به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید عباس طباطبایی با بیان این که موزه مقدم از بناهای فاخر دوران قاجار است؛ گفت: در این عمارت زیبا علاوه بر کاشی ها و قطعات سنگی تراشیده شده بسیار زیبا؛ آثار ارزشمندی از جمله کلکسیون پارچه،چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلو نقاشی، مسکوکات، مهرها واسناد تاریخی در آن نگهداری می شود.
وی افزود: تمامی این آثار فاخر و ارزشمند توسط استاد "محسن مقدم " که خود سال های عمرش را در خانه پدری زندگی کرده و سپس آن را وقف دانشگاه تهران نموده؛ جمع آوری و حفاظت شده است.
به گفته طباطبایی معماری زیبا و هنرمندانه این خانه که با مساحت 2117 متر مربع شامل حیاط بیرونی، اندرونی، اتاق پیشخوان، حوضخانه، ساختمان اربابی، ایوان قاجار، گلخانه، حوض ژاپنی ، زیر زمین، ایوان، اتاق قاجار، سرایداری و ... است؛ بازدید کنندگان را با فرهنگ ، تاریخ ، معماری ، هنر و تمدن اصیل ایرانی آشنا می کند.
هاله زرینه مدیر داخلی موزه مقدم در باره رونمایی از "پرچم فوج پیاده خلخال" گفت: برای نخستین بار "پرچم فوج پیاده خلخال" که نماد ارتش پیاده دوران قاجار و جنگ عباس میرزا و روس ها بوده ؛ در این موزه رونمایی شده است.
وی با اشاره به این که در دوران قاجار بیرق های متعددی مورد استفاده ارتش بوده که هر یک نماد خاصی داشته اند؛ افزود: سواره نظام، پیاده نظام و ارتش توپخانه هر یک پرچم های مخصوصی برای خود داشته اند و این پرچم میراث خانواده مقدم و متعلق به "عبدالحسین خان فرهنگ" عموی پدری محسن مقدم واقف این خانه و موزه بوده است.
زرینه همچنین به یک تابلوی نقاشی اشاره می کند که در "موزه ارمیتاژ " شهر سن پطرزبورگ کشور روسیه نگه داری می شود که در آن " پرچم فوج پیاده خلخال " در جنگ "عباس میرزا و روس ها " دیده می شود.
او خاطر نشان کرد : از این پرچم منحصر به فرد تنها دو عدد موجود است که یکی در موزه مقدم و دیگری احتمالا در دانشگاه افسری موجود است.
همچنین علاقمندان به تاریخ پرچم های ایران می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در باره " پرچم فوج پیاده خلخال " به کتاب "تاریخچه تغییرات و تحولات درفش و علامت دولت ایران از آغاز سده سیزدهم هجری تا امروز " اثر یحیی ذکاء – انتشارات وزارت فرهنگ و هنر سال 1344 مراجعه کنند.
خانه و موزه مقدم در خیابان امام خمینی – بعد ازخیابان شیخ هادی قرار دارد و بازدید از موزه در ایام نوروز از ساعت 9 صبح تا 5 عصر امکان است .البته محوطه حیاط این عمارت زیبا تا ساعت 21 در اختیار علاقمندان قرار دارد.