به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، امروز (پنجشنبه) چهار مرد مسلح که به یک مرکز گارد ملی روسیه در استان آستراخان این کشور در ساحل دریای خزر حمله کرده بودند، در درگیری مسلحانه کشته شدند.
کشته شدگان که وهابی اعلام شده اند، در قتل دو مامور که روز سه شنبه در منطقه رخ داده بود، دخالت داشتند.
11 روز پیش نیز در جریان حمله مردان مسلح به یک مرکز گارد ملی روسیه در جمهوری چچن شش مهاجم و شش نیروی امنیتی کشته شدند.
روز دوشنبه نیز انفجارانتحاری بمبی با توان 300 گرم تی ان تی توسط یک تروریست قرقیزی تبار در قطار متروی شهر سن پترزبورگ، 14 کشته و بیش از 50 مجروح برجای کذاشت.
همچنین ماموران توانستند یک بمب پرقدرت با توان انفجاری یک کیلوگرم تی ان تی را در یکی دیگر از ایستگاههای متروی سن پترزبورگ کشف و خنثی کنند که نشان می دهد، هدف کشتار گسترده تر مردم بوده است.
هر چند هنوز هیچ گروهی مسئولیت این واقعه را بر عهده نگرفته است، اما شیوه انتحاری نشان می دهد، سازمان یافته بوده و همچنین براساس اعلام گزارش های امنیتی و رسانه ای، عامل آن به احتمال زیاد تحت فرمان گروههای تروریستی فعال در سوریه بوده است.
همزمان، حضور هزاران شهروند روسیه و جمهوری های سابق آسیای میانه شوروی در صفوف گروههای تروریستی در سوریه و عراق و روند بازگشت آنان به کشورهای خود از مهم ترین خطرهای پیش رو است که با رگه هایی از فعالیت های وهابیت نیز تشدید می شود.
روسیه تاکنون بارها با صدور اطلاعیه ها و تهدیدهای گروههای تروریستی مواجه بوده است.
با توجه به همکاری های روسیه با ارتش سوریه از مهرماه سال 94 علیه تروریست های ضدسوری به ویژه گروههای داعش و جبهه النصره، تدابیر شدید امنیتی در شهرهای مختلف اجرا می شود.
تاکنون دهها تروریست بازگشته از سوریه یا شهروندان کشورهای دیگر به ویژه آسیای میانه با انواع مواد و لوازم ساخت بمب و حتی بمب های آماده کارگذاری در شهرهای مختلف از جمله مسکو دستگیر شده اند که در صدد کارگذاری آن در مراسم جشن های پرجمعیت مردمی بوده اند.
از سوی دیگر، گرایش های جنگجویان به وهابیت با هدف همگرایی اقدام های مسلحانه خود و جلب حمایت های بیشتر خارجی به ویژه مالی، می تواند دامنه این مخاطرات را گسترش دهد.
در همین زمینه، صلاح مژیف مفتی جمهوری چچن در آبان ماه سال 95 با تاکید بر لزوم اجرای فتوای علمای بزرگ اهل سنت جهان اسلام علیه وهابیت، گفت که این فرقه باید در روسیه ممنوع شود و مسلمانان نیز برای مبارزه با این پدیده متحد شوند.
شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه با اعلام اینکه وی منع فعالیت های وهابیت در روسیه برای مسلمانان روسی و این کشور را مهم خوانده، به نقل از مژیف گفت: پژوهشگران و علمای اسلامی در کنفرانس بین المللی مذاهب اهل سنت در گروزنی (پایتخت چچن)، فتوای لزوم اعلام ممنوع کردن فرقه وهابیت را در قالب قطعنامه ای خطاب به رئیس جمهوری روسیه را تائید کردند.
مفتی جمهوری چچن هشدار داد که باورهای فرقه وهابیت در مرکز روسیه و سیبری در حال گسترش است و برای مقابله با این مخاطره ها، مسلمانان روسی باید متحد شوند.
مژیف همچنین با انتقاد از رسانه ها و شخصیت هایی که به تروریست ها و اعضای گروههای مسلح القاب مذهبی می دهند، گفت: نباید از واژه های ارزشمندی مانند جهادیون یا مبارزین برای معرفی تروریست ها بهره گرفت، بلکه آنان شیاطین هستند، در حالیکه جهاد رویکردی برای رسیدن به هدفی والا، الهی و انسانی است که از معیارهای اسلام واقعی پیروی می کند.
بیش از 200 روحانی بلندپایه از کشورهای مختلف اسلامی از جمله اعضای هیات عالی الازهر مصر در کنفرانس بین المللی سه روزه «اهل سنت و جماعت» که نیمه اول شهریورماه در پایتخت چچن در منطقه قفقازی روسیه برگزار شد، با صدور فتوا به گونه رسمی اعلام کردند که فرقه وهابیت و سلفی ها جزو مذاهب اهل سنت و جماعت نیست.