایی از این کشور، ناگزیر به ترک کشور شده و فقط به سودان پناه آوردند.
دولت سودان جنوبی که بعد از بحران قدرت سال 2011 از سودان واحد جدا شد و جوانترین کشور جهان است، از ماه گذشته اعلام کرد که بیش از 100 هزار تن از شهروندان این منطقه قحطی زده در خطر جدی مرگ قرار دارند.
سازمان ملل امروز با صدور بیانیه ای ضمن اعلام خبر فوق، نسبت به وخیم تر شدن اوضاع زیست محیطی و خشکسالی مرگبار در سودان جنوبی هشدار داد و حتی پیش بینی کرد مهاجرت اتباع این کشور به سودان نیز وضعیت انسانی و اجتماعی در کشور میزبان را نیز دچار تلاطم سازد.
به همین منظور گروه های حقوق بشری سراسر جهان طی ماه گذشته ضمن تقبیح بحران قحطی ناشی از تنازعات قومی و خونریزی ها و جنگ های داخلی در سودان جوبی، حتی نسبت به نابودی کامل کشاورزی در این منطقه و حتی عدم امکان امداد رسانی به نیازمندان سودان جنوبی نیز شدیدا هشدار دادند.
این کشور بعد از استقلال در سال 2013 به سبب اختلاف سیاسی 'سالوا کی یر' رییس جمهور با 'ریگ ماشار' معاون اسبق خود دچار تلاطم سیاسی و مدیریتی است و حتی این امر موجب بروز بحران اقتصادی شدید در این کشور شد به گونه ای اغلب شهروندان این کشور از بیم وخیم تر شدن اوضاع اقتصادی و اجتماعی ناگزیر به ترک کشور می شوند.
فقط در سال گذشته میلادی (2016) بیش از 365 هزار شهروند سودان جنوبی که عمدتا زنان و کودکان هستند به سودان پناهنده شدند.